Het afgelopen jaar is het er ongemerkt flink in geslopen: ik ben steeds meer met mijn telefoon bezig. Dat komt natuurlijk omdat mijn werk zit veel online afspeelt maar het is ook een hele vervelende gewoonte geworden dat ik constant maar dezelfde apps even naloop en vaak zonder aanleiding. Hoog tijd om daar deze zomer eens wat aan te doen. Ik wil meer tijd nemen om te genieten van het hier en nu, van leuke dingen doen met de meiden, ontspannen zonder schermpje en weer meer boeken lezen. Daarom leek het me een prima plan om deze zomervakantie niet constant Insta vol te gooien met al onze belevenissen, maar het wekelijks in een blog te bundelen. Dus bij deze: de eerste week van onze zomervakantie.

Maandag – Blijdorp!

Omdat Pippa op vakantie is met haar vader en Sebas nog twee weken moet werken voordat hij ook vakantie heeft, ben ik deze week alleen met Nova. Voor haar is er nu ook 6 weken stop van de peutergroep, dus moet ik haar zelf vermaken. Dat heeft natuurlijk ook zijn invloed op mijn werk, want normaal doe ik dat op de uren dat zij bij de opvang is. Nu wilde ik in de vakantie sowieso wel minder werken. Helemaal stoppen hoeft niet, want ik vind het ook gewoon heel leuk om aan de slag te blijven en ik plan dan zo’n 2 of 3 momenten in de week om toch echt even serieus te werken. Kan allemaal!

De eerste dag van onze Mama en Nova week zijn we gelijk goed begonnen. Ik moest eerst even naar de fysio voor mijn pols en daarna zijn we in de auto gestapt en naar Blijdorp gereden. We hebben nu voor het tweede jaar op rij een abonnement. Dit abonnement loopt sinds Pinksteren en ik denk dat we ‘m er nu al helemaal uit hebben. Voor ons is het ook maar een kwartiertje rijden en als we nu maar een paar uurtjes gaan, kost het alleen parkeergeld (€6,- voor abonnementhouders).

Een jaarabonnement kost ons €215,- en als we losse tickets zouden kopen zijn we voor een dagje €85,- kwijt. Voor ons dus echt een no-brainer. Als je wil kun je dit ook in maandelijkse termijnen betalen. Dan betaal je €19,- per maand. En komt je uit de buurt en heb je een Rotterdampas (kortingskaart voor gezinnen die iets minder te besteden hebben en studenten) is je abonnement nóg goedkoper. Zeker goed om eens uit te zoeken!

Dagje naar Diergaarde Blijdorp

Het was heerlijk week om lekker een rondje te lopen en gelukkig niet zo druk dat je nergens goed kon kijken. Nova is echt groot fan van de dierentuin dus ik verwacht dat we er nog wel een paar keer heen gaan deze vakantie. Ik neem zelf altijd een tas mee met wat drinken en iets lekkers. We hebben samen nog een lekker ijsje gegeten dan is het ook wel gewoon goed. Ik heb de kinderen geleerd dat we dus niet iedere keer dat we er zijn uitgebreid gaan lunchen, snoepen of de souvenirwinkel in gaan. Als je daar eenmaal aan begint loopt het natuurlijk wel in de papieren. Terwijl we vandaag voor een tientje inclusief parkeren lol hebben gehad.

Dinsdag – lekker fietsen

Hoewel wij tussen grote steden als Gouda en Rotterdam wonen, is de omgeving om ons dorp heen echt prachtig. Dat ontdekte ik eerder al tijdens mijn wandelingen, maar nu ik nog steeds met een ontsteking in mijn peesplaat van de hiel loop, zit flink wandelen er dus niet meer in. Om toch een beetje te blijven bewegen, stap ik wat vaker op de fiets. Win-win, want Nova vindt dat ook heel leuk.

