Hoewel Lady Bridgerton er alles aan heeft gedaan om haar dochter Eloise aan de man te krijgen, is er nog geen verbintenis gesloten. En als het aan Eloise ligt, blijft dat voorlopig ook zo. Totdat ze begint te corresponderen met Sir Philip, de weduwnaar van haar verre nicht Marina. Tijd om je meer te vertellen over Bridgerton deel 5.

Waarom dit boek?

Ja, als je deel 1 tot en met 4 ook hebt gelezen, lees je Bridgerton 5 natuurlijk ook. Zo simpel is dat. Nee, zonder gekheid. Ik vind de Bridgerton boeken heerlijk om te lezen en ook dit vijfde deel over buitenbeentje Eloise is weer een topverhaal. Ik vind het heerlijk om wel te duiken in een historisch roman. In de tijd dat mannen nog manieren hadden en dames iedere dag keurig gekapt ten tonele verschenen. Het is toch heerlijk om je gewoon even in zo’n hele andere wereld te wanen?!

Het verhaal in het kort

[Let op: kan spoilers bevatten!] Je zou kunnen denken dat na de ontmaskering van Lady Whistledown de Bridgertonboeken een stuk minder sappig zouden worden. Niet is minder waar. Hoewel de hoofdstukken niet meer starten met een nieuwe uiteenzetting over De Ton, beginnen de hoofdstukken in dit vijfde deel met de schrijfsels van Eloise door de jaren heen. Serieuze, verdrietige maar vooral grappige anekdotes uit brieven van de nogal excentrieke Eloise Bridgerton, die inmiddels, met haar 27 jaren, te boek staat als een oude vrijster. Maar sinds haar beste vriendin Penelope getrouwd is (met Eloises broer Colin nota bene) voelt Eloise zich wat verloren. Als ze door een samenkomst van omstandigheden begint te corresponderen met Sir Philip, neemt ze een rigoureus besluit. Ze gaat de beste man opzoeken. Alleen had ze dat wellicht iets handiger aan kunnen pakken.

Mijn mening over De hand van de gravin van Julia Quinn

Eigenaardige Eloise. In de Netflix-serie moet ik zó om haar lachen. Haar humor maar vooral ook haar vermogen om echt te doen waar ze zelf achter staat. Ze laat zich niets wijsmaken. In dit boek zorgt ze er met haar eigen unieke charme voor dat een vader weer de connectie vindt met zijn kinderen maar vooral ook met zichzelf.

Ik heb natuurlijk een beetje rondgekeken naar wat anderen van dit boek vinden en de meningen zijn verdeeld. Sommigen vinden dit het allerbeste Bridgertonboek, anderen vinden het wat minder. Vooropgesteld, ik vind het heerlijke verhalen om te lezen, maar als je dit deel vergelijkt met de romantische passie uit bijvoorbeeld de boeken over Daphne (deel 1) en Anthony (deel 2) valt het toch wel een beetje tegen. Het boek is, net zoals Eloise, wat volwassener. Niet minder of slechter dan de anderen, maar vooral anders.

Is het dan wel het lezen waard? Ik denk dat wanneer je deze serie (en vooral de personages) waardeert, je ook dit boek zeker moet lezen. De boeken zijn als de personages. De een is wat meer gepassioneerd, de andere wat meer excentriek. Dat maakt het eindelijk ook leuk om te lezen. In elk deel ontdek je wel weer iets niets over de Bridgertons.

De hand van de gravin - Bridgerton 5 - Eloise

Meer boeken uit de Bridgerton serie

Inmiddels is dit dus het vijfde boek uit de Bridgerton serie dat ik heb gelezen. Hieronder kun je de blogs bekijken over de delen 1 t/m 4.

Boekcover Een ongetrouwde hertog (Bridgerton 1)
Boekcover De verliefde graaf (Bridgerton 2)
Boekcover van Bridgerton deel 3 'Een vorstelijk aanbod' van Julia Quinn
Boekcover Een nobel streven (Bridgerton 4)

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.