Ben jij toe aan een nieuwe keuken? Dan kun je je lol op, want met het uitzoeken een nieuwe keuken kun je het zo gek maken als je zelf wilt. De laatste keer dat ik een nieuwe keuken mocht uitzoeken had ik in ieder geval flink wat gedachten door mijn hoofd gaan en die heb ik voor je op een rijtje gezet!

1. Hoe ga ik in vredesnaam al mijn eisen binnen mijn budget laten passen?

In de zoektocht naar een nieuwe keuken hebben we in eerste instantie vrij breed gezocht. Ik bekijk luxe keukens op internet, check uiteraard ook de website van de meer budgetvriendelijke varianten en sla honderden plaatjes op in het mapje ‘nieuwe keuken’ op mijn telefoon. Maar bij alles komt de vraag naar voren: hoe past dit alles in het gestelde budget?

Mijn tip? Combineren! Of je nu gaat voor een zelfbouw van Ikea of voor een complete Siematic keuken, je kunt altijd ergens op besparen. Bijvoorbeeld op je inbouwapparatuur of de montage!

2. Ga ik voor tijdloos of voor design?

Bij dat budget horen natuurlijk bepaalde keuzes. Gaan we voor een ultramodern design of kiezen we toch liever voor een meer tijdloze uitstraling? Aangezien we plannen hadden voor een grote open woonkeuken met eiland, was het toch wel van belang dat het een beetje bij de rest van het interieur zou passen. Toch maar voor tijdloos gegaan…

3. Eén oven is sowieso niet genoeg

Iedere keukenprinses of hobbybakker kan het beamen: aan één oven heb je niet genoeg. Inmiddels is dit mijn derde keuken met 2 ovens (een normale oven en een combimagnetron) en ik wil echt nooit meer anders. Het is zo praktisch om tegelijkertijd meerdere dingen te kunnen bakken. Bijvoorbeeld deze heerlijke appeltaart en cheesecake!

4. Nee, geen bovenkastjes meer!

Ik ben 1 meter 69. Ik kan nergens bij. Voor mij dus geen bovenkastjes meer die waar ik 1, niet bij kan 2, alleen maar spullen in prop die ik toch niet gebruik en 3, ervoor zorgen dat de keuken een enorm blok wordt in de ruimte.

5. Meer stopcontacten is meer beter!

Ooit had ik een keuken met welgeteld 1 stopcontact voor al mijn apparatuur. En dat is toch wel echt armoede. Bij het plannen van de keuken hebben we nu dus meerdere stopcontacten geplaatst op logische punten, bijvoorbeeld voor de keukenmachine en het koffiezetapparaat en natuurlijk stopcontacten voor de inbouwapparatuur. Je gebruikt toch echt meer stekkers dan je denkt!

6. Hebben we die ultramoderne inductieplaat echt nodig?

Het antwoord was: ja. Maar ik heb er serieus wel van wakker gelegen. In het kookeiland dat we hadden gepland zou een inductieplaat komen en omdat ik een afzuigkap boven een kookeiland echt spuuglelijk vind, kozen we voor een kookplaat met ingebouwde afzuiging. Hartstikke hip en modern, maar ook met een bijbehorend prijskaartje… Overigens nog geen dag spijt van gehad!

7. Ik wil een joekel van een koelkast en vriezer

Ik kook, ik bak, ik wil maar 1 keer per week boodschappen doen. En waar laat je alles? Precies, in een joekel van een koelkast met bijbehorende vriezer. Wij hebben van beiden een exemplaar van 1.80m (inbouw). Ook een van mijn betere ideeën in deze keuken. Ik kan het aan iedereen aanraden!

Welke gedachten had jij bij het uitzoeken van een nieuwe keuken? En wat mag volgens jou echt niet ontbreken in een nieuwe keuken?

Uitgelichte afbeelding via Pexels

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.