Yay voor heerlijke zomerse verhalen! Mirjam Aarts schreef Een passievolle zomer, een heerlijke zwoel kort verhaal. Ideaal om deze zomer aan het strand of zwembad te lezen. Als onderdeel van de blogtour schreef ik hier natuurlijk weer een uitgebreide review over. Lees je mee?

Waarom dit boek?

Ik leerde Mirjam Aarts kennen via Instagram, waar ze toen voornamelijk actief was op haar account Lekker niet perfect. Ik heb eens even in onze schatgeschiedenis teruggezocht, maar op 27 maart 2021 stuurde ik haar een berichtje dat ze zéker mee zou moeten doen met de schrijfwedstrijd van Lisette Jonkman. Een krap jaar later pre-orderde ik haar debuutroman Lekker niet perfect. Tussen toen en nu werd ze nog eventjes moeder, verhuisde ze van de grote stad naar een klein dorp én werkte ze ondertussen verder aan het nieuwe boek. Op Alles komt goed moeten we nog even wachten (releasedatum 4 september 2023) maar in de tussentijd kun je genieten van een serie korte verhalen genaamd Passie aan zee. Het eerste deel uit de serie die in ieder geval 3 verhalen en misschien wel 4 verhalen gaat beslaan, is Een passievolle zomer die ik in een heerlijke zomeravond uitlas.

Blogtour Een passievolle zomer
Meer lezen over Een passievolle zomer? De bovenstaande Instagramaccounts doen ook mee met de blogtour!

Het verhaal in het kort

Anne van Dijk heeft net haar baan bij notariskantoor opgezegd om nu eindelijk eens echt te gaan bedenken wat ze wil met haar leven. Maar eerst: een hele lange vakantie! De vliegtickets zijn al geboekt en binnen een paar uur vliegt ze naar haar vriendinnen die al op Ibiza zijn, om vervolgens gezamenlijk door te vliegen naar Phuket. Totdat ze midden in de nacht een telefoontje van het ziekenhuis krijgt. Haar vader, de eigenaar van strandclub Passie, heeft een hartinfarct gekregen en ligt in het ziekenhuis.

Hij vraagt haar om de komende week zijn werk in strandclub Passie over te nemen. Maar, Anne heeft totaal geen horeca-ervaring en heeft ernstig haar twijfels over of ze dit wel kan. En hoe zit het dan met haar vakantie? Nee zeggen tegen haar vader is voor Anne ook geen optie want ze weet dat als zij het niet doet, hij zich alleen maar druk gaat maken en dat is precies wat ze niet wil dat er gebeurt!

Haar eerste dag bij Passie gaat moeizaam. Drankjes vallen over gasten heen, ze ligt meteen al in de clinch met een van de andere medewerkers en horeca is gewoon keihard werken. Maar dan is dat chefkok Oliver, die haar direct met open armen ontving. En een steelse blik, niet te vergeten. Als Anne na een lange dag werken met de rest van de Passie-gang nog een afzakkertje gaat halen, eindigt de avond in skinny dippen in zee en een wilde vrijpartij bij Oliver thuis. Waar heeft ze zich nu weer in terecht laten komen?!

Mijn mening over Een passievolle zomer van Mirjam Aarts

Zomer. De tijd dat ik het meest kan genieten van een goed boek. Dat heb ik de afgelopen weken wel gemerkt wat ik heb in tijden niet zoveel gelezen als de afgelopen maand. Ik vind het heerlijk om als de kinderen op bed liggen nog even lekker buiten te zitten. Soms met m’n telefoon, maar veel vaker met een fijn boek. Een passievolle zomer was een heerlijk kort verhaal waarin je gelijk mee wordt gezogen in de sfeer van zon, zee en strand. Wat mij betreft echt een topper voor als je aan het strand ligt, of bij het zwembad of, in het geval van mama’s op vakantie, wanneer je man en kinderen even hebt weggestuurd om een boodschap te gaan doen.

Het is echt een verhaal waar je precies voor je ziet wat er gebeurt. In gedachten stond ik in de strandclub, liep ik met mijn voeten door het zand en kon ik de zee ruiken. Ik heb er echt van genoten en ik ben ontzettend benieuwd naar de volgende delen uit deze serie!

Boekcover Een passievolle zomer

Die wil ik ook lezen!

Wil jij Een passievolle zomer ook lezen? De verhalen in de Passie aan zee serie komen alleen uit als e-book en zijn verkrijgbaar via de website van Mirjam Aarts of in je Kobo bibliotheek. Voor lezers met een Kobo Plus abonnement is het boek zelfs helemaal gratis te lezen!

liefs Kirsten