Een babykamer die met je baby meegroeit, doet je een hoop besparen op de lange termijn. Met alles wat je voor een kindje nodig hebt, lopen de kosten voor een baby uitzet namelijk aardig op. Bij de babytijd begint het bovendien pas. Met het ouder worden van je kleine spruit zijn er voor elke levensfase andere spullen nodig. Nieuwe kleding, een grotere autostoel, een ander bedje. Door vanaf de baby uitzet al economische en duurzame keuzes te maken, bespaar je in de toekomst een hoop geld en ben je ook nog eens beter bezig voor de planeet. Met deze tips van Babykamer Magazine richt je een babykamer in die met je baby meegroeit!

Een gastblog geschreven door Jorinde van Babykamer Magazine.

1. Maak tijdloze keuzes

Tijdloze keuzes maken is het sleutelbegrip voor het inrichten van een babykamer die met je baby meegroeit. We doelen hier op de meubels en andere spullen die door het maken van slimme keuzes jaren met jullie mee kunnen gaan. In plaats van slechts enkele weken of maanden. Hierdoor hoef je niet keer op keer nieuwe spullen aan te schaffen. Maak deze keuzes voor het type meubels, maar zeker ook de stijl van de spullen die je koopt. Door voor neutrale meubels te gaan, zijn ze makkelijker te matchen bij verschillende woonstijlen. Zo kun je het thema van de babykamer makkelijk transformeren naar een nieuw thema voor een peuterkamer, zonder dat je meubels een mismatch zijn! 

2. Ga voor een meegroei ledikant

Een meegroei ledikant is een bed dat je kan uitbouwen van ledikant tot peuterbedje. Hierdoor ben je de eerste jaren voorzien van een degelijk en comfortabel bed van je kleintje en schaf je niet én een wieg aan, én een ledikant, én een peuterbed. Eén bed, alle opties. Wel zo handig!

3. Koop een toekomstproof kledingkast

Er zijn prachtige kledingkasten speciaal voor babykamers, maar… ze zijn lang niet allemaal even praktisch voor wat grotere kinderen. Zoek een kledingkast uit die net wat groter is of die je qua indeling kunt aanpassen, zodat je het hang- en leggedeelte aan kunt passen aan hoe groot je kind(erkleding) is. Daardoor kun je de kast makkelijk voor lange tijd in gebruik nemen.

4. Commode

Een goede commode is onmisbaar. Je staat er in de babytijd regelmatig achter om je kleintje te verschonen. De kast zelf is enorm handig, maar kan naarmate je kindje groter wordt ook worden ingewisseld voor een bureautje of ander meubel. Waar past de commode later? Bij het kopen van je meubels kan je enerzijds tijdloze keuzes maken, maar daarnaast ook denken aan de toekomstbestendigheid ervan. Wie weet past de ladekast of het dressoir later heel goed in je woonkamer, een kantoor of kledingkamer. Een plan de campagne voor de komende jaren zorgt voor een goede investering in dit meubel.

5. Posters

Babykamer in een bepaald thema inrichten? Dat kan in een meegroeikamer heel goed. Schilder je muren in neutrale tinten. Een fotobehang of behang met print is prachtig, maar maakt een babykamer net even wat minder tijdloos. Door je muren neutraal te houden, kun je er met de inrichting veel kanten mee op. Trek je thema bijvoorbeeld door in grote lijsten met posters. Deze kun je eenvoudig en tegen een iets kleiner budget dan een heel nieuw behang wisselen!

Meer inspiratie opdoen of tips voor je babykamer? Op Babykamer Magazine vind je inspiratie en shoptips voor het inrichten van dit liefdevolle kamertje!