Voor mijn gevoel is het nog april, maar niets is natuurlijk minder waar. We zijn alweer in augustus aangekomen en dat betekent dat het hoog tijd is voor een persoonlijke update over juli. En dit keer gewoon weer even redelijk op tijd, in tegenstelling tot de vorige update..

Hoe gaat het op het werk?

Ik moet zeggen dat de laatste weken voor de zomervakantie begon echt heel heftig waren. Ik merkte aan alles in mijn lijf dat ik het veel vond en dat ik slecht tot rust kwam. Ik zette die weken Blog je Business ook even op een laag pitje want ik was echt heel bang dat ik een terugval zou krijgen. Een wijs besluit, want met een stukje minder druk aan alle kanten was het weer redelijk te doen. Met mijn werk gingen we ook nog een middagje teambuilden en dat was echt wel weer heel gezellig. Leuk om eindelijk ook weer gewoon eens een collega fatsoenlijk te kunnen spreken na maanden van alleen maar in je eigen lokaal blijven.

Nu is het natuurlijk schoolvakantie en glijdt de ene dag over in de andere. Ik had na een week al geen idee meer welke dag het was, dus dat is goed, haha. Tijdens de vakantie werk ik overigens wel door aan allerlei leuke opdrachten voor Blog je Business. Dat gaat namelijk prima in de uurtjes dat Nova slaapt.

Het gaat het met mij?

Gelijk de eerste twee weken van de vakantie ging Pippa met haar vader mee op vakantie. En hoewel ik echt he-le-maal gek wordt van het woord ‘Italië’, wat zo langzamerhand een stopwoordje voor haar was geworden, vond ik het best wel spannend. Voor het eerst naar het buitenland, voor het eerst langer dan twee weken van elkaar. En vooral voor het eerst op een afstand waarbij je, als er wat is, niet zomaar even in de auto kunt springen. Het vertrek was dus best wel even pittig. Maar gelukkig word ik dadelijk bestookt met foto’s en filmpjes en hebben we de afgelopen weken elkaar een aantal keer gesproken via FaceTime.

Verder keek ik ENORM uit naar de vakantie. Ik ben inmiddels weer mijn volledige tijd aan het werk en ik merk dat het me echt moeite kost om weer in het ritme te komen. Inmiddels zijn de repetities van mijn bigband op dinsdagavond ook weer gestart en dan is de dinsdag echt wel een hele lange dag. Dat ben ik gewoon niet meer gewend!

Ik was deze maand ook voor het eerst sinds eeuwen weer eens een avondje alleen thuis. Sebas pakt ook weer een aantal hobby’s op en gaat wat vaker weg. Aan de ene kant ongezellig maar aan de andere kan ook wel weer goed om eens een avondje alleen te zijn en überhaupt weer eens aan het kijken van een meidenfilm of -serie te te komen.

Ook ging ik voor het eerst bloed doneren bij Sanquin. Voor het hele verhaal kun je deze blog lezen!

Lekker naar de kinderboerderij!

Nu dat de vakantie is begonnen, heb ik ook weer wat meer zin om eropuit te gaan. Zo ging ik mijn mijn vriendin Riz en haar zoontje lekker naar de kinderboerderij. Daar waren we ook al een eeuwigheid niet geweest en we kwamen erachter dat er nogal wat veranderd was sinds de laatste keer dat we er waren.

Blijdorp

Ook hadden we een hele fijne dag samen met Maaike in Diergaarde Blijdorp. Zoals je in de vorige update kon lezen hebben we een abonnement, dus we kunnen nu zo vaak als we maar willen en ik ben van plan om daar goed gebruik van te maken deze zomer. Het was fijn om even lekker te kunnen bijkletsen en we hebben ons prima vermaakt om Nova’s enthousiasme voor alle diertjes. En aangezien Maaike al zo’n 1000 keer is geweest, wist zij wél alles te vinden. Ook wel eens lekker om niet te leiding te hoeven nemen en er gewoon lekker achteraan te hobbelen.

