Daar is ‘ie dan! Het derde en laatste deel in de Studio Holland serie. Met Weg van jou sluit Yvonne van den Nieuwenhuizen haar debuut serie af en aan mij de eer om ook dit derde deel te mogen reviewen en deel uit te maken van de blogtour.

Waarom dit boek?

In een van de vorige blogs over deze serie heb ik uitgelegd hoe ik bij Yvonne van den Nieuwenhuizen terecht ben gekomen. Het is een soort van six degens of separation (kort uitgelegd: iedereen in de wereld kent elkaar met maximaal 6 sociale connecties). Alleen viel dat hier reuze mee want in mijn ondernemerschap heb ik Salina leren kennen, en Yvonne is weer een nichtje van de man van Salina. Valt reuze mee toch! Bij het verschijnen van haar eerste boek, Kalverliefde, gaf ik aan dat ik het ontzettend leuk vond om mee te doen aan haar blogtour, en inmiddels zijn we bij deel drie en ben ik een van de trouwe boekenbloggers die over haar boeken mag schrijven. Superleuk natuurlijk!

Overzicht deelnemers van de blogtour in juli 2023
Meer lezen over Weg van jou? De bovenstaande Instagramaccounts doen ook mee met de blogtour!

Het verhaal in het kort

Na haar deelname aan de datingshow Kalverliefde en haar presenteerklus naast beroemde tv-kok Aldo Braam in Smoor op Holland, mag Floor nu zelf de leiding nemen als volwaardige presentatrice. En dat is nogal wat als je je bedenkt dat ze een jaar geleden gewoon nog broodjes stond te bakken in bakkerij Koningsbrood in een klein Brabants dorpje. Inmiddels is Floor aardig ingeburgerd in ‘Hillywood’ en hoewel ze het heel spannend vind om alleen voor de camera te staan, doet ze het verrassend goed!

Ook tussen haar en Jacob lijkt alles echt perfect. Zij zijn net op een heerlijke vakantie als Aldo belt. Zijn huis in Utrecht komt vrij en hij moest gelijk aan de twee lovebirds denken. Hoewel Floor er wel oren naar heeft om te gaan samenwonen, is Jacob zichtbaar minder enthousiast en vindt het wel prima zoals het nu gaat. In de weken die daarna volgen lijkt het wel alsof Floor niets goeds meer kan zeggen en Jacob steeds geïrriteerder wordt. Het maakt haar enorm onzeker en dat ik wat ze nu juist niet kan gebruiken!

Als Jacob dan uiteindelijk toch toegeeft, verloopt de hele verhuizing niet zoals Floor het in haar hoofd had. Zelf is ze druk met de opnames van haar nieuwe tv-programma en is veel van huis. Ondertussen neemt Jacob beslissingen waar zij niet heel blij van wordt en ze blijven maar kibbelen over kleine zaken. Het zorgt er in ieder geval niet voor dat Floor zich heel erg thuis gaat voelen in haar nieuwe woonplaats. Zeker niet als ook Melanie, het loeder uit Kalverliefde, ineens ook in Utrecht opduikt en uitgerekend in het nieuwe pand van Aldo een conceptstore wil beginnen. Als dat maar goed gaat!

Studio Holland serie

Mijn mening over Weg van jou van Yvonne van den Nieuwenhuizen

Wat een heerlijke afsluiting van een echte Hollandse serie! Wat ik er vooral leuk aan vind is dat Floor echt groei doormaakt in de drie delen. Van plattelandsmeisje tot volwassen vrouw met een heel eigen leven in de grote stad en met alle daarbij behorende problemen. Daarnaast is het ook leuk om alle bekenden weer terug te zien. Met Elin en Daan, de winnaars van Kalverliefde, heeft Floor nog steeds goed contact, de familie Meis spelen ook in dit deel weer een belangrijke rol, ook voor haar vriendin Lis is staat er weer een belangrijke gebeurtenis op de planning en natuurlijk mag tv-kok en inmiddels goede vriend Aldo Braam niet ontbreken.

Ik wil je met heel veel plezier de hele Studio Holland serie tippen. Het zijn heerlijke verhalen, zonder poespas. Natuurlijk is het feelgood en kun je gemakkelijk raden wat de volgende stappen in het verhaal zullen zijn of hoe het afloopt maar laat je daardoor niet tegenhouden om te genieten van een heerlijke serie waarbij je, juist omdat alles zo herkenbaar is, lekker meeleeft. Perfect om om je leeslijstje te zetten voor deze zomer!

De hele ‘Studio Holland’ serie

Weg van jou is dus het derde en laatste deel over Floor en haar avonturen bij Studio Holland. De hele serie is alleen verkrijgbaar als e-book en met een Kobo Plus abonnement lees je de hele serie gratis. Klik op de afbeeldingen om naar mijn andere blogs te gaan!

Kalverliefde Studio Holland serie
Boekcover van Smoorverliefd - Yvonne van den Nieuwenhuizen
Weg van jou - blogtour
liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Dat wil zeggen: als jij iets aanschaft via deze links (bijv. Bol.com) krijg ik daar een kleine vergoeding voor.