Cozy crime, het genre waarin het verhaal wel gaat over een misdaad, maar dan zonder de bloederige details of geweld. Eigenlijk gewoon een fijn spannend boek dat heerlijk wegleest. Het kamermeisje van Nita Prose is daar een perfect voorbeeld van!

Waarom dit boek?

Weet je nog dat ik het boek De Hulp gelezen heb? Toen ik in het scrollen was in de Kobo bibliotheek kwam ik een boek tegen met een zelfde soort boekomslag. En ja, dan ben ik dus getriggerd. Dat is overigens allemaal marketing he. Let maar eens op in de boekwinkel. Heel veel boeken in hetzelfde genre hebben een zelfde soort boekomslag. Kijk maar eens naar boeken als die van Lucinda Riley, Anne Jacobs of Tracy Rees. Dezelfde soort lettertypes, rustige afbeeldingen etc. Het zorgt ervoor dat jij in je hoofd een bepaalde koppeling maakt. ‘Hey, zo’n boek heb ik eerder gelezen en dat was goed, dus dan zal deze ook wel goed zijn’. Sorry als ik je nu je bubbel heb doorgeprikt, maar ja, zo beïnvloedbaar zijn wij simpele mensen nou eenmaal.

Maar goed, laten we wel eerlijk, die marketing werkt dus ook wel de goede kant op, want ik vond Het kamermeisje ook echt wel een heel leuk (is dat het goede woord?) boek.

Je leest Het kamermeisje gratis met een Kobo Plus abonnement! – Aanrader!

Het verhaal in het kort

Molly is een wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze met overgave de kussens opschudt en het stof en de geheimen van de gasten wegveegt, zonder dat iemand aandacht voor haar heeft. Toch komt ze – ongewild – in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

Mijn mening over Het kamermeisje van Nita Prose

Molly is een jonge vrouw, waarvan je gelijk in het begin van het verhaal doorhebt dat zij speciaal is. Volgens mij -niet zo professionele- beoordeling, heeft Molly een stoornis in het autisme spectrum, maar dat wordt dus verder niet benoemd. Ze houdt van vaste patronen, regeltjes en protocollen. En wanneer daarvan wordt afgeweken, kan ze in paniek raken. Daarnaast vindt ze het moeilijk om de emoties van anderen aan te voelen wat haar regelmatig in social awkward situaties brengt.

Maar, hoewel Molly zich heel erg van vasthouden aan bepaalde protocollen en vaste regeltjes, hecht ze ook heel veel waarde aan de levenslessen die haar Oma haar heeft meegegeven. Soms doen goede mensen slechte dingen om de slechte mensen te stoppen. Het resulteert in een spannend verhaal dat zich uitstrekt over ongeveer een week tijd. Superfijn leesvoer!

Was het net zo spannend en intrigerend als De Hulp? Nee. Had het een fijne plottwist? Jazeker!

Het kamermeisje Nita Prose boekomslag

Deze wil je ook lezen!

Als je Het kamermeisje hebt gelezen, kan ik je deze boeken ook van harte aanrader! De Hulp is net wat psychologischer, en de nieuwe boekenserie van Marijke Vos is feelgood-crime, en ook echt een aanrader!

Veel leesplezier!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.