Moederdag is weer achter de rug en oh wat ben je heerlijk verwend door manlief en de kinderen. Terwijl je nog steeds nageniet van de prachtige zelfgemaakte tekeningen en de vele lieve cadeautjes, staat de volgende feestdag alweer bijna voor de deur. Deze keer zijn de rollen omgedraaid en is het jouw beurt om samen met je kinderen een spectaculaire dag te organiseren. Ben je al goed voorbereid voor Vaderdag of loop je vast op inspiratie en creativiteit? Geen zorgen, met onze tips voor een onvergetelijke vaderdag bezorg je niet alleen de vader van je kids, maar ook jezelf, een fantastische dag.  

Papa staat centraal

Papa’s zijn er in vele soorten en maten. De een is sportief en vindt het heerlijk om op zondagochtend de hardloopschoenen aan te trekken voor een rondje door het bos, de ander is een echte klusfanaat die voor geen enkel DIY project terugdeinst. Je hebt papa’s die houden van voetbal kijken, papa’s die graag urenlang in de keuken bezig zijn met koken en papa’s die het liefst elk weekend met vrouw en kinderen naar het pretpark gaan om zo zelf weer even kind te zijn. 

Kortom, geen enkele vader is hetzelfde en dit is ook het beginpunt van jullie Vaderdag. Waar houdt “jouw” papa van? Jij kent hem als geen ander en weet precies wat hij leuk vindt, wat zijn hobby’s zijn en hoe hij het liefst een zondag doorbrengt. Vanuit deze basis ga je samen met je kinderen aan de slag met het plannen van de dag.

De liefde van de man gaat door de maag

Wat je ook van plan bent met Vaderdag, een goed begin is het halve werk. Begin de dag daarom met een uitgebreid ontbijt (op bed) als verrassing voor de vader van je kinderen. Niet alleen is dit een mooi begin van de dag, de voorbereiding van het ontbijt is een prachtig moment dat je als moeder kunt delen met je kind(eren). Samen lekker in de keuken bezig zijn neemt misschien wat meer tijd in beslag, maar je krijgt er zoveel voor terug. 

Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen en de ervaring die ze al hebben in de keuken, kun je ze leuke taakjes geven zoals fruit snijden, servetten vouwen of pannenkoeken bakken. Probeer je kinderen zo veel mogelijk bij alles te betrekken, van het samenstellen van het ‘menu’ tot aan het ontbijt op bed brengen. Niet alleen vinden ze dit ontzettend leuk, ze leren er ook nog eens veel van.

Ook mannen houden van cadeautjes krijgen

Vaderdag draait om dankbaarheid. Dankbaarheid voor alle keren dat papa er het afgelopen jaar voor jou en de kinderen was. Een klein cadeautje is dan ook wel het minste wat hij verdient op deze speciale dag. Ook hier geldt weer dat elke papa uniek is en dat er geen “perfect” vaderdagcadeau bestaat. Het gaat om de gedachte die erachter schuilgaat. Als moeder weet jij ook als geen ander dat een cadeau gegeven door je kind het mooiste is wat er bestaat. Lukt het toch niet om iets creatiefs te bedenken? Dan kun je altijd nog kiezen voor overheerlijke Vaderdag chocolade. Want hoewel hij het misschien niet direct toegeeft, heeft elke man een zwakke plek voor lekkernijen.

Samen met het gezin een dagje weg

Elke hardwerkende vader verdient het om met Vaderdag in de watten gelegd te worden. Naast dat deze feestdag om papa’s, schoonvaders, opa’s en andere vaderfiguren draait, is het ook een uitgelezen kans om samen als gezin iets leuks te gaan doen. Daarom geven we je als tip mee om samen met je kinderen een leuk dagje weg te plannen. Zodra je man zijn ontbijtje op heeft en alle cadeaus heeft uitgepakt is het tijd om de auto in te laden of de fiets te pakken en erop uit te trekken. Waar naartoe? Dat bepalen jullie zelf! 

Ga bijvoorbeeld gezellig een dagje naar de dierentuin, het pretpark of naar het strand. Vaderdag valt altijd op de derde zondag van juni, waardoor de kans op mooi weer behoorlijk aanwezig is. Profiteer hiervan en maak er een leuk familie-uitje van. En zit het weer toch niet mee? Dan kunnen jullie altijd nog zijn favoriete film kijken en er een gezellige middag in huis van maken.

Klaar voor Vaderdag?

Met onze praktische tips ben je nu helemaal voorbereid om een fantastische Vaderdag te organiseren. Van een heerlijk ontbijt op bed tot een persoonlijk cadeau en een leuk familie-uitje, jij en je kinderen hebben alles in huis om papa in het zonnetje te zetten. Vergeet niet dat het vooral draait om het samen zijn en de liefdevolle gebaren die deze dag bijzonder maken. Dus geniet van de voorbereidingen, creëer mooie herinneringen en maak van deze Vaderdag een dag die jullie allemaal nog lang zullen koesteren. Veel plezier en een fijne Vaderdag gewenst!

Deze blog werd geschreven door een gastblogger. 
Afbeelding via Unsplash