Dikke paniek! Eind van de week is het alweer Pasen en hoewel ik eigenlijk een grove hekel heb aan groots eten met feestdagen, hebben we toch met leuke vrienden afgesproken om Tweede Paasdag lekker te brunchen. Alle kinderen erbij en de tafel vol met allerlei lekkers. En dat bij ons thuis, dus ik mag de keuken in. O-M-G, wat heb ik me nu weer op de hals gehaald?

De Paasbrunch vorig jaar

Vorig jaar waren we bij onze vrienden te gast en zorgde mijn vriendinnetje voor broodjes, kaasjes, wraps en allerlei andere lekkernijen. Ik maakte voor het dessert een Japanse Jiggly Cheesecake, geïnspireerd door Tasty. Nou mag het amper cheesecake heten, want er ging eerder een dozijn eieren in dan kaas of kwark, maar het was wel een plaaaaatje. En de hel om te bakken, maar dat maakt niet uit. Zoals je wellicht al wel gemerkt hebt, vind ik bakken en koken ontzettend leuk. En daarom ga ik natuurlijk alles uit de kast trekken voor een fantastische Paasbrunch.

Deze beauty stond vorig jaar op tafel! (recept)

Wat ga ik maken voor de Paasbrunch?

Als ik iets doe, doe ik het goed (lees: overdrijf ik het enorm en maak ik dus veel te veel). Dus ik heb mijn kookplan opgedeeld in vier categorieën.

Broodjes

Natuurlijk zorg ik voor lekker verse broodjes. Voor de kinderen natuurlijk paashaasbroodjes, want dat is leuk! En omdat ik natuurlijk veel te veel werk op de hals ga halen, maak ik die broodjes zelf! En omdat ik niet vies ben van een experimentje links en rechts maak ik voor de volwassenen dezelfde broodjes, maar dan met wat kaas en Italiaanse kruiden erdoor, dat geeft net even een ‘andere’ bite.

Bij de broodjes maak ik denk ik lekker zelfgemaakte bieslookroomkaas en een zelfgemaakte eiersalade. Hoe ik die maak? Dat is zo simpel, dus aan de slag:

Bieslookroomkaas

Bieslookroomkaas maak je door een bakje roomkaas te kopen in de supermarkt. Je weet wel, van die Philadelphia of Smoret, en daar voeg je gewoon wat verse bieslook aan toe. Het hoeft niet moeilijk te zijn natuurlijk. Maar het is heerlijk bij verse broodjes.

Eiersalade

De eiersalade maak ik door 4 grote eieren goed hard te koken. Even laten schrikken en GOED laten afkoelen. Half warme eieren snijden voor geen meter. Snij de eieren in kleine blokjes. Voeg hier een goeie eetlepel mayonaise aan toe, wat kerriepoeder, paprikapoeder en peper en zout. Tot slot het geheime ingrediënt van mijn opa: een flinke lik ketchup. Alles goed roeren. Als het nog te ‘droog’ is, want extra mayonaise erbij. Het lekkerst is om deze eiersalade een dag van tevoren te maken, dan zijn de smaken echt helemaal goed ingetrokken.

Voeg verder gewoon toe wat je lekker vindt hè. Dat mag. Dit is maar hoe ik het doe.

Hartig: Wraps met kip, ham en zalm en Muffins met geitenkaas

Omdat we er gewoon van houden, rol ik natuurlijk lekker wraps in met kipfilet, rucola en roomkaas. Wat ook erg lekker is, is de wrap te vervangen voor flinterdun gebakken ei. Superlekker met zalm ook! Op Pinterest kwam ik ook nog een goed recept tegen met rauwe ham en perzik. Die wil ik dus ook proberen! Je kunt het recept vinden via mijn Pinterestpagina!

De muffins maak ik volgens een recept van Chicks Love Food. Ik haal graag mijn kookinspiratie bij deze meiden, want ze weten wat lekker eten is. Daarnaast zijn deze muffins ook gewoon heel erg lekker en ben ik dol op hartige hapjes. Ik bak de muffins wel in een bakvorm met kleinere vormpjes, zodat het lekkere eenhapshapjes worden.

Zoet: Smulschnitt en Kiwicake

Ik zag bij de Picnic dat ze ‘smulschnittes’ verkopen. Dat is een kant en klare schnitt, met lekkere room erop die je zelf kunt versieren. Ik vond dat toch wel een fantastisch plan. De vraag is nog even of dat ik de schnitt zelf ga bakken, of dat ik ‘m bestel en dan alleen nog hoef te versieren.

En omdat ik toch iedere keer weer verleid wordt door de Tasty-filmpjes, besloot ik dat ik dit jaar deze, vrij simpele, kiwicake ging maken. Cake, slagroom en kiwi, zou niet mis moeten gaan lijkt me.

Liefde en dank voor Tasty Japan

Gezond: Fruitspiesjes

Omdat ik vind dat het toch ook wel belangrijk is om wat gezonde en frisse alternatieven op tafel te hebben, komen er sowieso fruitspiesjes. Dat is iets wat de kinderen ook erg lekker vinden en dat is dus al een win-win situatie.

Drank: Zelfgemaakte tokkelroom/advocaat

In de jaren dat ik als Tupperware-demonstratrice werkte, heb ik hoop leuke en simpele recepten leren koken in de magnetron. Zo ook dit recept voor zelfgemaakte tokkelroom/advocaat. Het is supersimpel en echt zóveel lekkerder dan advocaat uit een pot!

Wat heb je nodig:
  • 250 ml brandewijn
  • 4 eidooiers (van grote eieren)
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
Wat ga je doen:

Klop de eidooiers samen met de suiker en de vanillesuiker luchtig. Roer daarna voorzichtig de brandewijn erdoor. Giet het geheel in een magnetronbestendige schaal (ik gebruik hier de Tupperware MicroCook maatkan voor). Nu gaat het ongeveer 3 à 4 minuten in de magnetron. Let op! Je moet wel om de 20 à 30 seconden even roeren! Je ziet het vanzelf wanneer de advocaat dik genoeg is. Bij het afkoelen wordt het zelfs nog een beetje dikker. Je kunt dit recept prima ter plekke maken, want warm is het ook heel lekker, maar een dag van tevoren is ook prima. Bewaar het dan in de koelkast. Opdienen in een leuk glaasje en aftoppen met een lekkere toef slagroom et voilá, je toetje is geserveerd!

Wat te doen met de restjes?

Als je zo achterlijk veel eten op tafel zet, blijft er natuurlijk meer dan genoeg over. Nou ja, dan doen we maar een derde Paasdag en mogelijk ook nog een restjesdag. Lekker belangrijk, op komt het toch wel!

Ga jij met Pasen ook uitgebreid aan tafel of uit eten? Of ga je juist lekker onderuitgezakt in pyjama op de bank met een zak paaseitjes?