Wat is er nu fijner dan met een warme kop thee/choco/gluhwein onder een dekentje op de bank te kruipen, met het uitzicht op de kerstboom, optioneel de open haard aan en een e-reader vol met heerlijke boeken? Speciaal voor the most wonderful time of the year heb ik de fijnste kerstverhalen op Kobo Plus voor je op een rijtje gezet!

Kerstliefde!

Ik hou van kerst. Sorry Grinches, maar ik vind het heerlijk om onder de lampjes door te lopen, de kerstboom op te zetten, 100.000 kerstkransjes (die dunne he – niet die vieze gevulde) te eten en zoetsappige en mega voorspelbare kerstfilms te kijken. Net zoals dat ik het heerlijk vind om kerstverhalen te lezen. Een romantisch verhaal rondom kerst is gewoon nét een beetje leuker, haha. De afgelopen jaren heb ik (online) kennis gemaakt met een aantal superleuke schrijfsters en laten een aantal van hen nou dit jaar een kerstverhaal hebben geschreven!

Nu weten jullie inmiddels wel dat ik fan ben van Kobo Plus (maar dat de zoekfunctie aldaar echt een drama is) en daarom vroeg ik een beetje rond bij mijn schrijvende vriendinnen. Wie heeft er ook een kerstverhaal geschreven dat op Kobo Plus verschijnt? Zodoende heb ik een lijst gemaakt van de kerstverhalen op Kobo Plus die jij echt wilt lezen!

Alles draait om kerst – Iris Visser

Als Holly nog maar een fractie verwijderd is van een enorme promotie tot eindredacteur, staat niets deze workaholic in de weg. Totdat het haar ter ore komt dat zoon van mediamagnaat John Wolfs ook wel oren heeft naar deze functie en ze haar kansen als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit: beiden krijgen ze één ultieme kans: maak een item voor de jaarlijkse terugkerende kerstshow. Holly is uiteraard vastbesloten om haar concurrent een koppie kleiner te maken want het is duidelijk dat ze geen vrienden gaan worden. Hun ene gemene deler is hun enorme afkeer voor elkaar. En daar kan zelfs kerst niets aan veranderen, toch?

In een ander licht – Yvonne van den Nieuwenhuizen

Zeg je kerst, dan zeg je Quinty. Ieder jaar zorgt zij ervoor dat haar kerstshow de beste is van het land. Records worden jaarlijks verbroken en the sky is the limit. Er is maar één probleem: de lampjes van de Coca Cola kersttruck zijn kapot en dat is haar een doorn in het oog. Het feit dat Nick, de man die verantwoordelijk is voor de truck, een echte kersthater blijkt te zijn en weigert in te zien dat echt alle lampjes het moeten doen, is een serieus probleem.

Als Quinty en Nick dan na een flink pak sneeuw vast komen te zitten in de Designhal, is het haar doel om hem weer een gezond gevoel voor kerst te bezorgen. Maar weet ze eigenlijk zelf nog wel waar kerst werkelijk om draait?

Je hebt Yvonne van den Nieuwenhuizen vast al vaker op mijn blog voorbij zien komen. Vorig jaar heb ik haar via via leren kennen en sindsdien heb ik al drie keer meegedaan met een blogtour voor haar Studio Holland boekenserie én ontving ik een wel hele speciale uitgave van dit kerstverhaal. Als dank voor mijn enthousiasme heeft ze me namelijk in haar dankwoord benoemd en dat vind ik toch wel een hele eer!

De magie van Kerstmis – Kristie Raaijmakers

Als de allerbeste der beste vriendinnen neem Nienke haar vriendin Penny mee voor een weekendje kerstmarkt in Maastricht. Want als je zelfs op een kerstmarkt je liefdesverdriet niet kunt vergeten, waar dan wel? Maar nog voordat ze uberhubt voet op de kerstmarkt hebben gezet, loopt Penny een oude bekende tegen het lijf. Zij herinnert hem nog als de dag van gisteren maar weet hij eigenlijk nog wel wie zij is?

Een kerst voor in de boom – Mirjam Aarts

Single zijn met kerst. Het is iets waar veel mensen tegenop zien. ‘Gezellig’ aan de kersttafel met de hele familie, met alle aanhang en natuurlijk de kids en altijd weer die vraag: ‘wanneer neem jij nou eens iemand mee?’ Lotte is het magische kerstgevoel al een hele tijd geleden kwijtgeraakt. En terwijl ze zelf niet eens een kerstboom neerzet, stopt ze het laatste beetje liefde voor kerst in op maat gemaakte kerstversieringen voor haar klanten. Voor hen maakt ze handbeschilderde kerstballen met hun favoriete kerstherinneringen. 

Als ze op een kerstmarkt haar eigen, niet zo fijne, kerstherinnering tegen het lijf loopt, lijkt het met dat kerstgevoel echt niet goed te komen. Totdat hij voorstelt om nieuwe kerstherinneringen te maken…

De oplettende lezer heeft natuurlijk al gezien dat ik meedeed met de blogtour voor Een kerst voor in de boom van Mirjam Aarts. Je kunt de volledige review dan ook hier lezen.

Misser onder de mistletoe – Lily Frank

Gigi is helemaal klaar met relaties nadat ze haar verloofde met een andere vrouw in bed aantrof. Het is dan ook dat haar leven volgens de principes van de onenightstand leeft. Een onenightstand is voor het plezier en je geeft heb vooral geen sleutel, dus je kunt hem ook niet met een ander in je eigen bed betrappen. Vervelend wel dat ze nu geen reisgenoot heeft voor de geplande wintersport met een bevriend stel.

