Een dagje later dan gepland, maar hij is er weer: een blogje van de #Mamagisch50blogs. Dit keer gaat het over Social Media. Eerder schreef ik al een uitgebreide post over de diverse kanalen waar je Mamagisch kunt vinden. Dat lees je hier. Maar voor vandaag, mijn kijk op social media en mijn reactie op veelgehoorde uitspraken.

Social Media is nep

Eerlijk gezegd moet ik wel toegeven dat dit in verschillende gevallen toch echt wel waarheid is. Ik volg veel verschillende kanalen en over het algemeen zie je toch alles nét ietsjes mooier dan dat het in werkelijkheid is. Laatst deed Beebs and Moms‘ Kimberley er ook al een boekje over open. Is het dan echt nodig om alleen maar de mooie momenten te delen? Moeten we echt de schijn ophouden dat het 24/7 altijd alles alleen maar perfect is? Nee, natuurlijk niet! Ik hou van accounts en blogs die eerlijk durven schrijven over zichzelf. Want ik ben niet perfect, en jij bent het zeker ook niet!

Je zal er nooit echte vrienden overhouden

Absoluut niet waar. Een van mijn allerbeste vriendinnen leerde ik kennen via Twitter. We spraken met een clubje meiden regelmatig af, maar omdat zij degene was die het dichts bij woonde, spraken wij elkaar ook regelmatig zonder het clubje. Zij was degene die mij kwam supporten bij mijn musicalvoorstellingen, zij was degene die me door de moeilijke periode van mijn scheiding heen hielp en zij was degene die getuige mocht zijn bij ons geregistreerd partnerschap. Geen echte vriendin? M’n reet!

Je hoeft toch niet álles met de hele wereld te delen?

Kijk, daar ben ik het dan wel weer helemaal mee eens! Ik hoef echt niet op de hoogte te zijn van elke scheet die je laat. Of erger, die je kinderen laten. Ik vind het heel leuk om kanalen te volgen van moeders die hun kinderen in beeld brengen en de ups en downs van het moederschap laten zien. Maar ik hoef dan weer niet te lezen (of erger; te zien) dat je schimmel tussen je tenen hebt of hoe je de luizen uit de haren van je kids kamt. Er is gewoon zoiets als TMI. En ja, ik spreek er gerust mensen op aan, vooral in mijn eigen omgeving, als ze informatie op socials zetten die je beter niet openbaar kunt delen. Want helaas zien niet alleen je vrienden alles, ook de mensen die het minder goed met je voor hebben kunnen je makkelijk volgen.

Mijn favoriete social media kanaal

Op dit moment is mijn favoriet toch echt wel Instagram. Heel grappig wel, want in eerste instantie had ik echt totaal helemaal niks met dit platform. Ik twitterde me suf, Facebook met mijn bekenden maar fotootjes delen op wéér een ander platform vond ik nogal nutteloos. Nu ik met Mamagisch alweer bijna een jaar online ben en ook echt leuke accounts volg en interactie heb met mijn followers, begin ik het echt steeds leuker te vinden. Ik plaats niet heel veel foto’s in mijn feed maar ik plaats des te meer stories. Juist de stories geven vaak een ‘echt’ inkijkje. Wat doen mensen de hele dag door, wat maken ze mee. Heerlijk vind ik dat. En dan vooral de gesprekjes die je naar aanleiding van die verhalen hebt. Ja, Instagram is inmiddels echt wel mijn ding!

Wil je me volgen op de diverse Socials? Hier in de kolom rechts vind je helemaal bovenaan al mijn accounts terug. Ik zie je er graag terug! Laat je me in een reactie ook nog even weten wat jouw favoriete kanaal is?

liefs kirsten

Ben je benieuwd naar alle onderwerpen voor de #Mamagisch50blogs? Je leest er hier meer over. Laat je het me weten als je meedoet?