De zomervakantie is voorbij, de school is weer begonnen en ook ik moet er weer aan geloven. Het heerlijke lome gevoel van de vakantie maakt weer plaats voor rennen, vliegen en sjezen. Juli en augustus zijn voorbij. Wat wij allemaal beleefd hebben, lees je in deze nieuwste persoonlijke update.

Hoe gaat het op het werk?

Hoewel het zomervakantie was, ging het werk voor mijn eigen bedrijf natuurlijk gewoon door. En hoewel ik regelmatig voor mijn bedrijf aan het werk bent, schiet het stukje aan het bedrijf werken er dan bij in. Ik had voor mezelf het doel gezet om deze vakantie mijn website up and running te krijgen. Niet helemaal gelukt, daar heb ik nog een paar weekjes de tijd voor nodig. Het bouwen van een website kost nu eenmaal veel tijd. En dan is er ook nog zoiets als de teksten en alle losse eindjes die aan elkaar moeten worden geknoopt. Ik ben al een flink stuk op weg maar nog niet zo dat ik durf te zeggen dat ‘ie ook echt af is.

Passief inkomen

Ik schreef wél het e-book af dat ondernemers van mij krijgen als ze met mij een traject aangaan waarin ik ze aan de hand neem om de blog voor hun bedrijf op te starten. En ik moet zeggen, daar ben ik eigenlijk best wel heel trots op. Ik had laatst een gesprekje met Daphne Bargeman, zij is webshopspecialist en doet ook veel met passief inkomen en zij zou een training gaan starten die ik eigenlijk graag wil volgen. Alleen wil ik dat wel met genoeg tijd doen en die heb ik nog even niet. Ook heb ik geen idee wat ik zou willen aanbieden. Na het schrijven van het e-book heb ik nog wat onzekerheden over of mijn boek volledig genoeg is om te koop aan te bieden maar dat kan ik nu mooi gaan testen met een aantal klanten.

Maar ze heeft bij mij wel een zaadje geplant, zoals ze dat ze mooi zeggen. Ik wil absoluut de mogelijkheden tot passief inkomen (iets verkopen zonder daar fysiek mee bezig te hoeven zijn) bekijken en zien hoe ik dat bij zowel Blog je Business als Mamagisch zou kunnen inplementeren.

Fotoshoot

Ik ging ook nog met Lisanne van Eijk aan de slag voor een fotoshoot voor onder andere mijn website en socials. Een hele bijzondere ervaring om zo gefotografeerd te worden. Leuk detail: Lisanne woont hier vlakbij, werkt naast haar eigen bedrijf ook in het onderwijs en is ook dol op spelletjes spelen. Ik wilde graag foto’s maken in de buitenlucht, maar binnen is natuurlijk ook wel fijn bij niet zulk goed weer. Dus toen zij voorstelde om ook foto’s te maken binnen bij de spellenwinkel van Louise hier in het dorp, vond ik dat een strak plan. Omdat er ook gelijk een klik was tussen ons, hebben we gelijk afgesproken om er een zaterdagavond samen spellen te gaan spelen in het spellencafé. En zo, dames en heren, kun je werk en privé fantastisch combineren!

Hoe gaat het met mij?

De afgelopen maand was absoluut geen rustige maand. Hoewel we eigenlijk graag op vakantie waren gegaan ging dan in eerste instantie niet door omdat we gewoon echt niet de hoofdprijs voor een huisje wilden betalen. Toen mijn moeder vroeg of we eventueel een kleine week in de caravan van mijn ouders wilden, was de keuze dan ook snel gemaakt.

Hoewel ik het heerlijk vond om even een hele week ergens anders dan thuis te zijn, is het met twee jonge kinderen toch een beetje het verplaatsen van je huishouden naar een andere locatie. Ik ben nog steeds degene die dag veel met de meiden bezig is, voor het eten zorgt en alles op rolletje laat verlopen. En vervelend genoeg zat Nova ook niet zo lekker in haar vel en dat heeft ons allemaal best wel wat energie gekost. Toen we na een week ons dorp weer inreden had ik het gevoel drie weken weg te zijn geweest. Wat op zich een goed gevoel is. Maar uitgerust thuiskomen na een weekje weg? Nee, dat zat er niet in.

Er lekker op uit

Nadat Pippa terugkwam van haar vakantie met haar papa, hebben we geprobeerd zoveel mogelijk leuke uitstapjes te maken met de meiden. Deze uitstapjes hebben we grotendeels in het begin van de zomervakantie al vastgelegd in verband met de geldende maatregelen. Dus plekjes gereserveerd en tickets gekocht en dergelijke. En ondanks dat we het weerbericht er dus niet naast konden leggen hebben we echt enorm geboft met het weer.

Avonturenboerderij Molenwaard

We begonnen onze uitstapjesreeks met een bezoekje aan Avonturenboerderij Molenwaard. En als je kinderen de kinderboerderij en de speeltuin leuk vinden, is dit een absolute aanrader. Het park geheel ingericht op jonge kinderen en de shows van Fien en Teun en PleurisPeppa zijn superleuk om te zien. Ja sorry, mijn aversie voor PleurisPeppa blijft en de tv-serie gaat hier ook echt nooit meer aan thuis. Maar de voorstelling was oprecht heel leuk gedaan! Voor de prijs hoef je dit park trouwens ook echt niet te laten. Het kost €14,75 per persoon en omdat ik altijd voor een duppie op de eerste rij wil zitten, kocht ik mijn kaartjes via ANWB met 30% korting. Doe absoluut je voordeel met deze tip!

