Welkom bij de blogtour van Een kerst voor in de boom! Vandaag lees je bij mij als eerste over het nieuwe korte kerstverhaal van Mirjam Aarts.

Waarom dit boek?

Inmiddels mag ik me wel fan van het eerste uur noemen wat Mirjam Aarts betreft. Ik volg deze leukerd al een hele tijd en stond vooraan bij het lezen van haar eerste boek. Het grappige is: ik vind het superleuk om haar te volgen omdat zij gewoon haar dromen waar maakt en andersom vindt zij het juist tof op mijn dagelijkse beslommeringen te volgen op Instagram. Zo kijken we beiden een beetje naar elkaar op, toch best grappig!

Mirjam vertelde me een tijd geleden al dat ze bezig was met een kort kerstverhaal. Eentje waarvan ik zou opkijken om een wel heel bijzondere reden, maar daar kom ik later op terug. Nu eerst terug naar de blogtour. Zoals elk zichzelf respecterende Instagrammend auteur heeft Mirjam natuurlijk weer een blogtour (of boektour) voor haar nieuwste verhaal. En ik als trouwe fan mag dan natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Ik mag de tour zelfs openen waarna er nog 9 andere toffe bloggers en boekfluencers hun mening geven over Een kerst voor in de boom.

Blogtour een kerst voor in de boeken overzicht

Het verhaal in het kort

Single zijn met kerst. Het is iets waar veel mensen tegenop zien. ‘Gezellig’ aan de kersttafel met de hele familie, met alle aanhang en natuurlijk de kids en altijd weer die vraag: ‘wanneer neem jij nou eens iemand mee?’ Lotte is het magische kerstgevoel al een hele tijd geleden kwijtgeraakt. En terwijl ze zelf niet eens een kerstboom neerzet, stopt ze het laatste beetje liefde voor kerst in op maat gemaakte kerstversieringen voor haar klanten. Voor hen maakt ze handbeschilderde kerstballen met hun favoriete kerstherinneringen.

Als ze op een kerstmarkt haar eigen, niet zo fijne, kerstherinnering tegen het lijf loopt, lijkt het met dat kerstgevoel echt niet goed te komen. Totdat hij voorstelt om nieuwe kerstherinneringen te maken…

Een kerst voor in de boom is vanaf 12 november verkrijgbaar en met Kobo Plus lees je dit boek helemaal voor niets!

Mijn mening over Een kerst voor in de boom

Wat is het stom dat dit verhaal maar zo kort is! Maar echt. Ik ben geen lezer voor korte verhalen, haha. Dus Mirjam, als je nou ooit nog eens tijd over hebt…

Nee, zonder gekheid. Het is natuurlijk heerlijk om zo’n kort verhaal als tussendoortje te lezen. He ho mama’s die altijd zeggen dat ze geen tijd hebben om te lezen: deze lees je tijdens 1 zwemles uit! En heb je geen Kobo Plus? Voor minder dan de prijs van je kopje koffie lees je dit fijne verhaal al!

Maar even terug naar het boek. Kerst, liefde en een klein wonder, dat zijn de ingrediënten voor dit verhaal. Kan eigenlijk niet mis gaan toch? Ik vond het in ieder geval heerlijk om te lezen en ik kijk echt uit naar het struinen op kerstmarkten, het drinken van warme chocomel en natuurlijk het optuigen van mijn 3 kerstbomen in huis! Daarnaast had ik natuurlijk verteld dat er nóg iets heel tofs in dit verhaal zat.

Vernoeming Pippa

Vergeef me de slechte foto maar ik nam ‘m terwijl ik aan het lezen was met mijn nog steeds kapotte telefooncamera. Dit is natuurlijk wel het allerleukste van het boek: er is een personage naar (mijn) Pippa vernoemd! (Ik heb de rest even geblurd want deze pagina is echt een enorme spoiler, haha). Laatst vertelde Mirjam me al dat ze inspiratie had opgedaan maar het is natuurlijk superleuk om het ook daadwerkelijk terug te zien in een boek.

Meer boeken van…

Lees ook deze andere toffe boeken van Mirjam Aarts! Klik op de afbeeldingen om naar mijn andere blogs over deze boeken te gaan. Zeker even doen, want haar boeken zijn echt aanraders!

Lekker niet perfect - Mirjam Aarts
Alles komt goed - Citroen Meringue deel 1 - Mirjam Aarts
Boekcover Een passievolle zomer
liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.