Ik vind het altijd leuk om een kijkje in andermans keuken te nemen dus bij deze krijgen jullie een kijkje in mijn keuken. Ik maak van tevoren altijd een weekmenu en probeer iedere week minimaal een keer vegetarisch te koken. En dat is heel wat, voor maxitariërs zoals wij, haha. Wat eten we deze week? Lekker, gevarieerd en niet te ingewikkeld!

Weekmenu maken

De week begint hier op woensdag, want dan komen de nieuwe boodschappen binnen en zit mijn werkweek erop. Op maandag wil het nog wel eens voorkomen dat we een keer eten bestellen omdat ik dan vaak laat thuis ben en ook echt geen zin meer heb om te koken. Dan wil ik gewoon lekker bankhangen en knuffelen met Nova. Koken komt op dinsdag wel weer. En op dinsdag maak ik dan ook gelijk het nieuwe weekmenu en bestel ik de boodschappen bij Picnic.

Woensdag: Pannenkoeken

Hoewel het veel tijd kost om ze te maken, vind ik pannenkoeken een lekker simpel gerecht om te maken. Een liter melk, 500 gram bloem, 3 eieren en een snuf zout en je bent al klaar. Pannenkoeken vind ik ook echt zo’n “Ik-heb-niks-meer-in-huis-gerecht”. Want melk, bloem en eieren zijn er altijd wel. Vandaag doen we gewoon simpele pannenkoeken, met suiker of stroop maar als ik echt wil uitpakken neem ik wat spannendere combinaties.

Donderdag: AVG

AVG staat voor aardappels, vlees en groenten als je dat toevallig nog niet wist. Omdat we allemaal niet zo van gekookte aardappelen houden maar ik vaak een aardappeldingetje uit de airfryer. De Peuter is dol op ‘bolletjesfrietjes’, je weet wel, van die ronde aardappelkroketjes. Vinden wij ook prima. We eten er vandaag bloemkool en een boomstammetje bij.

Vrijdag: Risotto

Ik ben dol op risotto. Voorheen maakte ik het regelmatig in de Rijstmaker van Tupperware, want zo heb ik het ooit geleerd maar ik stuitte laatst op een te makkelijke beschrijving van Chicks Love Food en nu ga ik dus weer risotto maken op de authentieke manier. Ook niet heel ingewikkeld, je moet er alleen wel bij blijven staan.

Zaterdag: Noedels met kip en broccoli in Teriyakisaus

Dit recept heb ik al eens voor jullie uitgeschreven. Is te simpel om te maken, maar ontzettend lekker. Ik duik ook nog even de vriezer in om te zien of ik nog een restje peultjes heb. Die zijn ook zo lekker bij de woksaus!

Noedels met kip en broccoli

Zondag: Zelfgemaakte broodjes hamburger

Van gehakt met een zooitje kruiden maak ik zelf lekkere verse hamburgers die we eten op een vers afgebakken kaiserbroodje. Cheddarkaas of brie erbij, sla voor de liefhebbers en bakjes rauwkost op tafel. Prima zondagavondhap!

Maandag: AVG

Omdat ik mijn AVG eigenlijk altijd uit de vriezer kook, maakt het niet uit of we een dagje schuiven of tóch eten bestellen. Op de planning staat aardappelkroketjes, rode kool, worteltjes en een kipschnitzel.

Dinsdag: Pantosti’s

Pantosti’s vind ik echt een traktatie, dus dat mag wel na een lange werkdag. Op mijn werk eet ik overdag geen brood maar voornamelijk groente en fruit, dus dan kan brood voor het avondeten prima.

Dit is dus de planning voor de komende dagen. Ik hoop dat je het leuk vindt om ideetjes op te doen op deze manier. Eet smakelijk!

Maak jij ook een weekmenu?

liefs kirsten