Nadat ik in december ook als een van de eerste lezers het debuut van Yvonne mocht lezen, mocht ik ook bij het tweede deel van het Studio Holland serie weer meedoen met de boektour. In deze blog vertel ik je dus alles over Smoorverliefd, het tweede boek uit de Studio Holland serie.

Waarom dit boek?

In december kon je hier op Mamagisch al de review lezen van Kalverliefde, het eerste deel in de Studio Holland serie van Yvonne van den Nieuwenhuizen. In dat boek maakten we kennis met Floor die door toedoen van haar beste vriendin in een datingshow terecht komt. Floor vindt uiteindelijk haar ware Jacob, maar of dat nou helemaal zo de bedoeling was?!

Toen Yvonne bekend maakte dat er voor het tweede deel weer een blogtour zou komen, heb ik haar gelijk en berichtje gestuurd. Het leek me hartstikke leuk om ook van dit tweede deel een mooie review te schrijven. En daar dacht zij gelukkig hetzelfde over!

Het verhaal in het kort

Floor is dolgelukkig. Na de bijzondere ervaring van haar deelname aan het datingprogramma Kalverliefde is ze weer thuis in Brabant. Haar werk in bakkerij Koningsbrood gaat ook weer door en ze heeft ook weer gezellig momenten met beste vriendin Lis. En laten we natuurlijk niet haar verkering met Jacob vergeten. Het leven lacht Floor toe!

Nu ze steeds vaker bij Jacob in Hilversum is, komt ze ook weer in contact met oude bekenden van Studio Holland en als zij en Jacob op een avond uitgenodigd zijn bij tv-kok Aldo Braam om te komen eten, komt hij met een wel heel bijzonder voorstel: Aldo gaat een nieuw oer-Hollands kookprogramma presenteren en hij wil haar als sidekick. Floor ziet het nog niet helemaal voor zich maar toch gaat er iets kriebelen. Ze houdt van haar werk in de bakkerij maar ook daar is de toekomst niet 100% zeker. En wat wil ze eigenlijk met haar toekomst? Wil ze voor altijd blijven bakken of is dit hét moment om eens een spring in het diepe te wagen?

Een tv-programma presenteren is niet niets maar volgens iedereen om haar heen is Floor een natuurtalent. Het is alleen wel jammer dat ze deze ervaring niet kan delen met Jacob wat in eerste instantie wel het plan was. Hij is namelijk met muziekster Lily-Ann mee naar Amerika om haar muziekvideo te filmen. Het tijdsverschil waardoor ze elkaar amper spreken en een aantal dubbelzinnige social media berichten zorgen ervoor dat Floor zich flink onzeker voelt over alles. Komt dit nog wel goed?

Smoorverliefd boekcover op Kobo Libra 2.

Mijn mening over Smoorverliefd van Yvonne van de Nieuwenhuizen

Waar ik Kalverliefde op sommige momenten wat hak-op-de-tak vond, merk je dat Yvonne bij het schrijven van het Smoorverliefd meer ervaren is. Niet alleen hoofdpersonage Floor maar een aanzienlijke groei door in het verhaal, ook de schrijfstijl van Yvonne is echt beter geworden. Wederom bestaat het boek uit fijne korte hoofdstukken. Dit zorgt er bij mij voor dat ik altijd geneigd ben tóch nog een hoofdstukje verder te lezen of om in een verloren 10 minuten mijn ereader er nog een bij te pakken.

Het verhaal vond ik heel pakkend. Ik denk dat de meeste lezers zich wel in Floor zullen herkennen. Ineens in een compleet andere wereld stappen is niet niks. Het is dan ook niet meer dan normaal dat Floor zich af en toe geen houding weet te geven. Wat ik dan wel weer mooi vind is hoe de andere personages ervoor zorgen dat Floor zich toch steeds weer op haar gemak voelt en hulp altijd uit onverwachte hoek komt. Want gelukkig bestaat het tv-wereldje echt niet alleen maar uit gladde griezels en zijn er ook nog oprechte personen zoals Aldo en Kim.

Ik het wederom weer enorm veel plezier gehad bij het lezen van it verhaal. Het leest lekker vlot weg en ik vind het echt oprecht leuk om te doen hoe alle personages om Floor heen meebewegen. Aldo die haar de kans van haar leven biedt, Jacob die haar op handen draagt maar zeker ook buurvrouw Miranda die op de achtergrond toch een hele belangrijke rol speelt als luisterend oor. Ik weet zeker dat ik het laatste deel uit de Studio Holland serie ook ga lezen. Ik moet toch weten hoe dit afloopt?!

Boekcover van Smoorverliefd - Yvonne van den Nieuwenhuizen
Smoorverliefd is alleen als e-book verkrijgbaar. Via Kobo Plus lees je de Studio Holland boeken gratis. Klik op de afbeelding voor de link!

Meer boeken van Yvonne van den Nieuwenhuizen

Zoals ik al vertelde schreef ik eerder een review over Yvonne’s debuut Kalverliefde. Nu het tweede deel van de Studio Holland serie uit is, zal het derde deel Weg van jou als het goed is voor de zomer nog verschijnen. Ik heb er nu al zin in!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.