De zomervakantie is in regio Midden nog in volle gang en dat betekent dan ook dat er nog genoeg vakantiedagen te vullen zijn met leuke uitstapjes. In dit artikel lees je over de leukste uitstapjes in de provincie Zuid-Holland. Mét tips voor goedkope kaartjes!

De leukste uitjes met kinderen in Zuid-Holland

Familiepark Drievliet

In de loop der jaren is Familiepark Drievliet flink vernieuwd. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, gingen we er regelmatig heen omdat het park op fietsafstand was. Ik heb het dus echt zien veranderen van ‘uit de kluiten gewassen speeltuin’ tot volwaardig pretpark met achtbanen en andere spannende attracties. Nog steeds vermaak ik me er prima en is het park voor jong en oud goed te doen, zeker ook omdat het zeer compact is en je geen lange afstanden hoeft af te leggen tussen de attracties. Leuk detail, kinderen onder de 1.00m zijn gratis en 55+ers hebben iedere woensdagmiddag vanaf 12 uur gratis toegang. Zo kunnen Opa en Oma ook eens een leuk middagje met hun kleinkinderen op pad! Kijk hier voor andere tarieven en aanbiedingen.

Duinrell

Ook Duinrell is in de afgelopen jaren helemaal vernieuwd en is absoluut een bezoekje waard. Vergeet je zwemspullen niet, want het Tikibad mag je, zeker nu met het nieuwe buitenbad en de nieuwe glijbanen, niet missen. Duinrell is geschikt voor jong en oud met zijn grote speeltuinen, sprookjesattracties, shows en natuurlijk spannende achtbanen. Tip: Koop je tickets met korting online.

Madurodam

De tijd dat Madurodam alleen maar een wandelingetje was tussen de miniatuurversie van Nederland is ruimschoots verleden tijd. Madurodam is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig dagje uit met interactieve tentoonstellingen, attracties en speelplezier voor jong en oud.

Kinderen tot 3 jaar zijn gratis en Madurodam heeft zelf een leuke combideal met Sealife! Koop je tickets met korting online of via ANWB.

Sealife

Ben je dan toch al in Den Haag en wil je ook nog even langs het strand? Laat dan een bezoek aan Sealife niet ontbreken aan je dagprogramma. De prachtige (onder)waterwereld ligt direct aan de Scheveningse boulevard en is voor jong en oud prachtig om te zien. Voor kinderen is er een leuke speurtocht en in de maanden juli en augustus zijn er de heuse piratenweken.

Leuk bij Sealife: je bepaalt je eigen ticketprijs. Kies een rustige dag en betaal minder voor je kaartje, kies voor een early bird ticket of koop de Madurodam Combideal.

Plaswijckpark

Heb je een kind dat het heerlijk vindt om te spelen? Breng dan zeker een bezoekje aan Plaswijckpark. Dit heerlijke speelpark is plezier voor jong en oud. Lekker spelen in Speelwijck, nat worden in de Havenspeelplaats en knuffelen met de dieren in Dierenwijck. Maak een ritje met het boemeltreintje, ga naar het theater of ga lekker het water op met de rondvaartboot of waterfietsen. Klik voor tickets!

Archeon

Ook iets educatiefs doen deze vakantie? Waan je in Archeon in de wereld van de Romeinen en ga terug in de tijd! In Archeon zie je hoe de Romeinen leefden, kun je allerlei leuke workshops doen en bezoek je natuurlijk een heus gladiatorengevecht. Waan je in het dorpje Gravendam echt even in de middeleeuwen en leer hoe je moet boogschieten of zwaardvechten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om lekker te spelen! Bestel je tickets online of met korting via ANWB.

Blijdorp

Natuurlijk mag Blijdorp niet ontbreken in dit lijstje over de leukste uitjes in Zuid-Holland. De Rotterdamse dierentuin staat bovenaan mijn lijstje van favoriete uitstapjes. Om de Big Five te zien hoef je niet naar Afrika! In Blijdorp wandelen je door de diverse continenten en zie je de dieren van heel dichtbij. Vergeet ook niet door de onderwaterwereld van het Oceanium te lopen en breng een bezoekje aan een van de vele speeltuinen die de dierentuin rijk is. Je tickets koop je met korting online of met extra korting via ANWB.

Wat vind jij de leukste uitstapjes in Zuid-Holland? Heb je nog aanvullingen? Laat het me weten!

liefs kirsten

Uitgelichte foto:
Tirachard Kumtanom via Pexels.com

Lees ook:
Naar de kinderboerderij