Een leuke film kijken is altijd goed, ook in de zomer. In deze blog lees je waarom een uitje naar de bioscoop deze zomer een goed plan is én welke leuke kinderfilms je kunt gaan bekijken!

In de zomer naar de bioscoop?!

Hoewel je bij zomerse uitstapjes wellicht meer denkt aan een buitenbad, pretpark of strand, is het bij warm weer ook een prima plan om te gaan afkoelen in een bioscoopzaal. Nu moet ik zeggen dat ik de bioscoop ook niet direct aan mijn zomerse to do lijst had toegevoegd, maar de afgelopen jaren zag ik het steeds vaker voorbij komen bij andere slimme moeders en maakte ik een mental note: naar de bios in de zomer is echt een goed plan! Heerlijk een paar uurtjes in een zaal met airco zitten en ook nog eens een leuke film kijken. Daar kikker je van op, haha.

Welke films draaien er deze zomer?

Er zijn deze zomer weer genoeg leuke films te zien. Ik heb ze voor het gemak een paar leuke aanraders voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe films die je deze zomer kunt gaan zien. Check altijd even de website van je favoriete bioscoop voor het huidige aanbod.

Films voor het hele gezin

 • Garfield
  De film zagen wij in mei bij de premiere al. Een superleuke en spannende film voor het hele gezin. In deze film moet Garfield zijn vader helpen om een stel schurken te slim af te zijn.
 • Fantasievriendjes (Imaginary Friends)
  Een prachtige film met Ryan Reynolds over een meisje dat erachter komt dat ze fantasievriendjes kan zien en er alles aan doet om afgedankte fantasievriendjes weer terug te brengen bij hun voormalige kinderen terwijl ze zelf hard op zoek is naar een manier om de heftige dingen in haar leven een plekje te geven.
 • Binnenstebuiten 2 (Inside Out)
  Het vervolg op de Disney Pixar kaskraker over emoties.
 • Verschrikkelijke Ikke 4 (Despicable Me)
  Gru en de Minions zijn terug in een avontuur met nieuwe schurken!
Deze gaan we natuurlijk sowieso kijken!

Films voor volwassenen

 • The Fall Guy
  Ryan Gosling speelt een stuntman die wordt ingehuurd op de set waar zijn ex-vriendin de regisseur is. Dat kan alleen maar mis gaan natuurlijk!
 • Bad Boys: Ride or Die
  Will Smith en Martin Lawrence doen het gewoon nog een keer! Voor iedereen die van een goede actiefilm met humor houdt.
 • Back To Black
  Deze ode aan Amy Winehouse vertelt over haar bijzondere leven. Van haar jeugd tot aan haar veel te vroege overlijden. Beroemd zijn heeft ook een hele donkere kant.
 • Twisters
  Even terug naar een stukje jeugdsentiment. Deze zomer komt er een vervolg op de rampenfilm Twister uit 1996 die we natuurlijk allemaal hebben gezien.
Spannend, of niet?!

Doe een film cadeau

Een verjaardag, diploma gehaald, avondvierdaagse uitgelopen of een andere gelegenheid voor een cadeautje? Denk dan eens aan de Nationale Bioscoopbon. Deze cadeaukaart kun je inwisselen bij de meeste bioscopen in Nederland. Je geeft de Nationale Bioscoopbon al cadeau vanaf een waarde van €5,00 en tegenwoordig kun je de bon zelfs helemaal laten personaliseren. Extra leuk dus! Daarbij is deze cadeaukaart leuk voor alle leeftijden want iedereen gaat toch graag naar de film?!

Welke film wil jij gaan zien deze zomer?

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.