Ik heb me deze vakantie toch een enorme stapel boeken gelezen. Nou ja, stapel. Ik heb mijn e-reader heel wat uurtjes mijn handen gehad. Deze vakantie heb ik in ieder geval weer genoten van 4 boeken uit de Will Trent serie van Karin Slaughter. Lekker moord en doodslag met een flinke dosis psychologische thriller!

Waarom deze boeken?

Voor het gemak heb ik maar even een verzamelblog gemaakt over deel 4, 5, 7 en 8 uit de Will Trent serie. Ja, je ziet het goed, deel 6 ontbreekt. Deel 6 is het boek ‘Kwijt’, dat alleen als kort e-book is uitgebracht en wat ik helaas niet heb kunnen vinden om te lezen. Maar, het ontbreken van dit korte verhaal heeft geen problemen gegeven voor het lezen van de rest.

De volgorde van de Will Trent serie:

Zie je een linkje? Dan heb ik eerder als eens een blog over dit boek geschreven.

 1. Triptiek
 2. Versplinterd
 3. Genesis
 4. Verbroken
 5. Gevallen
 6. Kwijt (alleen als e-book – kort verhaal)
 7. Genadeloos
 8. Gepakt (alleen als e-book – kort verhaal)
 9. Stille zonde
 10. Verborgen
 11. Laatste weduwe
 12. Schoon goud
 13. Verzwegen
 14. Na die nacht

Het verhaal in het kort

Verbroken

Als na een verontrustend 911-telefoontje een studente dood uit het meer wordt gehaald, zijn er nogal wat vragen. Wie pleegde dat telefoontje. En waarom werd Sara Linton thuis gebeld over een oud-patiënt van haar, die vast zit voor het plegen van de moord. Precies nu ze eindelijk weer eens terug is in Grant County, de omgeving die haar zo doet denken aan de dood van man. Als het GBA (Georgia Bureau of Investigation) erbij wordt geroepen omdat er bij de arrestatie ook en agent gewond is geraakt, wordt Will Trent naar Grant County gestuurd. Sara en Will kennen elkaar uit Atlanta, waar ze inmiddels beiden wonen. Maar juist die relatie valt niet heel lekker in het kleine dorpje Grant County. Een verhaal waarin moord, zelfmoord en een corrupte politiemacht een grote rol spelen maar met een afloop die nogal onverwachts is.

Verbroken deel 4 Will Trent serie

Gevallen

Wat een doodnormale werkdag zou moeten zijn, loopt uit op een drama voor GBI-agent Faith Mitchell. Op haar weg naar huis van de cursus die ze die ochtend volgde, krijgt ze haar moeder die op haar pasgeboren dochter past, maar niet te pakken. En dat is niet voor haar moeder, Evelyn, die jarenlang het hoofd van de narcoticabrigade was. Bij het huis voelt ze al dat er iets niet klopt en de bloederige handdruk op de deurknop belooft weinig goeds. Nadat ze hulp heeft ingeroepen, gaat Faith met getrokken wapen het huis binnen, waar ze keuzes moeten maken tussen leven en dood. Wat was de reden dat haar moeder ontvoerd is en wat heeft dat te maken uit zaken uit het verleden? Hoe raakte zij verzeild in een strijd tussen diverse gangs en wat heeft dit te maken met de schimmige manier waarop ze met pension ging?

Gevallen deel 5 Will Trent serie

Genadeloos

Wanneer een jonge studente op brute wijze wordt gemarteld en vermoord, houdt Amanda Wagner Will Trent bewust buiten het onderzoek. Maar Will is niet gek, hij heeft ook gezien dat het meisje dat vermoord is als twee druppels water op zijn overleden moeder lijkt en de manier waarop ze is vermoord, heeft beangstigend veel overeenkomsten met de manier waarop zijn vader te werk ging. Hoe kan Will loskomen van de geesten uit het verleden en welke rol speelde Amanda Wagner zoveel jaren geleden bij de zaak van zijn moeder?

Genadeloos deel 7 uit de Will Trent serie.

