Uit eten gaan met kinderen is an sich al een hele onderneming. Als je kind dan ook nog eens een allergie heeft of vegetarisch of vegan eet, zijn je opties gelimiteerd. In Utrecht kun je nu je hart ophalen want restaurant Gys heeft sinds kort een nieuw kindermenu gelanceerd met daarop heerlijke gerechten die zowel glutenvrij als vegan bereid kunnen worden.

Uit eten met een voedselallergie

Uit eten gaan met kinderen met een voedselallergie kan een uitdaging lijken, maar met de juiste voorbereiding kan het een geweldige ervaring zijn. Neem vooraf via de mail of telefonisch contact op met het restaurant om te informeren of ze rekening kunnen houden met de voedselallergieën van je kinderen. Reageert je kind echt heel heftig op bepaalde voedingsmiddelen? Dan is het een goed idee om een lijstje met veilige ingrediënten mee te nemen, zodat je deze kunt delen met het personeel. Niemand is er namelijk op uit om gasten ziek naar huis te zien vertrekken!

Glutenvrij eten met kinderen in Utrecht

Ben jij het ook zo zat dat als je uit eten gaat, het menu in 95% van de gevallen bestaat uit friet met een snack, een pannenkoek of een minipizza? Als je kind dan ook nog een bepaald dieet volgt vanwege bijvoorbeeld een voedselallergie, zijn de keuzes helemaal beperkt. Niet leuk natuurlijk. Uit eten zou natuurlijk een ontspannen moment moeten zijn.

Het nieuwe kindermenu van Restaurant Gys

Restaurant Gys to the rescue! Zij hebben net een geheel nieuw kindermenu gelanceerd met daarop heerlijke vegan gerechten voor kinderen. En dat ziet er een heel stuk smakelijker uit dan een bordje friet met mayo!

Glutenvrij kindermenu bij Gys Utrecht.
Een aantal voorbeelden van het glutenvrij kindermenu bij Gys Utrecht.

Op het nieuwe kindermenu staan heerlijke gerechtjes die zeker bij je kinderen in de smaakt zullen vallen. Alle gerechten zijn vegetarisch of vegan, veel zijn er zelfs al glutenvrij of kunnen eventueel glutenvrij worden gemaakt. Wat denk je van Superpoffertjes (pancakes) met fruit, een Kinder Kapsalon met zoete aardappel en tempeh of ‘kipfingers’ van oesterzwammen? Ik zeg altijd maar dat wanneer je je groente kunt verstoppen, je dat zeker niet moet laten 😉

Heb jij een gezinslid met een bepaalde voedselallergie of coeliakie? Je kunt bij Gys altijd de uitgebreide allergielijst inzien om er zeker van te zijn dat je iets eet waar je ook echt tegen kunt. Kleine sidenote: Gys is heeft geen compleet glutenvrije keuken. Hoewel de meest belangrijke voorzorgsmaatregelen worden getroffen om het risico te beperken (handen wassen, schoonmaken van werkbladen en het gebruik van aparte ovens en keukengerei) kan er geen garantie worden gegeven op een 100% glutenvrij of allergievrij gerecht.

Glutenvrije of vegan babyshower

Naast het nieuwe glutenvrije en vega(n) kindermenu kun je nu ook bij Gys terecht voor een vegan en glutenvrije babyshower. Speciaal voor aanstaande moeders met een allergie of dieetwens wordt er een heerlijke vega(n) high tea geserveerd. Deze high tea bestaat uit allerlei zoete en hartige gerechten van de kaart, en kan desgewenst ook glutenvrij worden gemaakt.

Over Restaurant Gys

In 2014 werd het eerste Gys restaurant aan de Voorstraat geopend. In het bruisende centrum van Utrecht kun je terecht voor een biologisch, vega(n) of zelfs glutenvrij ontbijt, lunch en diner. Een jaar later werd aan de Amsterdamsestraatweg een tweede Gys geopend. Met een prachtige terrastuin is het een plek die geschikt is voor alle leeftijden en nu het nieuwe kindermenu gelanceerd is, is de locatie aan de Amsterdamsestraatweg de plek om te bezoeken met je gezin!

Voorkant van het pand van Restaurant Gys aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.

Bijzonder aan de formule van Gys is dat zij 100% biologisch comfortfood en drankjes serveren met, naar eigen zeggen, 100% enthousiasme. Er wordt gebruik gemaakt voor plantaardige en duurzame ingrediënten en bijna alles wat je bij Gys eet is huisgemaakt. Door samenwerkingen met andere locale ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, maken ze hun kaart compleet.

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.