De afgelopen tijd ben ik aanzienlijk minder vlees gaan eten dan voorheen. Ik noemde mezelf eigenlijk altijd een maxitariër, want ik ben echt dol op vlees en het kon me nooit genoeg. Maar op de een of andere manier heeft er toch een verschuiving plaatsgevonden en eten wij met regelmaat een vegetarische maaltijd. Onze favoriete vega recepten deel ik vandaag met je.

1. Cannelloni met ricotta en spinazie

Met stip op 1 is voor mij cannelloni met ricotta en spinazie. Deze pastarolletjes gevuld met een mix van ricotta en spinazie zijn echt heerlijk. Ik weet nog goed dat ik in mijn maxitariërperiode eens bij een pastarestaurant ging eten en we uit drie gerechten konden kiezen binnen ons menu. De andere twee gerecht zullen ongetwijfeld ingrediënten hebben bevat die ik niet lust dus koos ik voor de cannelloni. En ik was zó verbaasd dat een vegetarisch gerecht zo lekker kon zijn. Ja, ik weet het, ik had een enorm bord voor m’n kop toen nog.

Wil je ook een keer cannelloni maken? Bekijk dan het recept van Francesca’s Keuken dat ik altijd gebruik. Super simpel en heel lekker!

2. Risotto met paddenstoelen

Ooit heb ik begrepen dat het maken van risotto alleen was weggelegd voor de sterrenchefs omdat het zo lastig is om het goed te doen. Nou, met het de uitleg van Chicks Love Food maak je zelf deze heerlijke risotto. In het recept wordt kippenbouillon gebruikt, maar dat kun je natuurlijk ook vervangen voor groentebouillon om het écht vega te maken.

https://www.instagram.com/p/BxSbfMNFvsc/

3. Plaattaart Caprese

Een van de meest makkelijke recepten is die van de plaattaart caprese. Het enige wat je nodig hebt is een rol bladerdeeg, crème fraiche, mozzarella, tomaat en basilicum. Even de oven in en je hebt een heerlijke plaattaart die ook bij kids heel goed in de smaak valt. Want het lijkt op pizza. En houden we allemaal niet van pizza?!

Overigens eten wij de plaattaart graag op de ‘zaterdagavond’. Allemaal lekkere hapjes op tafel, stokbroodje erbij en dan de plaattaart als warme snack.

Zelf ook een keertje maken? Klik hier!

https://www.instagram.com/p/Bt3osj5Fqwc/

4. Wafels met feta en spinazie

Een paar jaar geleden kreeg ik een wafelijzer van iemand die ‘m nooit gebruikte. En zo stond ‘ie ook een paar jaar bij mij in de kast. Totdat ik dit recept voor hartige wafels ontdekte. Ik ben echt dol op de zoutige smaak van feta. De wafels zijn geschikt als lunch, maar kunnen ook prima als makkelijke avondmaaltijd!

5. Pompoensoep á la Mamagisch

Tot slot is mijn eigen pompoensoep ook echt favoriet hier. Ik kan niet wachten tot het weer wat donkerder wordt, want dan heb ik altijd trek in soep. Deze soep is echt een vitamineknaller, dus ik schotel ‘m graag voor aan het gezin. Het recept vind je hier!

Wat zijn jouw favoriete vega recepten? Deel ze alsjeblieft met me, dan kan ik weer lekker gaan experimenteren!

Bekijk hier alle recepten van Mamagisch!

liefs kirsten

Uitgelichte foto via Pixabay