Vandaag, 5 april 2023, is de nieuwe Super Mario Movie te zien in de bioscoop. Sebas en ik kregen gisteravond al een voorproefje want wij mochten aanwezig zijn bij de Nederlandse première bij Kinepolis in de Westfield Mall of The Netherlands. En dat was weer echt een feestje!

Welkom op de Nederlandse première van de Super Mario Bros Movie!

Dat bloggen brengt je nog eens ergens! In december waren we te gast bij de première van Wil de Krokodil en deze keer bij de te leuke première van de Super Mario Bros Movie. Maanden geleden zag ik de vooraankondiging van deze film al en ik wist: daar moeten we heen. Als dertigers die zijn opgegroeid met het spelen van Mario games, is dit toch wel een pittig stukje jeugdsentiment. Overigens spelen we hier nog steeds heel graag Mario Games op de Switch, dus de liefde voor Mario zit diep 😉

Levi. van Kempen presenteerde de premiere van Super Mario Bros Movie
Levi van Kempen presenteerde de première.

De première werd gehouden bij Kinepolis in The Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam. Voor mij natuurlijk een soort van thuiswedstrijd, want ik ben geboren en getogen in Leidschendam en al woon ik er nu al een aantal jaar niet meer, het blijft toch altijd nog een beetje thuis. Zelf was ik nog niet eerder bij deze bioscoop geweest, of überhaupt aan deze kant van de Mall, maar het was een hele beleving! We hadden heerlijke plaatsen met een tafeltje en voetenbankjes en zoals we van Universal NL gewend zijn, werden we voorzien van popcorn, een drankje en een goedgevulde goodiebag vol lekkere en leuke dingen.

In de bioscoop zaal op luxe stoelen en met popcorn.
We werden goed verzorgd bij Kinepolis!

Natuurlijk waren er ook weer heel veel bekende Nederlanders, Tiktokkers en influencers. Maar zoals een goede dertiger betaamd, had ik GEEN IDEE wie het allemaal waren. Gelukkig had collega-blogger Fleur van Mama’s Liefste haar dochters mee die ons van de info voorzagen. Zelf mochten we natuurlijk ook nog even op de foto, geheel in Mario stijl!

De Super Mario Bros Movie in het kort

We gaan een stukje terug in de tijd. Nog ver voor Mario zijn eigen superkrachten ontdekt. Hij en zijn broer Luigi wonen nog thuis bij Papa en Mama Mario en de broer hebben net samen hun eigen loodgietersbedrijf opgezet. Het wil alleen nog niet echt lopen. Als Brooklyn wordt getroffen door een enorme lekkage die ervoor zorgt dat het hele verkeer plat ligt, twijfelen de broers geen moment en gaan helpen. Als geluk bij een ongeluk komen ze in een geheime ruimte onder de stad terecht waar allerlei pijpleidingen lopen. En ineens… *slurp* de pijpleiding zuigt het beiden op!

Ze komen beiden in een ander gedeelte van het game-universum terecht. Mario loopt Toad tegen het lijf in Paddenstoelenland maar Luigi komt er minder goed vanaf want hij komt oog in oog te staan met Bowser. Die net bezig is om de hele gamewereld te overmeesteren maar die vooral een hele grote wens heeft: trouwen met Princess Peach.

Laten we de wereld redden!

Als er een ding zeker is aan Mario en Luigi: ze geven nooit op. Mario doet er alles aan om zijn broer terug te vinden zelfs als dat betekent dat hij in de gamewereld zal moeten strijden. Princess Peach kan wel wat hulp gebruiken en zij legt hem de werking van power-ups uit. Samen treden ze naar de junglewereld waar ze de koning van de apen (en natuurlijk de vader van Donkey Kong) willen overtuigen om zijn leger mee te sturen in de strijd. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en Mario moet zich van zijn beste kant laten zien om te winnen.

De eindbaas verslaan

Door hun krachten te bundelen hopen de gamewereldbewoners Bowser te kunnen verslaan maar ze hebben niet gerekend op zijn supersterkracht. Princess Peach gaat overstag en neemt, in het belang van de veiligheid van haar Toads, het huwelijksaanzoek van Bowser aan. Maar of het echt van een trouwerij komt?

Bekijk de Nederlands gesproken trailer

Dit vonden wij van de Super Mario Bros Movie

Bij deze première zagen wij de Nederlandse versie van de film en hoewel we in eerste instantie liever de originele versie hadden gezien, was de NL versie ontzettend goed geslaagd. De film is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder maar ik durf te zeggen dat alle dertigers in de zaal zich mogelijk beter hebben vermaakt dan de kinderen. Door de hele film heen zijn er diverse referenties aan de oude spellen. Van Mario Bros. tot Mario Kart en van Donkey Kong tot Super Mario 3D. Juist doordat wij al die spellen van vroeger tot nu hebben gespeeld hebben we denk ik heel wat grapjes gezien die een kind er niet uit zou halen!

De film is doorspekt met heerlijke 80’s muziek, met onder andere nummers van A-Ha en Cyndi Lauper, en natuurlijk ontbreken de welbekende Mario-tunes niet.

Voor ons was het allerbeste uit de film de rol van Bowser, die in deze film ook zijn zachte kant laat zien en zelfs piano speelt voor zijn hartendiefje Princess Peach. Ik wil hier echt niet teveel over verklappen want het is zo’n grappig stukje in de film maar het is zeker het vermelden waard.

Al met al was het voor ons een enorm geslaagde avond en voor ons is duidelijk: deze film gaan we zeker nog een keer kijken!

Zou jij deze film willen zien?

liefs Kirsten