Eenvoud is kunst en ik het geval van dit recept voor perziktaart, klopt dat als een bus. Deze heerlijke zomers taart mag zeker niet ontbreken bij een zomers feestje. Dus, aan de bak dan maar!

Fruitige baksels voor de zomer

In de zomer heb ik altijd meer zin om lekkere fruitige baksels uit te proberen. Zo waren vorige zomer de cheesecake bites en de mango-ananas cheesecake een waar succes bij ons thuis. Dit jaar zag ik op Instagram een Reels voorbij komen met perziktaart. Dat wekte mijn interesse dus zocht ik een aantal recepten bij elkaar om er vervolgens een geheel eigen draai aan te geven. Dat resulteerde in dit heerlijke recept voor perziktaart, wat deze zomer echt een hit gaat worden!

Dit heb je nodig voor een perziktaart (8-10 personen)

  • 400 gram perziken, geschild en in plakjes gesneden.
  • 180 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 175 gram ongezouten boter
  • 200 gram suiker
  • 0,5 tl zout
  • 2 grote eieren
  • 60 gram crème fraiche
  • 1 tl vanille extract (of een zakje vanillesuiker)

Verder heb je nodig:

Dit moet je doen om deze heerlijke perziktaart te maken

  1. Verwarm je oven op 175 °C.
  2. Schil je perziken en snijd ze in plakjes
  3. Bekleed je springvorm met een bakpapiertje en vet de randen in met wat boter of olie.
  4. Doe de boter (kamertemperatuur) in de mixerkom en mix het tot het zacht is. Voeg daarna de suiker toe en laat het 3-5 minuten mixen. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
  5. Als het bovenstaande goed gemist is, roer dan met een spatel het vanille extract en de zure room erdoorheen.
  6. Laat je mixer draaien op een lage snelheid en doe vervolgens de bloem, het bakpoeder en het zout erbij.
  7. Voeg ongeveer 300 gram van de perziken toe aan je deeg. Schep de plakjes er voorzichtig doorheen.
  8. Schep het mengsel in de bakvorm en leg de overgebleven plakjes perzik er bovenin. Druk ze een beetje in het deeg.
Perziktaart recept: zo gaat het de oven in.

Je perziktaart kan nu de oven in! Bak ‘m in zo’n 45 minuten goudbruin. Controleer na de baktijd met een scherm mes of een satéprikker of de binnenkant ook gaar is.

Laat je perziktaart na het bakken eerst even afkoelen. Serveer het daarna met een flinke toef slagroom óf een lekker bolletje (vanille)ijs.

Veelgestelde vragen:

Kun je dit recept voor perziktaart ook in een siliconenvorm maken?

De perziktaart word lekker stevig, dus dit is een recept dat je ook prima in een siliconenvorm kunt maken. Zorg dan wel dat je de taart na het bakken zo snel mogelijk uit de siliconenvorm haalt om af te koelen. Tip: gebruik daarvoor 2 snijplanken of een groot bord.

Je zou het ook zeker in een grote muffinvorm kunnen doen, zodat je kleine taartjes krijgt. Leuk om te serveren bij een feestje!

Ik hou niet zo van perzik, kan het ook met een andere fruitsoort?

Als je niet zo’n fan bent van perzik, kun je dit recept ook prima maken met een andere fruitsoort. Gewoon één op één vervangen. Ik kan me zomaar voorstellen dat deze taart ook heerlijk is met aardbei, mango of nectarines!

Mango heb ik inmiddels zelf ook geprobeerd. Daarmee moest ik de baktijd iets verlengen. Gewoon na 45 minuten even checken hoe het ervoor staat en zo nodig nog een paar minuten extra!

Ik wil graag een groter of kleiner recept van deze perziktaart maken. Hoe doe ik dat?

Je kunt dit recept natuurlijk gemakkelijk vergroten of verkleinen. Laura’s Bakery heeft daar een hele handige omrekentool voor. Als je alle ingrediënten invoert, en vervolgens aangeeft welke bakvorm jij wilt gebruiken, rekent deze tool alles voor je uit. Zelf rekenen is dus niet meer nodig!

Recept pinnen op Pinterest?

Wil je dit recept voor perziktaart pinnen op Pinterest om het zo gemakkelijk op te slaan op je eigen bord? Gebruik dan onderstaande afbeelding!

Recept perziktaart pinnen op Pinterest.

Eet smakelijk!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat als jij iets via deze links koopt, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Het kost jou niets extra!