Hoewel hier geen baby’s meer op de planning staan, is het om ons heen nog steeds een dikke buiken parade. En hoe leuk is het om dan op zoek te mogen naar een cadeautjes voor moeder en kind? Ik heb mijn favorieten bij ikenmijnmama.com voor baby’s voor je op een rijtje gezet!

Online babywinkel Ikenmijnmama.com

Hier in huis verdwijnen langzaamaan al die kleine kleertjes, het babyspeelgoed en de typische babyuitzet die je in de huizen van veel jonge gezinnen zult aantreffen. De babykleertjes hebben plaatsgemaakt voor een grote garderobekast met grote maatjes, er wordt nu met LEGO gespeeld in plaats van piepboekjes en zelfs de kinderwagen staat ongebruikt in de schuur. Een hele nieuwe fase in ons leven. Des te leuker vind ik het dan ook dat ik voor vrienden en familie die deze fase nog niet zijn ontgroeid, op zoek mag naar (kraam)cadeautjes. Toch weer even terug naar het uitzoeken van badcapes, hydrofiele doeken en zachte babyknuffeltjes. Daarvoor kwam ik dit keer in de online babywinkel Ik en mijn mama, en ik zette mijn favorieten voor je op een rijtje.

Mijn favorieten voor baby’s

Uiteraard ben ik zo’n moeder die al haar goede tips met de aanstaande moeder deelt. Geef maar toe, jij doet het ook als je de kans krijgt. Daarom ben ik van mening dat de onderstaande favorieten absoluut niet mogen ontbreken in je babyuitzet.

HMBK wikkeldoek

Mijn beide dochters zijn geboren in de winter en beide keren hebben we de temperaturen diep onder nul zien gaan. Een warme wikkeldoek is dan zeker geen overbodige luxe om in huis te hebben. Zeker met een newborn gebruik je zo’n doek dan echt de hele dag. Tijdens het knuffelen, of wanneer er een slaapje wordt gedaan in de box maar zeker ook lekker warm ingepakt in de kinderwagen. Zo’n doek zul je echt vaker gebruiken dan je denkt.

Wat ik zo leuk vind aan de HMBK wikkeldoek is dat deze doek voorzien is van een heerlijk zachte teddystof aan de binnenkant en is afgewerkt met kleuren van jouw eigen keuze. De wikkeldoek wordt namelijk speciaal naar jouw wensen handgemaakt.

Xxl hydrofiele doek

Als er een product is dat ik niet had kunnen missen, zijn het wel de xxl hydrofiele doeken, ookwel swaddles genaamd. Deze extra grote hydrofielen gebruik je natuurlijk om je kindje af te drogen na bad of douche maar zeker ook bij het geven van (borst)voeding, als deken, als extra hoeslaken of om mee in te bakeren.

Zelf heb ik nog steeds een hele stapel van deze doeken in de kast liggen en ze worden nog steeds bijna dagelijks gebruikt voor na het douchen.

Vierseizoenen Slaapzak

Is je nachtrust je heilig? Investeer dan zeker in een goede warme slaapzak. In een goede slaapzak heeft je kindje het niet te warm of te koud en kan het ook niet ‘onder de dekens kruipen’. Daarnaast kun je ‘s nachts gewoon een luier verschonen zonder je kind helemaal uit zijn warme slaapzak te halen. Gewoon de onderkant openritsen en je werk doen!

Met deze prachtige vierseizoenen slaapzak van Jollein zit je het hele jaar door goed. Hij bestaat uit twee afzonderlijke delen die je, net als een vierseizoenen dekbed, kunt aanpassen aan de temperatuur. Hoe je weet wel deel je moet gebruiken? Kijk altijd naar je kind en niet naar het weerbericht. Voel in de hals van je kindje voor de juiste temperatuur.

Jollein babygym

Hoewel het natuurlijk heerlijk is om hele dagen met je baby op je borst op de bank te liggen, weet je ook dat het moment eraan komt dat je naast babyknuffelen ook nog andere dingen in huis moet doen en dat dat lang niet altijd samenvalt met de slaaptijd van je kindje. Hier was een babygym dan ook een uitkomst om de kindjes te voorzien van extra prikkels en een bezigheid terwijl ik even wat anders aan het doen was.

Deze houten babygym van Jollein kun je voorzien van 4 zachte hangers (apart verkrijgbaar) maar je kunt er ook zelf diverse speeltjes of knuffeltjes aan hangen. Je gebruikt de babygym wanneer je kindje ongeveer drie maanden oud is in de box of bijvoorbeeld op een speelkleed op de grond. Door steeds iets anders op te hangen, blijft het spelen steeds weer interessant.

Welke producten vind jij onmisbaar in de babyuitzet?

Afbeeldingen via ikenmijnmama.com & pexels.com