Alles komt goed, de nieuwste feelgoodroman van Mirjam Aarts is uit! En wat ben ik weer trots op haar. Dit heerlijke verhaal over Merel die met de nodige tegenslagen een B&B begint in Frankrijk is een echte aanrader! En nog beter: onderdeel van een serie, dus er komt een vervolg!

Waarom dit boek?

Ik zeg het wel vaker: ik vind het supertof als mensen hun dromen waarmaken. Zeker als hun droom ook een beetje mijn droom is. Ik heb het over het schrijven van een boek. Dat lijkt me fantastisch. Ik ben ook al talloze keren begonnen, maar afmaken is niet gelukt. Hoe dan ook, vandaag vertel ik je over Alles komt goed van Mirjam Aarts, een schrijfster die ik via Instagrm heb leren kennen, al vóór ze een boek ging schrijven. Toen zij in 2022 haar eerste boek Lekker niet perfect uitbracht, was ik natuurlijk ontzettend trots. Zij deed het gewoon! Inmiddels kun je ook een kort verhaal van haar lezen en is deze zomer dus haar tweede feelgoodroman uitgekomen.

Je kunt Alles komt goed natuurlijk ook als e-book lezen. Klik hier voor een linkje naar Bol.com. Ook is het boek gratis te lezen als je een Kobo Plus abonnement hebt!

Het verhaal in het kort

Merel heeft altijd de droom gehad om naar Frankrijk te verhuizen en een B&B te beginnen. En eindelijk is het dan zover: het huis is gekocht en de datum voor het vertrek komt steeds dichterbij. Tot dat op het laatste moment haar vriend roet in het eten gooit: hij gaat liever voor die grote promotie op zijn werk en vindt dat ze het Frankrijkavontuur wel een paar jaar kunnen opschuiven. Oh, en hij wil graag een baby. Merel staat voor een lastige keuze. Is deze relatie nog wel wat ze wil? Of moet ze gewoon in haar eentje naar Frankrijk vertrekken?

Ze waagt de sprong en met haar afgeladen oude gele Fordje rijdt ze naar Zuid-Frankrijk. Was dit bouwval echt het huis dat ze vanaf de foto’s hadden gekocht? De hele toko moet worden gerenoveerd en hoewel Merel best handig is, ze kan echt niet alles zelf. Gelukkig zijn daar haar vriendinnen die een handje komen helpen en ook de hulp van Franse bakker Luc komt als geroepen, net als zijn overheerlijke citroen meringues!

Hoewel Luc een lot uit de plaatselijke bewonersloterij is en haar helpt waar hij kan, is er een groot obstakel: haar, toevallig ook, Nederlandse buurman. Gaat het lukken om hem te overtuigen en kan de B&B straks dan ook echt open?

Mijn mening over Alles komt goed van Mirjam Aarts

Waar ik Mirjams eerste feelgoodroman soms nog wat vlak en voorspelbaar vond, is Alles komt goed ee verhaal dat echt veel beter ‘loopt’. Het is vloeiender en je hebt echt het gevoel dat je ín de B&B bent. Daarnaast heb ik tijdens het lezen een onweerstaanbare drang naar het eten van citroen meringues gekregen. Toen ik haar dat vertelde moest ze natuurlijk erg lachen. Maar terug naar dit boek. Feelgood blijft feelgood: het is altijd een beetje voorspelbaar. En dat mag. Zo is het genre en dat maakt het ook dat het leesvoer is dat gewoon perfect is voor als je hoofd vol zit met honderdduizend andere dingen. Je slaat je boek open (of in mijn geval de ereader) en je stapt moeiteloos in een andere wereld.

Ik denk dat voor veel mensen de thema’s in dit boek heel herkenbaar zijn. Relaties die in een sleur zijn gekomen, de droom om je leven radicaal om te gooien en ook de vraag of het krijgen van een kind echt wel bovenaan je eigen wensenlijstje staat of dat het vooral iets is waar je omgeving een grote invloed op heeft. Ik vond hoofdpersoon Merel een stoere chick. Ze heeft een droom en ja, je leeft maar een keer. Dus je kunt het proberen, falen en blij zijn dat je het in ieder geval een kans hebt gegeven, of er nooit aan beginnen en altijd maar denken: wat als? Hey ho, let’s go, je schouders eronder en we zien wel waar het schip strandt!

Alles komt goed - Citroen Meringue deel 1 - Mirjam Aarts

Meer boeken van Mirjam Aarts

Eerder verschenen deze titels van Mirjam Aarts:

Lekker niet perfect - Mirjam Aarts
Boekcover Een passievolle zomer
Alleen als e-book te lezen

Heel veel plezier met lezen!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.