Hoewel het lente ‘zou moeten zijn’ heeft het de afgelopen dag toch nog steeds veel meer weg van winter. Speciaal voor die grijze en regenachtige dagen is er nu een prachtig knutselboek met knutselwerkjes stap voor stap uitgelegd. Een kind kan de was doen. En komt dát even goed uit!

Knutselen met kinderen

Het is niet mijn hobby, knutselen met kinderen. Ik schreef eerder al eens een hilarische blog over een knutselwerkje voor vaderdag dat toch niet helemaal zo liep als ik had bedacht. Dat is vooral waar het bij mij mis gaat. Mijn eigen verwachtingen. Ik heb een bepaald resultaat in mijn hoofd en als de kinderen het dan anders doen, krijg ik een error. Ik weet het, geen goede eigenschap. Het ging zelfs zo ver dat ik, toen ik nog voor de klas stond, er altijd voor zorgde dat het creatieve uurtje bij mijn collega op het rooster stond. Raar wel, want ik ben zelf heel erg creatief en vind het heerlijk om bezig te zijn. Maar dan graag alleen. Lekker mindful.

Hoe dan ook, mijn kinderen zijn ook besmet met het knutsel-gen. Hun lievelingsknutsel is confetti. I kid you not. Ze zitten samen met liefde úren te knippen over vervolgens alle zelfgemaakte confetti in een zelfgevouwen envelop te doen. Ook weer mijn schuld. Ooit zagen ze me een verjaardagskaart helemaal volproppen met confetti. Leuk voor het openmaken. Bij een ander.

Ze hebben het creatieve niet van een vreemde

Natuurlijk wil graag dan hun creatieve talenten worden gebruikt, dus geef ik mijn kinderen alle ruimte om te knippen, plakken en ja, zelfs verven. Oma heeft ze inmiddels geleerd hoe ze moeten breien dus hebben ze bij Opa en Oma thuis allebei hun eigen breiwerkje (ik overigens ook, als op vrijdagmiddag mijn hersenen gefrituurd zijn en ik geen zin meer heb om te werken, ga ik dus lekker zitten breien), Pippa kent inmiddels de beginselen van het haken en ook loomen, kraaltjes rijgen en strijkkralen staan hier regelmatig op tafel. Enerzijds tot mijn grote geluk, anderzijds tot mijn grote ergernis. Want drie keer raden welke activiteit ze altijd kiezen als ik nét heb gestofzuigd.

Het grote knutselboek voor regenachtige dagen

Het komt dan ook prima uit dat uitgeverij Deltas mij ‘Het grote knutselboek voor regenachtige dagen‘ toestuurde. In dit dikke knutselboek staan meer dan 40 knutselwerkjes stap voor stap beschreven. Daar kunnen de kids dus mooi zelf mee aan de slag en kan ik me bezighouden met de laatste confetti onder de bank vandaan te zuigen.

slak knutselen met papier

In Het grote knutselboek voor regenachtige dagen vind je knustelwerkjes zoals decoratie, cadeautjes, kaartjes en nog veel meer. In het boek staan knutsels voor de herfst, winter, lente en zomer én een hoofdstuk met nóg meer leuke knutsels. Ook vind je er bepaalde technieken in terug, zoals het maken van zelfdragende klei, gewoon met de spullen uit je keukenkastje.

Zoals ik al zei zijn alle knutsels stap voor stap beschreven en zijn er duidelijke foto’s bij elke stap. Super makkelijk te volgen dus. Ook staat er overal een materialenlijst bij en welke moeilijkheidsgraad het knutselwerkje heeft. Veel van de gebruikte materialen in het boek vind je gewoon in en om het huis of zijn te koop bij bijvoorbeeld de Action/Zeeman/Wibra. Karton van een pakketje, wc-rolletje, een bolletje wol, lijm en plakband hebben de meeste mensen wel in huis. Voorin het boek staat ook een hele pagina over de basismaterialen om te gaan knutselen. Goed om eens te lezen en zo nodig jouw knutselspullenvoorraad eens aan te vullen.

Sneeuwpopje knutselen

Win een exemplaar van ‘Het grote knutselboek voor regenachtige dagen’

Ik kan me zomaar voorstellen dat jouw kinderen het ook heel leuk vinden om te knutselen maar dat jij vind dat ze dat vooral lekker zelf moeten gaan doen 😉 Dan is dit boek dus perfect en extra leuk: van Deltas mag ik een exemplaar weggeven. Wat moet je doen om kans te maken?

  • Laat in een reactie hier op de blog weten wat jouw grootste knutselergernis is.
  • Laat bij je reactie een geldig e-mailadres achter zodat ik je een berichtje kan sturen als je gewonnen hebt.
  • De winactie loopt van woensdag 27 maart t/m woensdag 10 april 2024. Daarna krijgt de winnaar per mail bericht.

Wil je me helpen om Mamagisch nog verder te laten groeien? Hoe groter het hier wordt, des te meer mooi prijzen ik kan gaan weggeven. Je kunt de link van deze blog altijd delen met vrienden of familie, bijvoorbeeld door het te delen op Facebook of Instagram. Je kunt me dan altijd taggen met @mamagisch. Elke manier van delen wordt enorm gewaardeerd!

Veel succes! – met winnen… en natuurlijk het stofzuigen van de confetti!

liefs Kirsten