Het weer is er weer naar. De zon schijnt, de bloemetjes bloeien en de temperaturen zijn ook weer een beetje aangenaam. Het is tijd voor een bezoekje aan de kinderboerderij!

Op stap naar de kinderboerderij

Toen ik hier net kwam wonen, was de Peuter net een jaar oud. Een heerlijke leeftijd om te starten met bezoekjes aan de kinderboerderij. Stapperdestap tussen de geitjes door, even samen op de schommel en met echt goed weer lekker op de fiets heen en weer. Wij hebben een aantal kinderboerderijen in onze buurt dus ik probeer af te wisselen, want dan blijft het leuk! Dit keer waren we bij De Blijde Wei in Rotterdam.

Met de beestjes knuffelen

Wat me opvalt is dat je op veel kinderboerderijen hier in de buurt niet echt met de beestjes kunt knuffelen. Ik herinner me de kinderboerderij van vroeger waar we altijd met de konijnen en de cavia’s op schoot mochten. Het is tegenwoordig toch meer ‘dierentuingehalte’. Je mag achter het hek naar de beestjes kijken en je hebt geluk als de dieren naar het hek komen zodat je ze kunt aaien. Gelukkig heeft de grootste kinderboerderij hier genoeg ruimte om wel lekker met de geitjes te knuffelen.

Geitje, wat ben je aan het doen?

Speeltuin

Wat dan wel weer een fijne bijkomstigheid is, is dat de kinderboerderijen tegenwoordig ook veel meer speeltuin zijn geworden. En dat biedt mogelijkheden mama’s! Want wij lopen meestal een half uurtje langs de hokken en tussen de beestjes door en daarna kunnen we gerust een uur op het terras aan de speeltuin koffie drinken terwijl de peuter zich vermaakt. Lekker klimmen en klauteren en af en toe even zwaaien.

Gratis uitstapje

Wat het allerleukst is aan dit uitstapje is dat het helemaal gratis is. Veel kinderboerderijen worden door de gemeente gesteund. Ook zijn kinderboerderijen vaak werkplekken voor jongeren met een beperking en komen daar natuurlijk ook subsidies voor vrij. Maar er zijn ook ‘geprivatiseerde’ kinderboerderijen. Gewoon, bij mensen op het eigen erf. Hoe dan ook, een kinderboerderij kan altijd wel een steuntje in de rug gebruiken voor de dieren en hun verzorging. Dus als je weggaat na een fijn bezoek en je ziet zo’n melkbus staan, gooi er dan gewoon een muntje in. Jij hebt een fijne ochtend of middag gehad en zij kunnen met dit geld ervoor zorgen dat alles keurig in orde blijft!

Op de kinderboerderij
Deze mooierd stond vandaag ook op de kinderboerderij.

Ga jij wel eens naar de kinderboerderij? En wat is dan jouw favoriete beest?