Ook dit jaar houd ik weer bij welke boeken ik heb gelezen. Na weer een paar flink zoetsappige verhalen te hebben weggewerkt was ik wel weer toe aan wat stevigers. En wat kun je daarvoor nou beter lezen van een Karin Slaughter? In deze blog verteld ik je over Versplinterd, uit de Will Trent serie.

Waarom dit boek?

Ik sloot het jaar af met nogal wat feelgood boeken. Dat past natuurlijk ook helemaal bij de tijd van het jaar maar na al die zoetsappigheid was ik wel weer toe aan een wat steviger verhaal. Even met beide benen weer terug op de grond, zal ik maar zeggen. Eigenlijk was ik dus helemaal vergeten dat ik het eerste deel van de Will Trent serie al had gelezen. Ik kwam erachter dat ik er dus geen blog over geschreven had en ik ‘miste’ een boek toen ik mijn lijstje op Hebban vergeleek met die van de pagina ‘gelezen in 2022‘. Maar goed, na het lezen van al die crime-boeken Beni k een heuse speurneus geworden, kwam ik erachter welk boek ik miste en noemde ik ‘m nog gauw in de laatste boekenblog van 2022.

Het verhaal in het kort

Als Abigail thuis komt en de voordeur van hun riante villa in een buitenwijk van Atlanta op een kier aantreft, verwacht ze dat er misschien is ingebroken. Voorzichtig loopt ze naar binnen en treft bovenaan de trap een jongen met een mes in zijn handen aan, boven het bebloede lijf van wie ze overtuigd is dat het haar dochter is. Vanaf dat moment weet ze dat ze deze jongen niet ongestraft kan laten.

Wanneer de zaak een hele andere twist krijgt, wordt Will Trent erbij geroepen. Niet dat hij daar zo blij mee is want hij heeft zich het afgelopen jaar niet erg populair gemaakt bij het politiekorps van Atlanta. Ook rechercheur Faith Mitchell ziet hem liever gaan. Wanneer de hogere bazen echter besluiten dat ze als zijn partner moet fungeren in dit onderzoek, is ze op z’n zachtst gezegd not amused. Toch moet ze toegeven dat Will Trent, ondanks zijn eigenaardigheden, een hele goede agent is.

Wanneer blijkt dat het vermoorde meisje bovenaan de trap niet dochter Emma, maar haar vriendin Layla is, staan ze voor een raadsel. Waar is Emma dan gebleven en vinden ze haar nog levend terug?

Mijn mening over Versplinterd van Karin Slaughter

Zeg je Karin Slaughter, dan zeg je diepe, donkere crime-verhalen. In Versplinterd word je geconfronteerd met de meest gruwelijke situatie die een ouder zich kan voorstellen: de ontvoering van een kind.

Het mooie aan deze boeken is, is dat je er echt vanaf pagina 1 wordt ingezogen. Je wordt meegenomen in het hele verhaal. Vanaf het moment dat het plaatsdelict plaatsvindt, tot aan de uiteindelijke oplossing. Onderweg neem je een aantal goede afslagen en kun je met alle aanwijzingen die je krijgt, zelf de puzzel van het verhaal oplossen. Denk je dan. Want wat ik na acht Karin Slaughter boeken inmiddels wel weet: het is nooit degene van wie jij denkt dat ‘ie het heeft gedaan.

Meer boeken van Karin Slaughter

Als je er eenmaal een gelezen hebt, wil je ze allemaal lezen. Althans, zo ging dat bij mij, haha. Ik las eerst de Grant County serie (zes delen) en ben nu bezig met de Will Trent serie (dertien delen). Recentelijk verschenen ook twee stand-alone boeken van Karin Slaughter. Vast ook het lezen waard!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.