Lucinda Riley die een misdaadverhaal schrijft met al haar kennis en kunde van spannende en geheimzinnige verhaallijnen, dat kan toch alleen maar een heerlijk boek voortbrengen? Ik las De geheimen van de kostschool en vertel je in deze review graag wat ik er van vond!

Waarom dit boek?

Met een spannend verhaal ben je bij mij eigenlijk altijd wel aan het goede adres. Daarnaast denk ik dat degenen die ook maar 1 boek van Lucinda Riley hebben gelezen, het niet bij 1 boek hebben gelaten. Ik in ieder geval niet. Dat er na haar overlijden dus het spannende verhaal De geheimen van de kostschool’ werd uitgebracht, ongetwijfeld om het gat te overbruggen tot het laatste deel van de Zeven Zussen, wist ik dat ik dit boek ook zeker wilde lezen!

Het verhaal in het kort

Jazz Hunter trekt zich terug op het platteland van Norfolk en blijft vooral ver weg van de Yard, waar ook haar inmiddels ex werkzaam is. En de jonge collega waarmee hij haar maandenlang bedroog. Jazz voelt er weinig voor om weer aan het werk te gaan en zich een poosje op zichzelf en haar kunstopleiding te richten. Als haar voormalig baas bij haar voor de deur staat met een zaak die wel heel geheimzinnig is, kan Jazz echter maar moeilijk nee zeggen.

De zaak leidt haar naar een exclusieve kostschool in Norfolk, waar een jongen onder nogal vreemde omstandigheden dood is aangetroffen. Had hij een epileptische aanval of is hij het slachtoffer geworden van een heftige vergiftiging? Logischerwijs is de school en het bestuur in alle staten. Een dood, laat staat een moord, op school is nooit goed voor de zaken. Als er na de dood van de leerlingen nog meer schimmige zaken aan het licht komen, is het aan Jazz te taak om de gesloten wereld van de kostschool te doorgronden. Wat is er hier aan de hand?

Jazz komt steeds meer te weten over de school, haar leerlingen en personeel. Maar als er nog meer slachtoffers vallen is het voor het het belangrijkst om erachter te komen hoe al deze personen tot elkaar in relatie staan en welke geheimen ze voor elkaar achterhouden. Zal ze echt alle geheimen van de kostschool kunnen achterhalen?

Mijn mening over De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley

Ik kan alleen maar zeggen dat Lucinda Riley zich absoluut niet hoeft te beperken tot het schrijven van romans als de Zeven Zussen. Met De geheimen van de kostschool bewijst ze dat haar uitstapje naar de misdaadverhalen haar ook heel goed afgaan. Het verhaal is vanaf het begin spannend en je blijft je tot de laatste bladzijdes afvragen wie-wat-waar-en-waarom. Ik vind het oprecht jammer dat ze niet de kans heeft gekregen om meer van dit soort verhalen te schrijven, want ik had ze zéker gelezen. Dat maakt voor mij dit boek ook zeker tot een aanrader!

De geheimen van de kostschool boekcover

Meer boeken van Lucinda Riley

Inmiddels heb ik bijna de hele Riley-boekenkast al wel gelezen en stuk voor stuk vind ik het echt aanraders. Eerder schreef ik er al de onderstaande blogs over!

Het meisje op de rots - Lucinda Riley
Boekcover de Vlinderkamer
Boekcover Atlas, Het verhaal van Pa Salt.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.