De eerste zonnestralen hebben geschenen, de eerste met-zonder-jas naar buiten is al geweest en het is ook niet voor het eerst dat het zwembad in de tuin ter sprake is gekomen bij ons thuis. Ja mijn meiden zijn er op tijd bij. Ook precies op tijd om nu nog de leukste zwemkleding te kopen en ons goed voor te bereiden op het nieuwe zwemseizoen.

Goed voorbereid het nieuwe zwemseizoen starten

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om de kledingkasten van je kids weer eens flink uit te mesten. De kleine kleding kan eruit, even inventariseren wat je nog voor ze moet kopen voor de zomer. Daarbij is het natuurlijk slim om ook de zwemkleding niet te vergeten. Als je kind ooit begonnen is met zwemles in de wintermaanden, kun je je vast nog wel herinneren hoe moeilijk het was om in december aan een mooie bikini voor een meisje te komen of een nog een beetje stoere zwemshort voor je zoon. Slim dus om daar nu in het voorjaar even bij stil te staan en eventueel ook iets te kopen voor over een paar maanden!

Maar terug naar het zwemseizoen. Ik kan niet wachten tot de tuindeur dagelijks open kan blijven staan, het glinstering van het water van ons zwembad in de tuin me tegemoet komt en er iedere dag na schooltijd nog even een verkoelende plons kan worden gedaan. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus ik ga op zoek naar zwemkleding, de beste watervaste zonnebrand en natuurlijk een heerlijke handdoek om in stijl af te drogen!

Zwemkleding voor kinderen

Het vinden van de juiste zwemkleding voor je kinderen is niet moeilijk, als je maar in het juiste seizoen zoekt. Zoals ik hierboven al beschreef is het voorjaar het beste moment om leuke zwemkleding aan te schaffen en heb je in deze periode meer keuze dan Spiderman zwembroekjes en roze bikini’s voor kinderen. Maar, denk bij de aanschaf van zwemkleding ook even na over het praktische gedeelte. Hoewel zwemkleding tegenwoordig hele kunstwerken kunnen zijn van bandjes, franjes en touwtjes, het is toch het fijnst als ze gewoon makkelijk aan en uit te trekken zijn. Ook voor de zwemles is zwemkleding zonder al teveel tierelantijntjes het meest handig. Kies voor goede materialen en verzorg je zwemkleding ook goed na het dragen. Goed uitspoelen en niet te heet wassen!

Beschermende zwemkleding

Tegenwoordig zie je ook steeds meer zwemkleding voor kinderen met UV bescherming. Het materiaal waar deze zwemkleding van is gemaakt is UV-werend en beschermt de gevoelig huid van kinderen. Insmeren is natuurlijk nog steeds belangrijk (en dan voornamelijk de gebieden van de randjes van de zwemkleding) maar zo’n zwempakje, short of zwemshirtje helpen enorm! Dit is natuurlijk perfect voor aan het strand, een dagje bij het meertje of op vakantie bij het zwembad, maar zwemkleding met lange mouwen is voor de zwemles weer net even wat minder praktisch. Hou daar dus rekening mee!

Watervaste zonnebrandcrème voor kinderen

Bij zwemmen hoort zon en bij zon hoort zonnebrandcrème. Mijn favoriete zonnebrandcrème voor kinderen is er een die goed uitsmeert, een hoge beschermingsfactor heeft (minimaal SPF 30 maar liever nog SPF 50) en redelijk watervast is. Redelijk ja, want elke zonnebrand verliest zijn werking na het zwemmen en je moet dus altijd met regelmaat opnieuw insmeren. En nee, dat vinden kinderen niet altijd leuk, maar hier is het heel simpel: daar voeren we geen discussie over. Niet smeren = niet naar buiten in de zomer.

Wil je tips voor goede zonnebrand voor kinderen die ook nog eens geen schadelijke stoffen of bergen parfum bevatten? Lees dan zeker even de blog van Sproet Online over zonnebrand voor kinderen voor een deskundig advies!

Afdrogen met de fijnste handdoeken

Na het zwemmen is het natuurlijk het fijnst afdrogen met een grote handdoek. Zelf gebruik ik nog steeds van die XXL hydrofiele doeken hiervoor. Deze nemen veel vocht op, drogen daardoor goed af én drogen ook weer snel op als je ze even uithangt. Perfect voor een in-het-zwembad-uit-het-zwembad-repeat dagje. Toevalling kreeg ik op de laatste editie van de blogboot ook nog een prachtige hamamdoek. Die gaat deze zomer ook zeker in mijn zwemtas!

Wat kan er volgens jou zeker niet ontbreken dit zwemseizoen?

liefs Kirsten