Diergaarde Blijdorp

Nu we een abonnement op Diergaarde Blijdorp hebben, gaan we daar ook wat makkelijker heen. We gingen lekker nog een keertje met zijn viertjes en ook Maaike ging weer mee. Want ja, die had ook vakantie en een abonnement. Zo fijn dat je op zo’n dag gewoon lekker kunt kletsen, dat de kinderen hun ogen uitkijken en dat we zonder torenhoge kosten toch een leuke dag uit hebben. Overigens liet Sebas zit voor de ingang nog even in een loterijtje praten. De Vriendenloterij stond er loten te verkopen waarvan een bepaald percentage naar Blijdorp zelf zou gaan (zolang als je meespeelt). En bij aanschaf van twee loten kregen we €40 shoptegoed voor in Blijdorp zelf en aangezien er regen was voorspeld en ik de paraplu thuis was vergeten, vonden we dit een win-win situatie. Iedereen blij, want ik heb nu weer een fatsoenlijke plu in de auto liggen en wij werden mooi niet nat die dag!

Nijntje Museum

Na onze vakantie ging Pippa natuurlijk ook weer een paar dagen naar haar vader en gingen wij met Nova naar het Nijntje Museum in Utrecht. En dat bleek echt een schot in de roos. Ik kan me nog goed herinneren hoe Pippa het voor de eerste keer vond, en Nova’s reactie deed daar niet voor onder. De knalde zowat uit elkaar bij het zien van SNUFFIEEEEEEEE! En bij het eerste museumbezoek hoort wat mij betreft een nieuw boekje en een aandenken, dus met nieuw leesvoer en een kleine Snuffie gingen we weer naar huis. Overigens kwamen we er later die dag achter dat we met de VIP-kaart van de Vriendenloterij gratis naar het Nijntje Museum hadden gekund. Maar goed, we hadden die kaarten toch al besteld, maar goed om te weten voor een volgende keer.

Dino Experience

Hier verderop langs de dijk richting Gouda zit de Dino Experience. Nu zijn mijn meiden niet per definitie dino-liefhebbers, maar ze zijn altijd te porren voor een leuk uitje. We speelden daarom eerst een rondje midgetgolf tussen de dino’s en de meiden hebben daarna nog lekker gespeeld in de speeltuin. En de midgetgolfbaan bleek trouwens nog best een uitdaging! Naderhand gingen we nog even op avontuur naar de supermarkt in Gouda en waren toen mooi op tijd weer thuis voor het middagdutje. Lekker dichtbij, lekker simpel dus.

Challenges

Lopen

Tussendoor heb ik natuurlijk ook geprobeerd weer wat aan mijn challenges te doen. Helaas staat het lopen nog steeds op een heel laag pitje vanwege een peesontsteking onder mijn hiel. Het lopen zelf doet geen pijn maar als ik daarna 5 minuten gezeten heb en weer opsta, kan ik niet meer op mijn voeten staan. Inmiddels heb ik fysio en helpt dat wel wat. Ik ben alleen bang dat hij op een bepaald moment toch gaat zeggen dat ik echt zo min mogelijk moet lopen.

Lezen

Ook het lezen gaat minder snel dat ik zou willen, haha. Ik had heel positief een stapeltje boeken meegenomen naar de camping, in de hoop dat ik daar wat meer tijd zou hebben. Niks is minder waar en ik ben nog steeds in het eerste boek wat ik had meegenomen bezig. Schiet niet echt lekker op dus. Ik las begin augustus overigens wel Het huis voor ongewenste meisjes van Joanna Goodman en was zwaar onder de indruk van het verhaal. Dat boek kan ik je dus echt van harte aanbevelen.

Spelletjes spelen

Met de spelletjes ging het wel weer heel goed deze maand. Logisch ook want in de vakantie is er gewoon meer tijd om lekker te spelen. Samen met Pippa speelden we het spel L.A.M.A., een vrij simpel kaartspel waarin je moet proberen zo min mogelijk minpunten te verzamelen. Leuk voor volwassenen maar dus ook prima te spelen met een kleuter van 5,5 jaar.

Ook speelde ik Ligretto junior met haar. Oprecht denk ik dat de juniorversie ook leuk is voor volwassenen, omdat je dan ook een beetje je best kan doen met de snelheid. Dat hoefde ik bij Pippa niet te proberen, want dan kwam ze er echt niet meer tussen.

Ik leende bij Louise van The Game-Inn, de spellenwinkel hier in het dorp, het spel Calico. Vooral omdat het ik artwork zo mooi vond. Het is een prachtig spel en ook echt leuk om te spelen ook omdat er allerlei spelscenario’s zijn om het spel uitdagend te houden en er is ook een mogelijkheid om het spel alleen te spelen.

Ik kwam deze maand overigens best veel bij Louise in de winkel. Toen ik er was voor de brandingshoot voor Blog je Business, bleef ik ook nog even hangen en speelden we met nog een vriendin van haar die kwam binnenlopen het spel Azul. Ook al zo leuk om te spelen. Dus toen ik afgelopen zaterdag nog even met Pippa een wandelingetje het Oude Dorp in maakte, heb ik die ook maar gekocht nadat we ook Beverbende nog uitgelegd hebben gekregen. Wij kunnen onze lol weer op thuis!

Al met al was het dus een heerlijke augustus. Met heel veel fijne dagjes weg, met prachtig weer, met wat minder weer maar het heeft de pret niet mogen drukken. Op naar de de maanden waarin de regelmaat weer een beetje terug mag komen in werk, school en eten. Ik voel bijna een nieuwe challenge aankomen!

Wat was het leukste dat jij hebt gedaan in de maand augustus?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliatielinks.