Ik las weer zo’n heerlijke thriller van Karin Slaughter. In Genesis moet Will Trent op zoek naar een weerzinwekkende martelaar die jonge vrouwen ontvoert en de dood in jaagt. Je snapt: dat blijf je wel doorlezen!

Waarom dit boek?

Ik denk dat ik het niet meer uit hoef te leggen he? Hoewel ik nogal late to the party was met de boeken van Karin Slaughter, snap ik inmiddels helemaal waarom er al jarenlang mensen elke pagina verslinden. Dit was voor mij alweer het negende boek dat ik van haar lees en ik ben blij dat ik er nog een aantal te gaan heb. Wat, halverwege juni komt Karin Slaughter zelfs naar Nederland om haar nieuwste boek te promoten en het is dat ik die dag ernstig vast zit met afspraken anders had ik zeker de moeite genomen om haar te gaan ontmoeten!

Het verhaal in het kort

Na het overlijden van haar man, Jeffrey Tolliver, is Sara Linton naar Atlanta verhuisd waar ze werkt in het Grady Hospital op de spoedeisende hulp. Het is midden in de nacht als er een zwaar toegetakelde jonge vrouw wordt binnengebracht die is aangereden. het is duidelijk dat haar verwondingen niet alleen van de aanrijding zijn en dat ze gemarteld is. Sara doet wat ze kan, maar het is nog maar de vraag of deze vrouw de nacht overleefd. Op dat zelfde moment gaat detective Will Trent op onderzoek uit in de bossen rondom de plaats van het ongeluk. Hij ontdekt daar een ondergrondse martelkamer met daarin nog een verminkt lichaam. Het is duidelijk dat dit het werk is van een en dezelfde dader.

Samen met collega Faith Mitchell gaat Will Trent op zoek naar antwoorden. Wie zijn deze vrouwen en wat hebben ze met elkaar gemeen? En wat is de link tussen een van de slachtoffers en dit weerzinwekkende monster?

Mijn mening over Genesis van Karin Slaughter

Nou dit was me er weer eentje hoor. Zo’n thriller die je het liefst heel hard dichtsmijt omdat het zo gruwelijk is maar die je aan de andere kant niet kunt wegleggen omdat het zo ontzettend spannend is. Wat ik erg leuk vind is dat ik de boeken van Karin Slaughter eindelijk een beetje begin te begrijpen. Achteraf dan hê. Want ook in dit verhaal leren we de uiteindelijke dader al redelijk vroeg in het verhaal kennen maar dan heb je dus echt nog geen idee dat deze persoon het wel eens gedaan kon hebben. Misschien moet ik in het volgende deel Verbroken toch eens wat beter gaan opletten!

Boekomslag Genesis van Karin Slaughter
Genesis lees je gratis met Kobo Plus

Meer boeken van…

Karin Slaughter schreef inmiddels al vele thrillers. In de Will Trent serie las ik de twee eerste onderstaande boeken al. Klik op de afbeelding om de desbetreffende blogs te lezen! Wil je weten hoe het allemaal begon met Sara Linton? Klik dan op de afbeelding van het derde boek!

Boekomslag Triptiek Karin Slaughter
Boekomslag Versplinterd van Karin Slaughter.
Boekomslag Nachtschade van Karin Slaughter.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.