Jaaaaa, daar is ‘ie dan eindelijk. Het recept voor die lekkere no bake mango ananas cheesecake bites. Heerlijke taartjes waar geen oven aan te pas komt en die ideaal zijn voor een feestje, als toetje of gewoon omdat je er zin in hebt!

No bake cheesecake

Ik ben echt dol op cheesecake maar heel eerlijk, in de zomer vind ik de gebakken versie meestal wat te zwaar. Een wat lichtere, fruitige tegenhanger is dan een goed idee. En ja, als je maar niet het perfecte recept kunt vinden, combineer en probeer je net zo lang tot je het goed hebt. En zo is ook dit recept geboren. Zeker niet moeilijk, je moet er alleen wel wat (wacht)tijd voor uittrekken. Mijn tip: maar deze no bake cheesecake bites in de ochtend, dan zijn ze ‘s avonds perfect.

No bake mango ananas cheesecake bites recept.

Wat heb je nodig:

Voor de basis

  • 200 gram biscuits (ik gebruikte digestive)
  • 100 gram gesmolten boter
  • 400 gram roomkaas
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl vanille-essence
  • 2 el citroensap
  • 250 gram (verse) mango
  • 100 gram kristalsuiker
  • 5 blaadjes gelatine

Voor de topping

  • 200 gram ananas uit blik
  • 2 el sap uit het blik
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 blaadjes gelatine

En dit ook nog!

  • Vierkante bakvorm. Ik gebruik zelf een oudje van Ikea van 20x26cm.
  • bakpapier
  • Optioneel: keukenmachine met cutter en mixer
  • Steelpannetje

Wat moet je doen om deze heerlijke no bake mango ananas cheesecakes bites te maken?

  • Hak de biscuits fijn. Dit kun je gewoon met de hand doen, maar gemak dient de mensen dus ik doe dat in de cutter van mijn keukenmachine.
  • Smelt de boter in een pannetje of vuurvast schaaltje in de magnetron.
  • Voeg de gesmolten boter bij de koekkruimels en roer het goed door.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Ik doe zelf altijd een lange reep, dus met wat overlap aan 2 zijkanten. Zo kun je je baksel makkelijk uit de vorm tillen.
  • Stort het koekkruimelmengsel op de bodem van de bakvorm en verdeel het gelijkmatig. Druk het goed aan. Zet de bakvorm nu in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
koekkruimel bodem voor cheesecake.
De reep bakpapier houd ik op z’n plek met papierklemmetjes

Dan gaan we verder met de mangolaag.

  • Doe de roomkaas, vanillesuiker, vanille-essence en het citroensap in een mixerkom. Mix dit goed door elkaar en voeg ook het citroensap toe. Laat dit even staan.
  • Schil de mango en maak het klein in de cutter of pureer het.
  • Doe 5 gelatineblaadjes in een bakje koud water.
  • Doe de gepureerde mango en de suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat het even doorpruttelen tot het een mooi ‘sausje’ is geworden.
  • Haal het pannetje van het vuur en laat het mangosausje iets afkoelen. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer die door het mangosaus.
  • Zet nu de mixer weer aan op een lage stand, en giet de mangosaus rustig door het roomkaasmengel.
  • Haal nu de bakvorm weer uit de koelkast en verdeel het mango-roomkaasmengel over de koekjesbodem. En wederom gaat het weer in de koelkast. Mijn tip: laat het zeker 2-3 uur opstijven.
Mango-roomkaas laag op de no bake mango ananas cheesecake.

Tot slot het laagje met ananas

  • Pureer 200 gram ananas uit blik.
  • Leg 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Doe de gepureerde ananas met 2 eetlepels van het vocht uit het blik en 2 eetlepel kristalsuiker in een steelpannetje en breng het aan de kook. Laat het even doorpruttelen. (Ja, je doet dus hetzelfde als met de mango).
  • Laat de ananassaus iets afkoelen, knijp dat de gelatineblaadjes uit en roer ze door de ananassaus heen.
  • Haal de bakvorm weer uit de koelkast en giet het ananassausje bovenop de roomkaas-mango laag.
  • Zet de bakvorm weer in de koelkast.

Laat het geheel nu ook weer minimaal 2 uur in de koelkast staan.

Ananaslaag op de no bake cheesecake

Wees even duidelijk, Kirsten!

Heel eerlijk: ik kan je geen exacte tijden geven, want ik het alles gewoon een beetje op gevoel gedaan en begon in de ochtend aan deze heerlijke no bake mango ananas cheesecake bites en het ze ‘s avonds als toetje geserveerd. Laten we het er maar op houden dat dit geen baksel is voor als je haast hebt. Overigens leentuit recept voor no bake mango ananas cheesecake zich er wel heel goed voor om de ene dag te maken en de dag erna op te eten, zo weet je in ieder geval zeker dat je baksel voldoende is opgesteven.

Pin afbeelding voor no back mango cheesecake recept

Nou, wie gaat dit recept voor lekkere no bake mango ananas cheesecake bites proberen? Handjes omhoog in de reacties please!

liefs Kirsten