Haar vriendin Selia stelt voor haar zusje mee te vragen maar op het moment dat Gigi instapt voor de reis blijkt niet Selia’s zusje maar maar jongere broer Jesse in de auto te zitten. Gigi zal de komende week een kamer, en een bed, met hem moeten delen. Maar of dit zo’n goed idee is? Jesse heeft namelijk wél een sleutel…

Rent a Santa – Liz Ouwens

Samen met haar vriendin Floor runt Elin een bedrijf waar ze kerstmannen verhuren. Elin houdt van kerst. Het zit haar dan ook enorm dwars dat de kerst van haar dochter Holly anders zal verlopen dat ze had bedacht. Hoewel ze graag zou willen dat ze over het slippertje van haar inmiddels ex heen kon stappen en alles weer zo zou zijn net als vroeger, is dat vrij onrealistisch. Dat komt ze Hidde tegen en raakt Elin in vertwijfeling. Moet ze vechten voor die stabiele thuisbasis voor haar kinderen of geeft ze toe aan haar verliefdheid?

Knetterende kerstbomen – Lindi Melse

Knetterende kerstbomen! Als er op de eerste verkoopavond brand ontstaat bij Lumi’s kerstbomenverkoop, is daar reddende engel brandweerman Maikel. Het huilen staat Lumi nader dan het lachen want ze ziet haar bedrijf in vlammen opgaan. Lukt het nog wel om haar bedrijf weer up-and-running te krijgen? Als Maikel een paar dagen later nog eens langs komt om te kijken hoe het gaat, slaat ook tussen hen de vonk over. Het recept voor een spetterend kerstverhaal!

Een nieuwe herinnering voor kerst – Anne May

Niet alle kerstverhalen zijn hetzelfde. In deze novelle van Anne May is het voor alleenstaande vader Adam goed zoeken om het licht van kerstmis weer te gaan voelen. Hoewel hij na het verlies van zijn vriendin flink in de put zit, gunt hij anderen nog steeds wel het geluk. Als hij Steve vraagt om op zijn zoontje Jonah te passen, lijkt Steve heb een perfecte match voor zijn zus Aafke. Maar zit zij daar eigenlijk wel op te wachten?

Langzaamaan beseft Adam dat hij Steve op een hele andere manier gaat bekijken. Hoe moet het verder met deze gevoelens. En wat moet hij doen met die schuld die hem zwaar op het hart ligt? Kan kerst echt zorgen voor een beetje magie?

Een zalig zooitje – Vanessa Thuyns

Uitverkochte ingrediënten voor het kerstdiner en gedoe in de familie. Met recht een recept voor een ramp! Hoe kan Tirza het kerstdiner nog redden? Het helpt natuurlijk niet dat ze weet dat ze zelf te laat was met haar inkopen en het feit dat haar schoonzusje en passant nog even meldt dat zij wél cadeautjes heeft gekocht voor iedereen schiet bij Tirza verkeerd. Wat kan ze nu nog doen om dit nog te laten slagen? Totdat ze hulp krijg uit onverwachte hoek..

Relatief koud – Marjolein Vrijenhoek

Het ziet er naar uit dat Lara deze kerst helemaal alleen door zal brengen. Maar dan is daar Mathieu, die haar meevraagt om met kerst op reis te gaan. Lara ziet het al helemaal voor zich: kerst op een subtropisch eiland. Ze komt echter van de koude kermis thuis als ze doorheeft waar de reis echt naartoe gaat. Dikke pakken sneeuw en amper daglicht. Kan Mathieu dit nog wel goedmaken?

‘Relatief koud’ is een kort vervolg op ‘Alles is relatief’. Het bevat flinke spoilers voor wie die roman nog niet heeft gelezen! VOor jouw gemak dus even een linkje naar beide boeken!

Vlak onder de maretak – Eveline Heijnen

Er zijn drie hele belangrijke redenen waarom Sara geen zin heeft in het huwelijksfeest van haar moeder.

  1. Het feest duurt een heel weekend
  2. De bruiloft is tijdens de kerstdagen
  3. Haar moeder is al zo vaak getrouwd dat Sara de tel kwijt is.

Maar ja, je komt er natuurlijk ook niet zo gemakkelijk onderuit. Het wordt echter nog erger als ze bij aankomst ontdekt dat ze dat weekend een kamer deelt met haar kersverse stiefbroek Bodhi. Vanaf het moment dat ze elkaar zien, is het duidelijk dat ze elkaar niet kunnen luchten zien. Maar wat gebeurt er onder de maretak?

Over de linkjes bij de Kobo Plus kerstverhalen

Voor jouw gemak heb ik bij elk boek een linkje naar bol.com gezet. Makkelijk zodat jij niet in je e-reader op zoek hoeft en als je geen Kobo Plus hebt, je het e-book ook gewoon los kunt aanschaffen. Dit zijn affiliate links. Dus als jij daadwerkelijk iets koopt via zo’n link, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Overigens krijg ik helemaal niks-noppes-nada voor het doorverwijzen naar Kobo Plus, dan weet je dat ook gelijk weer!

Happy Christmas reading!

liefs Kirsten

Uitgelichte afbeelding via Pexels.com