Het kan best lastig zijn voor kinderen om na een lange dag vol prikkels ‘s avonds makkelijk in slaap te komen. Een vol en actief hoofd zorgt ervoor dat een kind niet tot rust komt. Om juist wel die rust te vinden, vertel ik je in deze blog over Meditaties voor kinderen, een kaartenset met voorleesverhalen die je kind kunnen helpen makkelijker tot rust te komen.

Slaap lekker!

Slapende kinderen. Een droom voor vele ouders. Nu heb ik op dit departement echt helemaal niets te klagen. Mijn jongste dochter leg je in een bed en voordat je goed en wel weer beneden op de bank zit, slaapt ze al. Precies haar vader. De oudste slaapt, na een eerste jaar niet slapen, inmiddels ook ontzettend goed. Geen idee hoe het komt, maar ik produceer blijkbaar goede slapers. Natuurlijk kennen wij ook wel die avonden dat het niet lukt om te slapen. Zeker met de oudste. Dan heeft ze nog zoveel in haar hoofd. Van wat er die dag is gebeurd of wat er de komende tijd nog te gebeuren staat. Hoe krijg je dat allemaal uit dat koppie zonder weer uren bezig te zijn en te moeten lullen als brugman?

Meditaties voor kinderen kaarten

Eerder vertelde ik al over het prentenboek ‘Slaap lekker, kleine muis‘ waarin een aantal meditatie- en ademhalingstechnieken zijn opgenomen, speciaal voor jonge kinderen. Het hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn om je kinderen meer rust te geven voor het slapengaan. Uitgeverij Deltas stuurde mij daarom de kaartenset ‘Meditaties voor kinderen’ op, om zelf te ervaren hoe de kaarten met korte voorleesverhalen die gebaseerd zijn op doeltreffende ontspanningstechnieken zoals massage, visualisatie en diepe ademhaling echt kunnen helpen om die koppies weer leeg te krijgen.

Meditaties voor kinderen kaarten set.

Er zitten vier soorten kaarten met verhalen in ‘Meditaties voor kinderen’ met elk hun eigen doel.

  • Paars: verhalen voor nerveuze spanning
  • Rood: verhalen voor fysieke spanning
  • Blauw: verhalen bij angsten en emotionele overbelasting
  • Groen: verhalen bij gebrek aan verankering en concentratie

In het begeleidende boekje voor ouders staan een aantal zaken omtrent het slaapritueel ook nog eens uitgebreid uitgelegd. Ook vind je hier meer informatie over de verschillende soorten kaarten en hoe deze het beste kunt inzetten.

Geïllustreerd met aansprekende plaatjes in rustige kleuren

Wil jij deze kaartenset ook?

De kaartenset ‘Meditaties voor kinderen’ met begeleidend boekje voor ouders is te koop zowel in de fysieke als online boekhandel.

Meditaties voor kinderen | Pascale Pavy | Uitgeverij Deltas | ISBN 9789044763659 | Adviesprijs €25,95

Win een kaartenset!

Superfijn als ik weer iets moois aan iemand cadeau mag doen. Namens Deltas mag ik namelijk nog iemand blij maken met een set kaarten van ‘Meditaties voor kinderen’. Wil jij die set winnen? Volg dan onderstaande stappen:

  • Je laat een reactie achter onder deze blog waarin je vertelt dat je meedoet.
  • Bij die reactie laat je een geldig e-mailadres achter (zodat ik contact met je kan opnemen als je wint)
  • Niet verplicht maar wel heel fijn: like het Facebookbericht bij deze winactie en tag eventueel een andere ouder die deze set ook wel kan gebruiken.
  • De winactie loopt van dinsdag 9 mei t/m vrijdag 19 mei 2023 hierna neem ik per mail contact op met de winnaar.

Slaap lekker 😉