Challenges

Nou, ik heb eindelijk ook weer eens wat te melden hoor! Hoewel ik in juli eigenlijk amper wat doelen van mijn lijstje heb kunnen strepen, heb ik wel weer een beginnetje gemaakt voor een gezonde dosis me-time.

Lezen

Ik las De Zevende Zus van Lucinda Riley uit. En jeetje, ik heb mogelijk nog meer vragen van vóór ik dit boek las. Na het heftige nieuws van het overlijden van Lucinda, was ik wel een beetje van slag. Wat een gemis voor de literaire scene. En hoe zou het dan aflopen met deze prachtige serie, waar zoveel mensen over de hele wereld helemaal in zitten. Het klinkt stom, maar als je zoveel tijd in iets hebt geïnvesteerd, wil je natuurlijk wel antwoorden op je vragen. Gelukkig werd vrij vlot bekend dat Lucinda’s zoon het laatste deel uit de serie gaat schrijven, met behulp van haar aantekeningen. Ik ben dus heel benieuwd. Het wachten is tot het voorjaar van 2023. In de tussentijd maar flink wat andere boeken lezen dan maar!

Puzzelen

Of ik het doel van 20 legpuzzels ga halen dit jaar, weet ik niet. Maar ik heb gelukkig nog een voorraadje puzzels liggen, dus ik kan nog even vooruit. Ik moet ook zeggen dat als ik eenmaal aan een puzzel ben begonnen, ik het heerlijk vind, maar om zin te maken om te gaan starten, dat is andere koek. Je moet er ook wel een beetje tijd voor hebben hè. Zo’n puzzel moet niet weken op je eettafel blijven liggen.

Hoe dan ook, ik maakte dit leuke exemplaar van Pokémon. Er hoewel ik dacht dat deze puzzel vrij makkelijk gelegd zou zijn, heb ik me daar toch flink op verkeken. Maar, Gotta catch ’em all, right? Ik ben niet voor een gat te vangen!

Nieuwe cursussen

Tot slot begon ik nog aan twee cursussen. Eentje van Nicole’s Letters, waarin ik deze zomer ga leren om te Brush Letteren. Ik heb me natuurlijk even verwend met allerlei leuke nieuwe materialen, zodat ik gelijk aan de slag kan.

Maar ik begon, vanwege een samenwerking, ook aan de 365dagen.com van Rommel naar Rust cursus. Wat eigenlijk een schop onder je kont is om een jaar kan aan de slag te gaan en je huis te ontspullen. En aangezien ontspullen hier echt geen overbodige luxe is, ben ik heel enthousiast aan de slag gegaan. Iedere dag krijg je een mailtje met een opdracht om in kleine stapjes te leren hoe je je huis opgeruimd krijgt en het ook zo kunt houden. Wat mij betreft echt een aanrader. In de loop van deze week komt er ook nog een uitgebreide blog over mijn ervaringen tot nu toe, dus hou het even in de gaten!

Lekker wandelen… toch?

Nog steeds loop ik dagelijks mijn rondje variërend van 20 minuten tot 2 uur. Helaas gooit een blessure aan mijn hiel nogal roet in het eten. Ik ben bang dat ik een hielspoor heb en dat heeft toch ook rust nodig. Ik heb inmiddels een fysio gebeld en een afspraak gemaakt, dus even kijken hoe dit zich verder ontwikkeld. Voor nu hou ik het dus bij wat kleinere rondjes.

Zo, dat was ‘m alweer voor deze keer. Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen hoe het mij deze maand is vergaan. Als je me nog niet volgt op Instagram, nodig ik je van harte uit om dat te doen! Daar neem ik je namelijk dagelijkse mee in mijn stories en vertel over alle dingen die ik meemaak!

liefs Kirsten