Afgelopen week zag ik op Instagram een advertentie voorbij komen van een welbekend merk voor babyvoeding in potjes. Nu heb ik daar natuurlijk ook een mening over maar ik voel me niet genoodzaakt om op elk bericht of erger, advertentie te gaan reageren. Helaas denk ik daar anders over dan menig andere mama. Want de reacties die voorbij kwam waren echt niet mals. Een mooi moment om #mamadoeslief aan te halen.

Mijn mening is de beste en ik heb altijd gelijk!

‘Als ik maar hard genoeg schreeuw, moeten ze mijn mening wel horen’. Zo lijkt het te gaan de laatste tijd op de social media kanalen. En dat ik echt iets waar ik me echt enorm aan erger. Want denk je nou echt dat ook maar één andere moeder haar mening aanpast omdat jij zo rechtlijnig bent? Je kan namelijk ook op een vriendelijke manier iets zeggen, daar bereik je wellicht meer mee. Maar dat lijken we tegenwoordig een beetje te zijn vergeten. Zo ook bij de advertentie van de potjesvoeding.

‘Borstvoeding is het allerbeste voor je kind!’

‘Tot 6 maanden alleen maar melk, wachten met hapjes, en dan lekker Rapley!’

‘Je koopt toch geen potjes als je het ook zelf kunt koken?’

‘Er moet wel allemaal gore troep in die potjes zitten om het zo lang houdbaar te houden.’

‘Jullie zeggen alleen maar dat je met 4 maanden met hapjes mag beginnen zodat jullie meer verkopen.’

Vriendelijke reacties

De meeste vriendelijke reacties waren van de meiden die op de social media afdeling van het desbestreffende bedrijf werken. Ik vind het knap hoe ze keer op keer toch weer een net antwoord kunnen posten, want eerlijk, ik was echt allang voor minder uit m’n plaat gegaan. Het zal er wel wat mee te maken hebben dat het hun baan is, maar toch. Natuurlijk waren er ook een paar mama’s die probeerden om de lieve vrede te bewaren en reageerden dat iedereen natuurlijk zelf moet bepalen wat hij is zij zijn kind te eten geeft. Maar of dat ook echt doorkomt, ik betwijfel het.

#Mamadoeslief

Afgelopen week kwam ik bij meerdere mamabloggers de bovenstaande hashtag tegen. Met #mamadoeslief spelen ze in op de SIRE-campagne die laatst is gelanceerd. Je leest er een prachtige blog over bij Mama Met Passie. Want zij ondervond aan den lijve hoe het is om keihard veroordeeld te worden door mensen die ze zelf niet eens kent. Maar mama’s, we mogen inderdaad wel eens wat liever tegen elkaar doen. Want wat heeft het voor nut om alleen maar je mening te roeptoeteren? Laat iedereen gewoon zijn eigen kinderen opvoeden, op zijn of haar manier. En je mag best je mening geven, maar respecteer ook dan iemand er anders over kan denken. Of beter nog, als je niets aardigs weet te zeggen, zeg dan maar gewoon niks.

liefs kirsten

Meer mama-artikelen lezen? Lees verder!