Is dat bij jullie ook zo? Dat de tijd maar voorbij lijkt te vliegen? Inmiddels zitten we alweer een paar dagen in juni en ik loop hopeloos achter met bloggen. Ik beloof dat ik mijn leven zal beteren, haha. Hoe het komt? Ik ben gewoon ontzettend druk met allerlei andere leuke plannen. Ach, er is gelukkig niemand die mij verplicht om een minimaal aantal blogs te schrijven per maand. Dat hele eigen baas zijn bevalt me wel! Vandaag lees je in ieder geval hoe de maand mei eruit zag hier in een extra lange persoonlijke update!

Blog je Business

Mijn bedrijf Blog je Business begint steeds meer vorm te krijgen. Ik ben blij dat ik er de tijd voor neem om de juiste plannen te maken en uit te voeren en me geen zorgen hoef te maken of ik wel direct genoeg klanten of opdrachten heb. Waar ik alleen nog tegenaan zit te hikken is het maken van mijn eigen website. Door wat technisch geneuzel is het even lastig om het domein op de juiste plaats te krijgen. Nou ja, eigenlijk moet ik niet zeuren, maar Sebas even aan het werk zetten, want dan is het zo geregeld. Ok. Die schrijf ik op voor dit weekend!

Hoe dan ook, ik heb de afgelopen maand hele leuke en interessante gesprekken gevoerd met mede-ondernemers. Gesprekken waar ik heel veel van heb geleerd. Het is vooral heel gaaf om te merken dat ik niet wil stoppen met werken. Natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin, maar als ik eenmaal bezig ben, vliegt de tijd en heb ik echt het idee dat ik de goede kant op ga!

Hoe gaat het met mij?

Ik begon de maand mei niet zo lekker. Ik had twee weken meivakantie en in het begin van de eerste week ruimde ik (eindelijk) de paastak op die hier nog in huis stond. Bij het opruimen van deze Hazelaartak, vielen er allemaal oude blaadjes en bloemetjes en daar kreeg ik een enorme allergische aanval van. Blijkbaar kan ik Hazelaar ook aan mijn allergielijstje toevoegen. Helaas sloeg deze aanval door op mijn longen en ben ik uiteindelijk drie weken hartstikke beroerd geweest. Ik kreeg weer Prednisolon en anitbiotica, werd daar ook weer ziek van, en bleef mijn eigen medicatie alleen maar ophogen. Als cadeautje kreeg ik er ook nog een holteontsteking bij, dus het pretpakket was compleet. Ik kreeg even nare herinneringen aan vorig jaar, toen ik in het voorjaar ook zo ziek ben geweest. Gelukkig voelde ik me dit keer wel sneller een stuk beter!

Muizen in huis

De maand mei was ook gelijk een fijne hoor. We hadden namelijk muizen in huis. Ze lopen over het verlaagde plafond maar ik vond ze dus ineens ook in mijn voorraadlades. Gatver! We vonden in Layla (hond 3) een ware muizenjager want de score staat inmiddels op 4-0 voor haar. In complete desperate staat vroeg ik op Instagram om hulp en kreeg bepaalde stekkers aangeraden. En warempel, het werkte nog ook! De buurman stond namelijk een week later te vertellen dat ze nu bij hem zaten.

Het leed is overigens nog niet geleden, want afgelopen weekend zagen we er toch weer eentje door het huis lopen. De strijd gaat dus door. Maar goed, ik ben allang blij dat ik ze niet meer met 4 tegelijk in mijn keukenkastjes tegenkom!

Nieuwe schutting

Ook kwam eindelijk deze maand onze nieuwe tuinschutting. Dit had ook nogal was voeten in de aarde. Van beton vooral. Op de avond voorafgaande aan het plaatsen kwamen we er namelijk achter dat er 2 enorme betonpoeren in de grond zaten waar de nieuwe palen in moesten. laat ik het verhaal kort houden, want ik schiet gelijk weer in de vlekken als ik eraan denk: uiteindelijk zijn ze eruit. Maar ik heb er wel een nieuwe auto voor moeten kopen.

En je weet, van werk komt werk. Want toen de nieuwe schutting eenmaal stond, kon ik echt niet meer naar die vieze bruine kleur op de achterkozijnen kijken. Die heb ik met Hemelvaart dus staat schuren en samen hebben we alles in de grondverf gezet. Helaas gooide de regen van afgelopen weken roet in het eten. Het aflakken moet dus nog gebeuren.

