Op wandelvakantie kom je jezelf, en mogelijk je reisgenoten, flink tegen. Zo gaat het ook in Een familie en een Griekse god. Een roman met de rauwe randjes van familiegedoe.

Waarom dit boek?

In het rijtje van ‘boeken die ik niet had gelezen als ik geen Kobo Plus had….’ las ik een paar maanden geleden het boek Vier Wandelaars en een Siciliaan. Deze samenwerking tussen schrijfsters Marion Pauw, Roos Schlikker, Elle van Rijn en Femmetje de Wind sprak me aan, maar weer niet genoeg om ervoor naar de boekhandel te rennen. En het is toch altijd nog even afwachten hoe zo’n samenwerking verloopt. Nou goed, over dat eerste deel was ik zeker te spreken en het vervolg, Een familie en een Griekse god (Ookwel De Wandelaars 2) ging dus vrij vlot op de leeslijst. Overigens werd Marion Pauw voor dit boek ingeruild voor Ronald Giphart, zeker niet een van de minsten! Ook dit boek lees je gratis met Kobo Plus.

Het verhaal in het kort

In Een familie en een Griekse god gaat het over de familie van Alphen die nogal wat op te lossen hebben met elkaar. Na het overlijden van hun vader nam zoon Casper de leiding van het familiebedrijf op zich. Ook zijn vriendin Annet en zwager Gijs zijn werkzaam in het bouwbedrijf. Na het plotseling overlijden van Casper neemt zijn zus Lauren het over. Ze merkt dat het flink aanpakken is in de mannenwereld die de bouw nu eenmaal is maar ze boekt successen, ook al betekent dat dat ze vrijwel alleen nog maar werkt en weinig tijd overhoudt voor haar dochter Nikki.

Na het overlijden van Casper is zijn moeder Marie-Claire gevlucht in een aanschakeling van wandelvakanties. Een manier voor haar om te dealen met haar verlies, al werd dat haar niet altijd in dank afgenomen door haar familie. Om de familie weer tot elkaar te laten komen, organiseert Marie-Claire een familievakantie op het Griekse eiland Kreta. Waar haar kinderen en kleindochter een heerlijke luxe zonvakantie verwachten, heeft Marie-Claire iets heel anders in gedachten. Nu nog hopen dat haar aanpak ook daadwerkelijk werkt.

Je leest dit boek gratis met Kobo Plus. Klik op de link om jouw exemplaar via Bol.com aan je account toe te voegen!

Mijn mening over Een familie en een Griekse god

Je moet denken dat je een vrolijke roman gaat lezen. In Een familie en een Griekse god komen we familiestrubbelingen tot the max tegen. Thema’s als overlijden, infertiliteit en vreemdgaan worden niet geschuwd. Het is ook niet zo vreemd dat wanneer deze zaken meespelen, een familie meer uit elkaar groeit dan verwacht. Net zoals het eerste deel in deze serie vond ik het bijzonder om te zien hoe een lange reis waarin je jezelf fysiek tegenkomt, kan zorgen voor een openbaring. Ik kan me oprecht voorstellen hoe zaken naar de achtergrond verdwijnen als je vrijwel alleen met jezelf bent en soms je kiezen goed op elkaar moet zetten om je ene been voor de andere te zetten.

Een familie en een Griekse god boekcover

Wederom vond ik het een pakkend verhaal om te lezen, al moet ik zeggen dat ik misschien in sommige situaties heel anders had gereageerd als de hoofdpersonen. Maar goed, ieders familie heeft zijn eigen eigenaardigheden en daar moet je je soms bij neerleggen. Zeker als je het eerste deel uit de serie hebt gelezen, is dit ook een vermakelijk boek als je iets pittigers zoekt dat een romcom maar het ook weer niet gelijk een dikke stevige pil moet zijn.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.