Gepakt

In dit korte verhaal (65 pagina’s) is Will undercover. Hij moet doorgaan voor de zware crimineel Bill Black die nogal wat op zijn kerfstok heeft. Als hij bij een tankstation is gestopt voor een verfrissend drankje, wordt hij onderdeel van een gewelddadige beroving. Of, was dat het eigenlijk wel? Een neergeschoten agent, een verdwenen cassière en de dader die vlucht in een pick-up. Will zet, op de motor van zijn alter ego Bill Black, de achtervolging in en week op spectaculaire wijze de dader te stoppen. Wat heb overigens niet in dank wordt afgenomen door zijn baas Amanda Wagner. Het web van bizarre familierelaties waar ze vervolgens in terecht komen, schijnt ook een bijzonder licht op de zaak. Zeker als de echte dader verwacht er gewoon mee weg te komen.

Gepakt, kort verhaal van Karin Slaughter

Mijn ongezouten mening

Zoals je gewend bent, geef ik je graag mijn ongezouten mening over de boeken die ik hier bespreek. Nu komt het zelden voor dat ik boeken lees die ik echt niets vind, dus valt het meestal wel mee. Maar over deze boeken wil ik toch zeker wel wat vertellen. Het schrijven van een serie is voor elke schrijver moeilijk. Hoe zorg je ervoor dat je in ieder nieuw boek weer een nieuwe invalshoek krijgt voor je (hoofd)personages. Hoe houd je ze interessant? Karin Slaughter kan als geen ander manieren vinden om haar personages met elkaar te verbinden of ze elkaars weg te laten kruisen maar soms zijn de plotten wel dun.

Dit vond ik van deze boeken uit de Will Trent serie

In Verbroken gaat het over de moord op een studente. Het verhaal gaat echt alle kanten op en heel eerlijk, het personage van de uiteindelijke dader komt nogal uit de lucht vallen. In de basis was dit boek echt een spannend verhaal, maar het eind.. tja.. ik vond het nogal vergezocht. Alsof het er nog even bijgepakt was. Om op de een of andere manier een los eindje nog even vast te knopen. En dat vond ik oprecht zonde.

Gevallen vond ik daarentegen wel echt weer retespannend. Het verhaal komt terug op zaken die in de vorige boeken uit de serie zijn aangestipt, bijvoorbeeld de bijzondere omstandigheden waarop Evelyn Mitchell met pensioen ging, terwijl meerdere leden van haar team de gevangenis in draaiden voor corruptie.

Genadeloos is echt de perfecte titel voor dit boek. Ik moet zeggen dat het wat mij betreft een van de beste boeken is uit de serie. Die ik tot nu toe gelezen heb dan. We gaan terug in het verleden van agentes Amanda Wagner en Evelyn Mitchell in een tijd waarom vrouwen amper tot niet werden geaccepteerd in de politiemacht. Door het inkijkje in het begin van hun loopbaan krijg je absoluut respect voor deze dames en ga je beslissingen uit het heden veel beter begrijpen. Ook de persoonlijke informatie die je over Will Trent te weten komt doet heel veel puzzelstukjes op hun plaats laten vallen. Nogmaals, in vond dit echt heel goed en vooral heel verhelderend.

In het korte verhaal Gepakt wordt in 65 bladzijdes een zaak aangepakt. Heel eerlijk: voor mij voegt dit korte verhaal niet heel veel toe aan de Will Trent serie. Het voelt een beetje alsof dit verhaal als een los idee ooit is uitgeschreven en het nog op de plank lag om het vervolgens te verwerken tot een kort verhaal. Misschien ter overbrugging tot een nieuw volledig boek? Het is prima om te lezen als tussendoortje, maar het had niet dat psychologische thriller gevoel wat ik uit de andere delen kreeg.

Veel van de boeken van de Will Trent serie van Karin Slaughter zijn gratis te lezen met een Kobo Plus abonnement. De eerste 4 delen kon ik niet in Kobo Plus vinden. Wil je deze boeken toch als e-book lezen? Probeer het dan eens bij de bibliotheek of lees ze gewoon lekker op papier!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.