Zoals je kunt zien was het wederom een prachtige dag en op de fiets was het echt heerlijk. Lekker windje onder de oksels door, haha! Uiteraard zijn we gestopt bij de speeltuin om even lekker te spelen. We fietsten langs de boulevard bij Nesselande. Daar is een strandje gemaakt langs de Zevenhuizerplas waar je het hele jaar door kunt spelen en zwemmen. Uiteindelijk reden we een rondje van zo’n 12 kilometer. Bij thuiskomst kletste ik nog even gezellig even met de buurvrouw terwijl de kinderen aan het spelen waren. In de avond zijn Sebas en ik nog naar repeteren met mijn bigband. We hebben binnenkort een groot optreden en dan speelt Sebas ook mee.

Woensdag – Speeltuintjes op de fiets

Woensdag deden we het een stukje rustiger aan. Ik moest in de ochtend naar het ziekenhuis voor de prikken van mijn immunotherapie en vervolgens zijn we met een lekker omweg terug gefietst. Aan de andere kant van het dorp liggen er ook nog een paar hele leuke speeltuinen verstopt, dus die hebben we met een bezoekje vereerd. Het hoeft natuurlijk ook niet altijd groots en meeslepend te zijn!

In de middag maakte ik nog foto’s en een reels voor een nieuwe samenwerking maar dat kon prima terwijl Nova zelf even zat te spelen. Meer weten over deze leuke placemats? Lees dan hier de blog!

Donderdag – fietsen en de kinderboerderij

Donderdag zijn we gewoon weer op de fiets gestapt en dit keer naar kinderboerderij De Blijde Wei. Voor iedereen hier in de omgeving: we gingen naar De Kip. Deze kinderboerderij ligt in Ommoord, Rotterdam en ik weet met de auto prima hoe ik er moet komen. Ik zocht eerst nog even of er een leuke fietsroute was, maar besloot toch maar de bekende route te nemen. Ergens las ik 4,5 kilometer, dus dat klonk prima. Onderweg vond ik het eigenlijk wel lang duren en leek het toch wel een stuk verder te zijn. Nou ja, we waren bij de kinderboerderij aangekomen, dus ik vond het wel prima.

Daar aangekomen zijn we natuurlijk even bij de geitjes in de wei geweest. Elk geitje moest geaaid en geborsteld worden. Het viel me eigenlijk op dat het zo rustig was qua dieren op de kinderboerderij. Later besefte ik me pas dat heel veel dieren binnen moeten blijven vanwege de vogelgriep. Dat was natuurlijk wel jammer, want het is juist zo leuk als er eendjes en kippen lekker rondscharrelen.

Terwijl Nova zich in de speeltuin vermaakte, ging ik even op onderzoek uit bij de andere ingang van de kinderboerderij. Ik had eerder wel gezien dat er aan de achterkant een uitgang was, maar waar die dan heen ging? Je moet weten dat ik hier niet vandaan kom he, dus alles gaat met Google Maps. Goed, wat bleek: als je dat pad neemt, fiets je zo Oud Verlaat in en kun je via de andere kant van de Zevenhuizerplas fietsen en dat rij je zo Nesselande weer in. Leek me een goed idee.

De uitvoering was iets minder want de temperatuur was inmiddels best wel flink opgelopen en ik had er niet aan gedacht om extra drinken mee te nemen. Halverwege bij Sebas op de zaak dus even een pitstop gedaan om wat te drinken. Vervolgens weer lekker naar huis. Bleek de kinderboerderij gewoon 6,5 kilometer weg te zijn en heb ik de terugweg er nog eens 10 km aan geplakt. Ik heb mijn beweging in ieder geval weer meegepakt.

Vrijdag – boodschappendag

Op vrijdag is het markt hier in het dorp en omdat ik daar nu ik Pippa naar school moet brengen niet meer kom, vind ik het in de vakanties altijd wel leuk om daar even de boodschapjes te halen. Daarna zijn we doorgereden naar Van der Spek in Waddinxveen. Ik twijfelde eerst nog om daar ook heen te fietsen, maar in de volle zon met een vol krat voor groente en fruit terug leek me toch aanzienlijk minder leuk, haha. Bij dit tuincentrum zit dus ook een grote versmarkt met groente, fruit, kaas en andere lekkere dingen. Altijd goed voor een boodschappentas vol lekkere dingen! In de tuin van het plantencentrum is er ook nog een hele fijne speeltuin. Nova heeft lekker geschommeld, we sprongen op de trampoline en ze wilde graag op de foto op de tractor.

