Hoewel we al een hoop mooie dagen achter de rug hebben, komt er hopelijk nog een hele zomer aan met prachtige zonnige dagen. We weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk het is om verantwoord van de zon te genieten en daarom deel ik vandaag nog een paar bruikbare tips om deze zomer verantwoord van het mooie weer te kunnen genieten!

Vermijd de zon tussen twaalf en drie uur

Tussen twaalf en drie uur ‘s middags is de zon op z’n krachtigst. Onbeschermd zou je als volwassene na een kwartiertje al kunnen verbranden. Bedenk je dus eens wat de zon voor een tere kinderhuid kan doen. Je kunt natuurlijk wel naar buiten, maar probeer in de schaduw te blijven of ga onder de parasol of overkapping zitten. Vergis je overigens niet: in de schaduw kun je nog steeds verbranden, dus zorg dat je alsnog ingesmeerd bent of draag dunne kleding.

Draag een petje en een zonnebril

Om jezelf, maar ook je kinderen te beschermen tegen de felle zon is het dragen van een petje of een hoedje heel verstandig. De hoofdhuid is maar erg dun en verbrandt dus gemakkelijk. Daarnaast is de warmte op je koppie ook niet goed voor je. Heb je snel hoofdpijn in de zon? Zorg dan ook dat je een goede zonnebril draagt. Door het felle licht ga je meer knijpen met je ogen en dat zorgt voor meer spanning in je hoofd. Een zonnebril en een hoedje voor de schaduw helpen hier echt bij!

Drink voldoende

Om ook aan het eind van de dag nog een beetje fit te zijn, is het belangrijk dat je goed gehydrateerd bent. Door zweten verlies je op een warme dag veel vocht. Blijf dus voldoende drinken! Het meest gezonde is natuurlijk water. Eet af en toe ook iets zouts. De zouten in je lichaam zorgen ervoor dat je minder snel uitdroogt!

Biedt kleine kinderen ook wat vaker iets te drinken aan. Is jouw kind een moeilijke drinker? Biedt dat naast water ook de ‘minder gezonde’ optie aan om het vochtgehalte in ieder geval op peil te houden! Je kunt ook zelf lekker ijsjes maken van gepureerd fruit, verfrissend én dorstlessend!

Smeer je goed in

Ik kom zelf uit een familie met aardig wat huidproblemen. Ook mijn vader liet al een aantal keer een melanoom verwijderen. Ik vind het dus extra belangrijk me goed in te smeren met een goede zonnebrandcrème. Ik smeer bij mezelf en de kinderen minimaal in met factor 30 en ik doe mijn gezicht altijd met een speciale gezichtscrème met factor 50. Ook is het belangrijk om voor en na het zwemmen goed in te smeren. In het zwembadje in de tuin kun je ook verbranden!

Van Derma kreeg ik een setje zonnebrandproducten toegestuurd om te proberen. Hun zonnelotions zijn 100% vrij van parfum,kleurstoffen en parabenen en zijn daarnaast ook huidallergievriendelijk. Naast dat Derma zo min mogelijk troep in haar producten stopt, besteden zij extra aandacht aan het milieu, jouw gezondheid én produceren ze hun producten met een minimale Co2-voetafdruk!

Let altijd wel op met zonnebrand: als de fles te lang open staat, vermindert de werking. Let dus altijd goed op de houdbaarheid.

Tip: schrijf met watervast marker de datum van openen op je fles, zo weet je altijd of je product nog ‘vers’ is en nog voldoende beschermt!

Giveaway!

https://www.instagram.com/p/CC2086gDxWA/?utm_source=ig_web_copy_link

Wil jij deze zonnelotion ook proberen? Van maandag 20 juli t/m maandag 27 juli 2020 maak je op mijn Instagram kans op een Derma Baby Zonnelotion SPF 30. Voor het gemak kun je op bovenstaande foto klikken! Heb je geen Instagram? Dan mag je ook een reactie onder dit artikel achterlaten (laat dan wel een geldig e-mailadres achter!).

En draag UV-beschermende kleding

Je ziet het steeds meer, en met goede reden! UV beschermende kleding voor kinderen én volwassenen. Voor Pippa en Nova kocht ik laatst een setje bij het Kruidvat met een bikinibroekje en een shirtje met lange mouwen. Superhandig voor wanneer je een dagje naar het strand, zwembad of meertje gaat. Je hoeft je net wat minder zorgen te maken over het opnieuw insmeren van nat geworden huid. Waar ik vooral heel blij om ben met deze kleding, is dat de schouders en rug extra worden beschermd, want dat zijn de plekken die, hoe vaak je ook blijft smeren, ongemerkt toch verbranden!

Leg nooit een doek over de kinderwagen tegen de zon

Misschien is deze tip ten overvloede, althans, dat hoop ik! De afgelopen jaren is al meerdere keren in het nieuws geweest dat het afdekken van de kinderwagen de temperaturen erin flink kunnen doen oplopen (soms wel +7 graden!!) met alle gevolgen van dien. Leg dus nooit zomaar een doek over de kinderwagen heen waarmee je de luchttoevoer afsluit. Het beste gebruik je een parasol, of een speciale cover. Het beste gebruik je deze cover ook alleen maar gespannen van de kap van je kinderwagen naar de duwstang.

Haal bij (extreem) warm weer ook de bedekkende kap over de beentjes van de wandelwagen. Ook deze kap zorgt ervoor dat er teveel warmte wordt vastgehouden. Als je bang bent dat je kindje te koud wordt, kun je een dun dekentje gebruiken om ze in te stoppen.

Heb jij nog goede tips om de warme dagen door te komen? Of hoe je jezelf en de kinderen nog beter beschermt tegen de zon? Laat het me dan weten in een reactie!

Uitgelichte afbeelding: Skitterphoto via Pexels

liefs kirsten