Maanden geleden kondigde de host van mijn favoriete podcast Crime Junkie, Ashley Flowers, aan dat ze een boek ging schrijven dat zeker in de smaak zou vallen bij alle Crime Junkies. Afgelopen zomer kwam het uit en met wat omwegen kreeg ik het in mijn bezit. In deze blog vertel ik je meer over All Good People Here van Ashley Flowers.

Waarom dit boek?

Inmiddels weet je wel dat ik echt onwijs blij wordt van een goede, spannende podcast. Toen ik bijna twee jaar geleden de podcasts eenmaal had ontdekt, ben ik niet meer gestopt met luisteren. In het begin luisterde ik voornamelijk Nederlandse podcasts maar ik kwam erachter dat ik prima uit de voeten kon met Amerikaanse podcasts. Zo kwam ik bij Crime Junkie terecht, een podcast over true crime zaken, gehost door Ashley Flowers en Brit Prawat. Waar ik in het begin flink moest wennen aan het over-de-top Amerikaanse accent, werd ik er al gauw helemaal ingezogen en luisterde in in zo’n anderhalf jaar tijd meer dan 280 afleveringen.

Toen Ashley dan ook aankondigde dat ze een boek zou gaan uitbrengen, was ik dan ook gelijk geïnteresseerd. Ik heb jarenlang alleen maar in het Engels gelezen, dus dat was voor mij geen probleem. Wat wel een probleem was, was het boek in handen krijgen en er dan geen schofterige prijs voor hoeven betalen. Toen ik deze zomer in Ierland was, heb ik wat boekwinkels afgezocht, maar zonder succes. Uiteindelijk nam mijn vriendin het boek voor me mee die het vond ik een grote boekwinkel in Dublin. En om even het verschil in prijs toe te lichten: als ik het boek in Nederland had besteld, had het me €32 euro gekost, terwijl mijn vriendin het in Dublin voor €17,99 op de kop tikte. Dat verschil vond ik de zoektocht wel waard!

Het verhaal in het kort

Het boek is wat mij betreft echt een aflevering van Crime Junkie maar dan in verhaalvorm. Het gaat over journaliste Margot die terugkeert naar haar geboorteplaats Wakarusa om voor haar zieke oom te zorgen. Jaren geleden werd dit kleine dorpje opgeschrikt door de moord op January Jacobs, toen nog maar 6 jaar oud. De zaak is, zelfs 25 jaar later, nog steeds niet opgelost en het steekt Margot dat de moordenaar van haar jeugdvriendinnetje nog steeds vrij rondloopt.

Als een naastgelegen dorpje ook de schok van een verdwijning en moord op een jong meisje te verwerken krijgt, gaat Margot op onderzoek uit. Er zijn zoveel overeenkomsten tussen deze zaak en de moord op January 25 jaar geleden, tenminste… Hoewel zij de overeenkomsten zeker ziet, is de politie er heel duidelijk in: de zaken zijn niet aan elkaar gelinkt. Margot laat het er niet bij zitten en duikt in de zaak. Dat ze daarbij een verleden oprakelt waarbij ook haar ook een bijzondere rol speelt, had ze nooit kunnen weten.

Mijn mening over All Good People Here van Ashley Flowers

Als je zo lang hebt uitgekeken naar een boek, hoop je altijd dat het aan je verwachtingen voldoet. Zo was het voor mij ook met All Good People Here. Ik vond het heerlijk om weer eens een goed boek in het Engels te lezen en de schrijfstijl was zo herkenbaar. Het voelde echt alsof Ashley het verhaal aan me vertelde. Ik vond het verhaal echt heel spannend. Je bent steeds aan het meedenken over wie de mogelijke dader kan zijn en eerlijk: ze maakt het je niet makkelijk. Precies als je denkt dat je weer een puzzelstukje kan neerleggen, komt er weer een andere invalshoek en word je weer aan het twijfelen gebracht.

Hoewel het verhaal me dus echt heel erg pakte, vond ik het eind ietwat teleurstellend. Te beknopt. Te open. Misschien is het bewust zo gedaan om ruimte over te laten voor een vervolg maar na een verhaal te vertellen dat zo pakte, voelde het toch wel een beetje jammer. Het neemt niet weg dat ik dit boek, als je eraan kan komen, zeker zou aanraden als je houdt van een goed crime-verhaal.

All Good People Here is uitgebracht in twee versies. De US versie zoals hierboven en de UK versie zoals op de afbeelding boven de blog.

Meer boeken van…

All Good People Here is het debuut van Ashley Flowers maar ik weet zeker dat als je fan bent van dit soort verhalen, je de onderstaande boeken ook zult waarderen!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.