Ben jij ook een liefhebber van historische romans? Denk aan Jane Austen, Lucinda Riley en Anne Jacobs? Dan zit je zeker goed met de Ridgewood Hall serie van Marijke Vos. Ik heb ze afgelopen maand in recordtempo gelezen en ik vertel je er in deze blog graag meer over!

Waarom de Ridgewood Hall serie?

Zeg historisch, roman en kostuumdrama en je hebt me! Toen bekend werd gemaakt dat Marijke Vos een driedelige historische serie zou gaan schrijven, heb ik deze boeken direct op mijn te lezen lijst gezet. Ik ben nu eenmaal gewoon een sucker voor romantiek en vroeger. Ik kan er echt niets aan doen. En daarnaast, een vooruitzicht van een goede serie is ook altijd goed. Ik vind het heerlijk om te weten dat er na een boek nog een vervolg komt. Zo kun je lekker lang in die bubbel blijven zitten.

Het verhaal in het kort

De serie bestaat uit drie delen, elk waarin een van de drie Bellamy-broer eens belangrijke rol speelt. Naast deze verhaallijn, die zich in rond het jaar 1900 afspeelt, is er ook nog een ander tijdlijn in het heden. In deze tijdlijn maken wel kennis met Flora, Rose en Iris, drie nakomelingen van de Bellamy-broers.

Edwards Keuze

In het eerste deel, Edwards Keuze, lees je het verhaal van Flora, die na het overlijden van haar ouders alleen en zonder familie achterblijft. Via de notaris krijgt ze een boek in handen waarin haar moeder een brief heeft achtergelaten. Verslagen door haar verdriet volgt ze de aanwijzingen uit de brief naar Edinburgh. Misschien vindt ze daar wel antwoord op de vragen die ze heeft over haar familie? In Edinburgh gaat ze, geholpen door B&B-eigenaar Jackson, op zoek naar informatie over haar opa, die in deze stad geboren is. In haar zoektocht ontdekt ze dat ze afstamt van Edward Bellamy, de oudste van de Bellamy-broers en erfgenaam van de Graaf van Ridgewood. Wat zegt dat over haar en haar familie? Stukje voor stukje komt ze steeds meer te weten over de puzzel die haar familie is. En als ze dan ook nog ontdekt dat er nog een familielid is, kan ze niet anders dan contact leggen.

Daniels Belofte

In het tweede deel, Daniels Belofte, komen we terecht bij Rose Hall, het familielid van Flora dat in de zoektocht naar voren kwam. Rose is een hardwerkende, alleenstaande moeder van twee kinderen en hoewel ze weinig te bieden heeft, nodigt ze Flora uit om bij haar langs te komen. Hoewel Flora de hoop heeft dat Rose haar antwoorden kan geven, loopt dit in eerste instantie uit op een teleurstelling. Ook Rose weet maar bar weinig over haar familie. Haar moeder overleed in het kraambed en de tante die haar uiteindelijk in huis nam, wil niet over haar familie praten. En hoe kan het zijn dat Flora een boek heeft gekregen waarin de geschiedenis van háár overgrootouders is beschreven?

En dan is daarnaast nog haar vriendschap met bestseller-auteur William. Wat moet ze daar nu mee? Samen met Flora gaat ze op zoek naar antwoorden over hun verleden maar komen wederom voor steeds meer vragen te staan.

James’ Geheim

In het laatste deel van de serie, James’ Geheim, vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Waarom moest Edward vluchten? Hoe verliep het Daniel en Elizabeth en wat was nu de échte reden dat James zo halsoverkop trouwde? Maar nog veel belangrijker: van wie is het landgoed van Ridgewood Hall nu eigenlijk? In dit derde deel leren Flora en Rose weer een nieuw familielid kennen: Iris. Deze Londense juriste wil in eerste instantie eigenlijk maar weinig met de achternichten te maken hebben, maar als haar oma (of nou ja, de zus van haar oma) met een wel heel bijzonder verhaal komt, wil ze nu toch wel weten hoe het echt zit. Samen met Flora en Rose gaat ze naar Ridgewood Hall om voor eens en altijd uit te zoeken hoe de geschiedenis is verlopen.

Mijn mening over de Ridgewood Hall serie van Marijke Vos

Het enige wat ik erover kan zeggen is: waarom zijn het maar drie delen? Ik heb echt vanaf het eerste hoofdstuk tot de laatste zinnen van de drie boeken genoten. Je leeft mee met de verschillende verhaallijnen maar ook het mysterie dat ontrafeld moet worden houdt je echt in de ban van het verhaal. Zowel de historische als de hedendaagse verhaallijn is spannend en je vliegt er dus echt zo doorheen.

Een aanrader voor diegenen die ook van de boeken van Lucinda RIley houden!

De Ridgewood Hall serie

Heb je deze heerlijke boeken al gelezen? Niet? Dan zeker doen! Via Kobo Plus lees de de boeken overigens gratis!

Voor degene die liever een papieren boek lezen, is er nu ook een mooie box verschenen, voor een hele schappelijke prijs!

Heb jij deze boeken al gelezen, of zet je ze nu meteen op je te lezen lijstje?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra.