Oh ik zit toch weer zo lekker in mijn leesvibe! Ik merk echt dat nu het langer licht is en de temperatuur ‘s avonds nog prima is om buiten te zitten, ik er gauw mijn e-reader bij pak en lekker wegduik in een fijn boek. Dit keer las ik het vierde deel in de Bridgerton serie: Een nobel streven waarin de identiteit van Lady Whistledown eindelijk bekend wordt, en hoe!

Waarom dit boek?

Hoe heerlijk ik de Netflixserie Bridgerton ook vind, ik vind de boek mogelijk nog leukerom te lezen. De manier van schrijven, de ouderwetse omgangsvormen, de stiekem toch wel heel moderne ideeën. Het is Jane Austen met een knipoog and i’m loving it! Heb je dus nog geen Bridgerton boek gelezen, dan raad ik je dat zeker aan! In mijn eerdere blog over het derde deel uit de serie, heb ik ook een overzicht en volgorde van de Bridgerton boeken geplaatst!

Tip van flip: met je Kobo Plus abonnement lees de dit boek gratis!

Het verhaal in het kort

Bridgerton 4 alweer! In Een nobel streven volgen we de vierde Bridgerton telg Colin. Hij is eindelijk weer terug in Londen na een lang verblijf in het buitenland. Nog steeds is hij ongetrouwd en je snapt hoe zijn moeder hier over denkt. Haar belangrijkste doel in het leven is haar 8 kinderen gelukkig getrouwd te zien, al heeft Colin daar andere gedachten over. Hij probeert de koppelpogingen van zijn moeder handig te ontwijken.

De andere hoofdpersoon in dit verhaal is Penelope Featherington, het buitenbeentje van de Ton. Inmiddels is Penelope 28 jaar en is ook zij nog steeds niet getrouwd. Haar beste vriendin Eloise Bridgerton overigens ook niet. Het enige verschil is dat Eloise de aanzoeken die ze kreeg heeft afgewezen en Penelope überhaupt nooit gevraagd is. Stiekem heeft ze al jaren een oogje op Colin, maar ze weet als geen ander dat hij haar niet als liefdesinteresse ziet maar meer als een vriendin van de familie of misschien zelfs als zus. Totdat…

Dan is er nog de kwestie van de identiteit van Lady Whistledown. Inmiddels is ze al twaalf jaar actief en schrijft ze over het wel en wee van de leden van de Ton. Als Lady Danbury een wedstrijd uitroept, met duizend pond voor degene die de identiteit van lady Whistledown bekend maakt, breekt een heftige strijd los.

In dit vierde deel uit de Bridgertonserie blijkt maar weer dan je nooit iets voor waarheid moet aannemen en dat liefde uit onverwachte hoek kan komen!

Mijn mening over Bridgerton 4: Een nobel streven van Julia Quinn

Boekcover Een nobel streven (Bridgerton 4)

Ja wat moet je hier nou toch weer van zeggen? Ik vind deze boeken gewoon heerlijk om te lezen. Niet te ingewikkeld, lekker romantisch, altijd een happy end. Daar ga ik gewoon heel goed op!

Ik heb het volgens mij al vaker gezegd, maar ik vind het vooral leuk dat de boeken een basis zijn geweest voor de Netflixserie, maar het dus niet 1-op-1 is overgenomen. De boeken blijven daarom echt leuk en verrassend om te lezen.

Meer boeken van uit de Bridgerton serie

Wil je ook gaan starten met lezen? Ik schreef al eerder over de andere boeken uit de Bridgerton serie. Klik op de afbeelding om naar de blog te gaan!

Boekcover Een ongetrouwde hertog (Bridgerton 1)
Boekcover De verliefde graaf (Bridgerton 2)
Boekcover van Bridgerton deel 3 'Een vorstelijk aanbod' van Julia Quinn

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.