Weet jij wie je in huis haalt? Als de familie Merritt een uitwisselingsstudente in huis haalt, weten ze eigenlijk maar weinig over haar achtergrond. Wat verbergt dit meisje? En hoe kunnen de geheimen van het gezin Merritt binnenskamers worden gehouden? Ik vertel in deze blog over het luisterboek De Logé van Nelle Lamarr!

Feitjes over het boek:

Titel: De logé
Auteur: Nelle Lamarr
Voorgelezen door: Eva Damen, Jip van den Dool, Dafne Holtland en Naomi Grant
Totale lengte: 9 uur en 43 minuten

Ik luisterde dit boek op een snelheid van 115%.

Een korte samenvatting

De familie Merritt, bestaande uit Matt en Natalie, Paige en Will, ontvangen een Britse uitwisselingsstudente. Tanya zal een jaar lang in hun huis verblijven en naar dezelfde school gaan als Paige en Will. Voor Natalie, die nog steeds rouwt om de dood van oudste dochter Anabel, is dit een kans om dingen weer goed te maken met haar gezin. Ze ging na de dood van Anabel door een diep dal en hoopt de sfeer en gezelligheid weer terug te kunnen brengen in huis.

Hoewel Natalie dolenthousiast is over de komst van Tanya, zijn Paige en Will minder enthousiast. Tanya slaapt in de kamer van Anabel en deelt een badkamer met Paige. Tanya blijkt een perfecte actrice want hoewel ze Natalie moeiteloos om haar vinger windt, laat ze aan Paige een hele andere kant van zichzelf zien. Tanya nestelt zich steeds dieper in het gezin en lijkt overal mee weg te komen. Zelfs wanneer ze Paige’s vriendje inpikt, komt ze er ongestraft mee weg. Natalie heeft wel belangrijkere zaken aan haar hoofd als ze erachter komt dat Matt toch een hele andere voorstelling heeft van het huwelijk dan zij.

Langzaam maar zeker laat Tanya steeds meer van haar ware identiteit zien en als Paige en Will op ontdekkingstocht gaan, komen ze heel wat te weten. Wie is die Tanya nu eigenlijk echt? En hoe gevaarlijk is ze eigenlijk?

Wat vond ik ervan?

Zoals de kaft van het boek al aangeeft: dit verhaal is voor de liefhebbers van schrijfster Freida McFadden. Zij schreef onder andere De Hulp, Wat de hulp weet en De perfecte zoon. Drie boeken die ik echt verslonden heb, want ontzettend spannend, allen met een scherpe plottwist en hoewel je denk te weten hoe het gaat aflopen, je hebt het sowieso mis.

De logé begon voor mij goed. Gelijk vanaf het eerste moment is duidelijk dat er een scherp randje aan het verhaal zit. Toch vond ik het halverwege wat langdradig worden. Het tempo zit er zeker niet zo lekker in als bij de boeken va Freida McFadden en eerlijk: er had een hele hoop geschrapt kunnen worden wat mij betreft. Hoewel het nog steeds een (psychologisch) spannend verhaal is, merkte ik op het eind dat er wel wat losse eindjes waren die naar mijn idee niet helemaal goed aan elkaar werden geknoopt.

Het oordeel: prima als luisterboek, ook leuk omdat het door meerdere voorlezers werd ingesproken, passend bij de personages uit het boek, maar eerder een zeventje dan een tien. De spanning zit er flink in en je wilt weten hoe het afloopt maar anderzijds werd het wel steeds ongeloofwaardiger. Jammer!

Ik luisterde dit boek via Bookchoice, omdat ik een tijdelijk abonnement had aldaar. Je kunt ‘De logé’ ook gratis lezen en luisteren via Kobo Plus (lezen + luisteren).

Hou jij van luisterboeken?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.