Hoe ik ooit gedacht heb dat het luisteren van podcasts niets voor mij zou zijn, ik weet het niet. In deze blog vertel ik je meer over een podcast die ik je zeker wil aanraden: The Deck, een Amerikaanse true crime podcast over onopgeloste zaken.

Een podcast luisteren kan overal

Al een aantal jaar ben ik een trouwe podcastluisteraar. Tijdens het wandelen, de was ophangen of in de auto, ik vind het heerlijk om te luisteren. Overigens wel met de sidenote dat ik echt alleen maar verhalende podcasts luister en geen podcasts waarbij er maar wat heen en weer wordt gekletst. Ik heb daarbij een grote voorliefde voor spannende verhalen, dus ik kan mijn hart helemaal op halen bij het luisteren van true crime podcasts. Eerder tipte ik al Crime Junkie en Moordzaken de Podcast, maar inmiddels heb ik ook The Deck helemaal ontdekt.

The Deck

De Amerikaanse podcast The Deck wordt gemaakt door het bedrijf Audiochuck, dat ook verantwoordelijk is voor de populaire podcasts Crime Junkie, CounterClock en Strangeland. The Deck wordt gepresenteerd door Ashley Flowers. Zij neemt je in afleveringen van rond 20-30 minuten met haar fijne vertelstem mee in de wereld van onopgeloste moord- en verdwijningszaken in Amerika. Deze podcast is dus volledig in het Engels, maar ik moet zeggen dat het echt prima te volgen is als je een beetje kennis hebt van de Engelse taal.

Lees ook: All Good People Here van Ashley Flowers

De naam The Deck komt van de vertaling van het woord ‘deck’ wat het Engelse woord is voor kaartspel. Precies hiermee start ook elke aflevering: ‘Our card this week is..’. Een kaartspel? Ja, dat heeft een wat diepere betekenis. Sinds jaren worden er in de Amerikaanse gevangenissen kaartspellen uitgedeeld met daarop slachtoffers van moorden of verdwijning. Dit wordt gedaan met de intentie gevangenen aan de praat te krijgen over deze zaken. Misschien kennen ze deze personen, of hebben ze over deze zaak gehoord binnen de muren van de gevangenis. Alles om nieuwe tips te verkrijgen en de zaken uiteindelijk toch op te lossen.

Trailer van podcast The Deck

The Deck Investigates

Inmiddels heeft The Deck er ook een spin-off show bij: The Deck Investigates. In deze show worden bepaalde spraakmakende zaken veel uitvoeriger onderzocht. Het eerste seizoen vertelt je uitgebreid over de zaak van Darlene Hulse. Een simpele moeder die voor de ogen van haar 3 jonge dochters in haar huis wordt overvallen, meegenomen en later vermoord. In 15 (korte) afleveringen wordt het hele verhaal verteld en wordt het maar weer pijnlijk duidelijk dat de Amerikaanse politie zijn werk niet altijd even zuiver uitvoert.

The Deck en The Deck Investigates luister je onder andere op Apple Podcast, Spotify en natuurlijk via hun eigen website.

Welke podcast luister jij het liefst?

liefs Kirsten