In Zuid moeders breken niet beschrijft Kimberley Klaver de bijzondere levens van de dames in Amsterdam Zuid. Want zeg nou eerlijk: zou jij je als gewone nuchtere Hollandse meid je redden in de wereld van witte wijn, hoge hakken en vooral roddel en achterklap?

Waarom dit boek?

Smullen we niet allemaal van tv-programma’s als Gooise Meisjes, Gooise Vrouwen en reilen en zeilen van al die Real Housewives? Geef maar toe: jij kijkt net zo graag als ik eventjes om de hoek bij vrouwen die heel anders leven van jij en ik. Niks mis mee overigens. Het is prima vermaak en dat is precies waarom het boek van Kimberley Klaver me aantrok. Wat heeft deze meid, die ik nog ken van haar rollen in SpangaS en de Efteling-serie Raveleijn, ons te vertellen over de moeders in Amsterdam Zuid? Ongetwijfeld genoeg, haha!

Het verhaal in het kort

Kersverse moeder Poppy woont sinds kort in Amsterdam. Waar Poppy eerder als fotograaf de hele wereld over reisde en haar verhalen deelde via social media, is ze nu in de jungle van Amsterdam Zuid terechtgekomen, waar ze zich moet laveren door botox, dure schoenen, drugs en natuurlijk de alom bekende moedermaffia.

In Amsterdam Zuid gelden nu eenmaal bepaalde regels. Regels waar Poppy geen idee van heeft. Aan haar vriend Alex heeft ze op dat moment ook maar weinig. Hij is vooral bezig met zijn nieuwe restaurant en het uitbrengen van zijn kookboek. Iedere keer opnieuw krijgt Poppy de deksel op haar neus en het lijkt alsof ze nooit bij de mensen van Amsterdam Zuid zal passen. En als haar eigen vriendinnen uit Maastricht het ook laten afweten, ziet ze het somber in. Zeker als blijkt dat je niemand écht kunt vertrouwen. Gaat Poppy het wel redden in haar nieuwe woonplaats?

Mijn mening over Zuid moeders breken niet van Kimberley Klaver

Boekcover van Zuid moeders breken niet van Kimberley Klaver

Ik had het boek al een aantal keer voorbij zien komen en iedere keer weer sprak de cover me aan. Helemaal mijn kleurtjes. Alleen baseer je daar niet de keuze op een boek op, toch? In sommige gevallen dus wel en ik had het boek al een tijdje op mijn e-reader staan. Toch was er steeds iets dat me tegenhield. Zou Kimberley wel echt kunnen schrijven? Ik kende haar alleen maar in rollen waarbij mijn nekharen overeind gingen staan. Iets irriteerde me. En ik ken de beste vrouw helemaal niet dus ergens wist ik ook wel dat deze aversie helemaal nergens op sloeg. Maar dat is toch wat er gebeurt als je iemand langdurig in zo’n personage ziet. Het is net alsof je Ludo uit GTST zou vragen om oude omaatjes te helpen oversteken. Niet helemaal geloofwaardig.

Hoe dan ook, ik moet zeggen dat Kimberley me verrast heeft. Ze opent het boek echt met een MEGA cliffhanger, zo eentje waarvan je direct denkt: ‘WFT is hier gebeurd?’. Dat zet de toon gelijk wel voor de rest van het boek. Waar ik overigens kostelijk om gelachen heb. Veel zaken van het prille moederschap waren heel herkenbaar. De onzekerheid of je het wel goed doet als moeder maar voor mij persoonlijk ook de onzekerheid van verhuizen naar een stad die je helemaal niet kent en waar je maar moet zien dat je met de ‘juiste’ mensen vriendschappen sluit.

Op sommige stukken was het verhaal een beetje dunnetjes of had ik graag wat meer diepgang gehad maar over het algemeen heb ik me kostelijk vermaakt met Zuid moeders breken niet!

Boeken die jij wellicht ook interessant zult vinden

Zuid moeders breken niet is het debuut van Kimberley Klaver. Maar ik kan je natuurlijk wel helpen aan een aantal leuke suggesties van boeken die jij zeker ook zou moeten lezen! Klik op een van de afbeeldingen om naar mijn review over deze boeken te gaan.

Zuid moeders breken niet is gratis te lezen met een Kobo Plus abonnement.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.