Waarom het stom is om moeder te zijn

Het moederschap is sowieso het mooiste wat er bestaat. Zeggen ze dan. Is ook wel zo. Soms. Zijn dat mensen die eigenlijk zelf ook kinderen hebben? Jij en ik weten wel beter. Moeder zijn is hartstikke leuk, alleen zijn er ook absoluut momenten waarop ik dat hele moeder-zijn ook echt vervloek.

10x Moeder zijn is echt stom…

 • Wanneer je kind voor de zoveelste keer een grote waffel heeft. Ik kan het echt zó slecht hebben als ik al 10 keer ‘nee’ heb gezegd en dat kleine loeder staat met haar armen in haar zij keihard ‘ja’ terug te roepen.
 • Wanneer je op zondag ook eens uit wil slapen. Een fles wijn op zaterdagavond is eigenlijk gewoon al geen goed idee meer. En dat is een kwalijke zaak. Een zeer kwalijke zaak.
 • Wanneer je ’s nachts voor de zoveelste keer wakker schrikt van een kuchje, gestommel of erger, een kotspartij. En naast je ligt je vent gewoon vrolijk door te ronken. Supertof joh, dat moederinstinct.
 • Wanneer jij de meest verstandige moet zijn in huis. Terwijl je het liefst ook gewoon chocoladepasta voor het avondeten hebt, of taart een prima ontbijt is.
 • Wanneer je je stinkende best doet om het huis er toonbaar uit te laten zien en je kinderen hebben dat ik 0,01 seconde weer ongedaan gemaakt.
 • Wanneer je HEEL GRAAG even 5 minuten zelf op de wc wil zitten om gewoon eens rustig te poepen. Waarom staan ze bij mij altijd aan de deur en kan de vent gewoon drie kwartier rustig zijn Facebook, Instagram en Youtubelijstjes checken?
 • Omdat jij de hele dag doorploetert met een dwarse peuter, superconsequent probeert te zijn, dit totáál geen effect heeft en de vent na zijn werk binnenstapt, één keer zijn stem verheft en dat er direct wordt geluisterd.
 • Wanneer je baby echt alleen maar bij jou wil en bij niemand anders. Want niemand anders ruikt zo naar mama als jij.
 • Omdat elk gestommel, elke ‘boink’ en elke verdachte stilte je een hartverzakking geven. Ik denk dat mijn hart inmiddels al ergens rond m’n knieën hangt.
 • Omdat iedereen het altijd beter weet. Joh, ga lekker je eigen kinderen opvoeden. Deze zijn van mij om te verpesten.

Wat vind jij het meest stomme aan moeder zijn? Of op welke momenten erger je je het meest aan het moederschap? Hier mag je spuien!

Sharing is caring!

One Comment

 • Dat je het nooit uit kunt zetten… Zelfs als je eindelijk, na maanden want soms duurt het gewoon zo lang, met iemand hebt afgesproken,.. Je even een avondje weg bent en toch het steeds over “de kinderen”, het moederschap of wat ook maar in lijn staat met het moeder zijn, hebt.

  Die levensgrote verantwoordelijkheid. Dat is best soms ook wel even heel stom. De keuzes die ik nu maak, treffen ook mijn kind. En keuzes maken, dat kan ik toch al zo enorm goed *kuch*.

4 Pingbacks

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *