LEGO is al jarenlang het meest bekende constructiespeelgoed voor kinderen. Echter, menig vader of moeder vindt het bouwen met de kleine steentjes net zo leuk als hun kinderen. Naast dat het bouwen van LEGO heel goed is voor je ruimtelijk inzicht, is het ook nog eens enorm ontspannend en mindful. Daarom heb ik in deze blog de leukste LEGO voor volwassenen voor je opgezocht mét een stukje achtergrondinformatie!

LEGO bloemen uit de Botanical Collection

Sinds de introductie van de LEGO Botanical Collection in 2021 zijn de bloemen van LEGO-stukjes een enorm succes onder volwassenen. Het begon allemaal met het LEGO Bloemenboeket en het Bonsaiboompje. Sindsdien zijn er al vele nieuwe sets uitgebracht die gretig aftrek vinden onder de volwassen LEGO bouwers. De bloemen en planten zijn ontzettend leuk om in elkaar te zetten maar staat zeker ook heel mooi op een dressoir als decoratie. Dat is weer wat anders dan een boeket bloemen dat na een week de GFT-bak in kan!

De Sterrennacht van Vincent van Gogh

Het leuke van LEGO is dat het bedrijf ook echt luistert naar zijn klanten. Dit bouwwerk van het welbekende schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh is ontstaan binnen Ideas, de plek waar LEGO fans de ruimte krijgen hun eigen bouwwerken en ideeën in te sturen, waar gestemd kan worden op toffe ideeën en waar uiteindelijk zelfs officiële bouwsets van gemaakt worden. Met deze bouwset maak je een waar kunstwerk die zelfs, met de bijgeleverde bevestingingen, aan de muur kan worden gehangen. Echte kunst dus!

My heart will go on…

Je moet er even flink voor in de buidel tasten maar dan heb je ook wat: de Titanic in LEGO blokjes. Maak maar gauw een flinke plek vrij want dit LEGO bouwwerk is maar liefst 135 cm lang en 44 cm hoog. Ja, het is de Titanic hè, die hebben ze niet in het klein. Hoewel dit bouwwerk echt een investering is, krijg je er ook echt heel veel voor terug. Uiteraard uren bouwplezier maar ook is er bij het ontwerp goed nagedacht om de authentieke details van dit wereldberoemde schip na te bootsen. Ze zijn er diverse doorsnedes waarbij je de binnenkant dat het schip in uiterst detail kunt bekijken maar ook de bewegende onderdelen geven dit bouwwerk net dat beetje extra. Ben je trouwens net als ik geïnteresseerd in de geschiedenis van Titanic? Lees dan vooral deze blog over Titanic Belfast eens. Dan boek je gelijk je volgende tripje!

Harry Potter

Als je een beetje in mijn leeftijdscategorie zit (je-weet-wel, de 30-somethings), is Harry Potter je met de paplepel ingegoten. Hoewel de boeken en films van Harry Potter misschien lijken te zijn gericht op kinderen, weten wij volwassenen wel beter. Harry Potter is niet voor mietjes en zeker de laatste delen zijn echt niet geschikt voor jonge kinderen. Daar dacht LEGO hetzelfde over want naast de kleinere Harry Potter bouwsets voor kinderen, zijn er ook prachtige grote bouwsets voor volwassenen waaronder Hogwarts (Zweinstein), de Hogwarts Express (de Zweinstein Express) en Diagon Alley (de Weg is Weg). Maak je eigen magische wereld van LEGO!

Star Wars

Een paar jaar geleden liepen we in Disneyland Parijs ook de LEGO store binnen die naast het park zit en wow, ik keek er mijn ogen uit. Op dat moment waren er net diverse nieuwe Star Wars modellen uitgebracht en hoewel ik zelf weinig met de films heb, was ik toch echt wel onder de indruk van de bouwwerken. Speciaal voor de Star Wars fans zijn er dan ook een aantal enorme bouwsets speciaal voor volwassenen zoals de Millennium Falcon, een model van R2-D2, de Razor Quest en de helmencollectie met daarin onder ander Boba Fett, Scout Trooper, Darth Vader en Luke Skywalker. Zeker bij die laatste collectie zie ik een mooie verzameling aankomen. Heb je gelijk weer wat toffe dingen op je verlanglijstje te zetten voor Kerst, Sinterklaas en je verjaardag!

LEGO is voor iedereen

Als je vroeger altijd graag in de weer was met LEGO, of als je tegenwoordig helemaal enthousiast raakt als je je kind mag helpen met bouwen, kan ik het je van harte aanraden om eens aan een set voor volwassenen te beginnen. Maar eh, pas wel op. Dit werkt rete-verslavend!

Welke LEGO bouwset zou jij graag in elkaar willen zetten?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.