Wat doe je als je als moeder je eigen zoon niet vertrouwt? In De perfecte zoon van Freida McFadden is het aan Erica om uit te zoeken of haar zo’n echt wel zo perfect is als hij doet voorkomen.

Feitjes over het boek:

Titel: De perfecte zoon
Auteur: Freida McFadden
Voorgelezen door: Momo Samwel
Totale lengte: 7 uur en 55 minuten

Ik luisterde dit boek op 115%. Dan is het qua snelheid nét iets vlotter en nog steeds goed te volgen.

Een korte samenvatting

Erica Cass heeft het allemaal: een leuke man die nog steeds wild verliefd op haar is, twee prachtige kinderen, een mooi huis en alles wat haar hartje begeert. Niemand die hen kent zou zeggen dat Erica een wel heel groot geheim met zich meedraagt. Een geheim dat niet alleen over haarzelf gaat, maar vooral over haar zoon Liam. Op het oog is hij de perfecte zoon. Hij is netjes en beleefd, haalt fantastische cijfers op school en blinkt uit in atletiek en debatteren. Als op een dag de politie aan de deur staat met het nieuws over een verdwenen meisje, blijkt Liam de persoon te zijn die haar als laatste levend heeft gezien. Erica raakt gelijk in paniek. Ze had er toch alles aan gedaan om dit meisje bij haar zoon weg te houden? Wat als hij toch…

Hoe ver gaat Erica om haar zoon te beschermen?

Wat vond ik ervan?

Ik probeer mijn taalgebruik op deze blog altijd toch een beetje netjes te houden maar holy shit, wat was dit boek spannend. Inmiddels is dit het derde boek van Freida McFadden dat ik heb gelezen en wat mij betreft mag ze vooral doorgaan met het publiceren van dit soort verhalen. Het boek staat omschreven als een psychologische thriller. Het fijne aan McFaddens boeken is dat de verhalen niet verschrikkelijk luguber zijn. Ze zijn vooral retespannend en als je haar schrijfstijl een beetje begint te kennen, voel je al dat je eerste ingeving nog wel eens verschrikkelijk mis kan zijn.

Zo luisterde ik dit boek en ik wíst dat er een plottwist aan zou gaan komen maar ik kon de vinger er maar niet op leggen wat het zou zijn. Heerlijk vind ik dat. Een verhaal waarvan je kunt voorspellen hoe het zal verlopen, maar toch ook weer niet precies kunt raden hoe het afloopt. Hoe dan ook, want mij betreft is De perfecte zoon een waardige opvolger voor De Hulp en Wat de hulp weet.

Gemixte reacties

Wat ik overigens wel het vermelden waard vind zijn de reacties op de boeken van Freida McFadden. Het is heel grappig om te lezen dat sommigen, net als ik, helemaal weg zijn van haar schrijfstijl en manier van verhalen vertellen en anderen vinden het helemaal niks omdat het te vlot en met te weinig diepgang is geschreven met een te onverwachte plottwist. Wat volgens mij juist de definitie is van een plottwist: een onverwachte wending in het verhaal. Hoe dan ook, smaken verschillen, maar ik vind de tegenstrijdige reviews van haar boeken toch wel grappig.

Ik luisterde De perfecte zoon via Bookchoice, omdat ik een tijdelijk abonnement had aldaar. Kennelijk kon ik dit boek als exclusieve preview al lezen/luisteren want pas vanaf 1 maart 2024 is De perfecte zoon verkrijgbaar als paperback en e-book.

Bewaar deze blog op Pinterest!

Hou jij van luisterboeken?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.