Als je het hebt over de categorie Loedermoeder maak je me heel gelukkig. Net als gelukkig veel van mijn lezers ben ik ben het type ‘Niet lullen maar poetsen’ en zo is mijn opvoeding dan ook. Ik ben niet het typ om uren met een poppenhuis te spelen, hele dagen alleen maar achter mijn kinderen aan te rennen of eindeloos geduld heeft. Nee, vooral dat laatste is wel erg een puntje waar ik wat aan zou kunnen werken. Het enige waar ik enórm buiten te boot val qua loedermoederschap is schermtijd. Tv nog tot daar aan toe, maar hier is de tablet of telefoon geen kinderspeelgoed. Maar goed, je kan niet alles hebben toch?

Omdat deze week in de #Mamagisch50blogs de loedermoeder momenten centraal staan, leek het me leuk om mijn leukste (en meest gelezen) loedermoederblogs te delen. Lekker een beetje tegen het zere been schoppen, dat mag af en toe best! Dus, veel plezier met lezen!

Met stip op 1: Deze mama ging naar Disneyland zonder de kinderen

Toen deze blog over ons tripje naar Disneyland, zonder kinderen, werd gedeeld op de Loedermoeder Facebookpagina knalden mijn mentions zowat uit elkaar. Van ‘Je gaat toch niet zonder kinderen naar Disney? Dat ontneem je ze toch niet?’ tot ‘Wow, dat moet ik ook echt eens doen!’ Laten we zeggen dat het genoeg emoties opriep!

Op 2: Over het feit dat wij eigenlijk geen Sinterklaas wilden vieren (maar dat uiteindelijk toch deden)

Sinterklaas is natuurlijk ook een dankbaar onderwerp als het gaat over diverse meningen. Waar ik het maar onzin vond om pakjesavond te vieren met een kind van nog geen 1 jaar oud, waren niet alle lezers dat met me eens.

Op 3: Het gezeik van zindelijk worden

Als ik ergens mijn broek van vol hand (ok, pun intended) was het wel het gezeik en de goedbedoelde adviezen bij het zindelijk worden van Pippa. Echt, haal je Tena uit de knoop en bemoei je gewoon even lekker met je eigen onderbroek!

Op 4: De loederjuf over spullen die je helemaal niet nodig hebt op de basisschool

Naast loedermoeder ben ik natuurlijk ook nog eens loederjuf en begeef ik me graag in de twilight zone van het ouderschap door te schrijven over school.

En tot slot op 5: Waarom het stom is om moeder te zijn

Niet een stukje van mijn betere schrijfwerk, maar het luchtte wel echt ENORM op toen ik het schreef. Want moeder zijn is prachtig hoor maar bij tijd en wijlen is het gewoon STOM. Dus, wil je ook even lekker klagen? Vul de lijst dan gerust aan 😉

Welke blog vond jij het leukst om te lezen?

liefs kirsten