Met de toeristische route terug gereden en nog even gestopt bij de molen hier bij het dorp. Nova vindt molens dus echt helemaal te gek en het was dan ook jammer dat de molen vandaag zelf niet open was. Daar gaan we dus nog een keertje terug deze vakantie.

Zaterdag – Winkelen

Het weekend is voor veel te lang in bed liggen. Dat deden we dan ook lekker. In de middag zijn we naar Zoetermeer gereden om voor Nova nieuwe sandalen te kopen. We ontdekten daar ook een ENORME spellenwinkel met een grote Lego-afdeling. Echt heel leuk om gezien te hebben. Uiteindelijk slaagden we dus nergens voor en reden we door naar Prinsenland, waarbij de onderweg, niet ver van ons huis een heel lelijk ongeluk passeerden. Twee auto’s waren echt finaal op elkaar geklapt en achteraf hoorden we dat een van de bestuurders is overleden. Heel heftig.

Bij de Scapino in Prinsenland vonden we leuke nieuwe sandalen voor Nova, die er eigenlijk al helemaal geen zin meer in had. Onderweg in de auto scoorde ik nog een Too Good To Go – box bij de bakker in ons dorp. En dat was een hele goede deal. Heel veel brood, koeken, gebak en lekkere broodjes. Toch weer een gelukje en karmapuntjes gescoord omdat dit eten dan in ieder geval niet weggegooid hoeft te worden.

Thuisgekomen was onder andere mijn pakketje van Multimama bezorgd. Ik heb lekker mijn pakketjes uitgepakt en daarna hebben we lekker een borrelplankje gegeten.

Zondag – klusjes om het huis en Blijdorp

Hoewel we zondag ook lekker lang in bed hebben gelegen, was het ook tijd om een paar kleine klusjes in huis te doen. Sebas hing de rookmelders op die sinds 1 juli verplicht zijn in huis. Want ja, hoewel ze hier allang en breed in huis lagen, moesten ze nog wel even opgehangen worden. Ook hingen we een nieuw lampje / huisnummer op aan de achterkant bij onze poortdeur. Veel navigatiesystemen sturen je dus naar de achterkant van ons huis en daarom hebben we daar dus ook een huisnummer en een bel hangen. Wel zo makkelijk alleen hadden de buurjongens afgelopen weekend het vorige lampje kapot gemaakt tijdens het voetballen, dus moest er nog even een vervanging komen.

Nova stond bij het zien van mijn jurkje te stuiteren want het leek op een giraffenprintje. ‘DAN GAAN WE NAAR DE DIERENTUIN!’ Nou ja, zeg dan nog maar eens nee, haha. Om 14u reden we dan ook weer die kant op voor nog een lekker rondje langs de beestjes. In ieder geval een heel stuk beter en gezelliger dan alleen maar voor pampus op de bank hangen van de warmte.

Dat was de eerste week van onze zomervakantie

Zo, dat was ‘m dan, de eerste week van onze zomervakantie. Ikzelf vond het een heerlijke week waarin het plezier met Nova echt voorop stond. We maken ons nu op voor een hele warme week en ik hoop je volgende week ook weer een leuk overzicht voor te kunnen schotelen. Natuurlijk zie je me dagelijks online op Instagram, maar zelf vind ik het ook leuk mijn dagelijkse dingen eens op een andere manier te delen.

Wat vond je van het verslag? Leuk op deze manier? Ik vind het superleuk als je een reactie achterlaat. Misschien heb je nog wel leuk tips voor omgeving Rotterdam, ik hou me zeker aanbevolen!

liefs Kirsten