Nieuwe auto

Jij snapt natuurlijk absoluut niet waar dit bruggetje vandaan komt. Sebas had het geniale idee om de betonpoeren er met mijn auto uit te slepen. Zou op zich moeten kunnen, maar het heeft me serieus mijn koppeling gekost. Don’t try this at home dus! Nu stond een nieuwe auto al wat langer op de planning en geheel toevalling had de garage hier om de hoek een prachtig exemplaar staan. Precies dezelfde als die we hiervoor hadden alleen dit keer donkergrijs en een paar jaar jonger. Oh, en ook met wat luxere opties. Ik ben dus weer helemaal gelukkig en houd mijn hoofd koel want in deze auto doet de airco het wel!

Wat verder nog het vermelden waard was deze maand

De ene maand heb ik geen bal te vertellen, de andere maand knal ik er blogs uit van 2000+ woorden.. dus daarom de beknopte versie van wat er in mei nog meer gebeurde:

  • We moesten met Cashew naar de dierenarts omdat ze een ontsteking had aan haar voorpoot. Het was even spannend maar inmiddels gaat alles weer naar behoren!
  • Ik ging voor het eerst sinds anderhalf jaar weer naar de kapper. Het resultaat zie je in de foto boven aan deze blog.
  • Ik kreeg mijn eerste Corona-vaccinatie! En had heel veel lol in het maken van vaccinatie-updates. Ik had, behalve een beetje spierpijn in mijn arm, dus nergens last van.
  • Uiteraard keken we het Songfestival
  • Ik heb me aangemeld als bloeddonor en had deze maand gelijk mijn intake. Nu is het wachten op de oproep!
  • We wandelden met de meiden voor het eerst een kabouterpad en dat was echt enorm leuk!
  • En we waren met Nova weer op de HAP. Dit keer stuiterde ze met haar kin op de plavuizen. Een flinke snee die geplakt moest worden maar ons meisje was een enorme bikkel en liet alles gewoon over zich heen komen. Zij stuiterde daarna weer vrolijk verder, wij waren allebei 10 jaar ouder.

Tijd voor mezelf: de Challenges!

Ik vind het oprecht zo leuk om over de challenges te vertellen. Doordat ik deze doelen voor mezelf heb gesteld, merk ik dat ik bewust veel meer tijd voor mezelf inplan. Iets wat ik echt heel lang niet heb gedaan omdat ik vond dat ik het hele feest hier draaiende moest houden. Gekkenwerk natuurlijk en dat zie ik inmiddels ook wel in. Door juist de dingen op mijn lijstje te zetten die ik echt leuk vind om te doen, kom ik eindelijk ook in de ontspanningsmodus in plaats van doelloos op de bank te zitten en naar de tv of mijn telefoon te staren.

Ommetjes lopen blijft favoriet

Zeker nu het weer steeds beter wordt, blijft het lopen van mijn ommetje mijn favoriete tijdverdrijf. Ik ga ongeveer de helft van mijn wandelingen alleen op pad en dat is voor mij echt ultieme ontspanning. Ik kan ontprikkelen, mijn hoofd leegmaken of juist even lekker nadenken over een bepaald idee voor mijn werk. In de maand mei liep ik maar liefst 101 kilometer, dus je snapt dat het ook met mijn jaardoel al lekker opschiet. De teller staat inmiddels al op 505 kilometer, dus ik durf wel te zeggen dat ik het doel van 1000km wel ga halen dit jaar. Of ik moet echt mijn been breken, maar daar gaan we gewoon maar niet van uit!

Lezen

Door deze doelen voor mezelf heb ik ook mijn leesmojo weer teruggevonden. Toen de winkels begin mei weer open mochten, dook ik gelijk de boekwinkel in en verwende mezelf met maar liefst 7 nieuwe boeken. Ik ben er overigens nog in geen een begonnen want nadat ik Maan (deel 5 van de Zeven Zussen) uitlas, zat ik weer helemaal lekker in het verhaal en ben gelijk doorgegaan met Zon. Misschien gaf ik mezelf op de valreep van deze maand deel 7 ook nog cadeau, dus ik kan voorlopen in ieder geval even lekker doorlezen!

Spelletjes spelen

Mei betekent Moederdag en ik kreeg het spel Patchwork cadeau wat we natuurlijk direct hebben uitgeprobeerd. Een ideaal spel voor mee op vakantie of naar de camping. Het is niet moeilijk en het is echt leuk om te doen! Voor mijn moeders verjaardag op 15 mei gingen we natuurlijk even op bezoek en toen we Nova op bed hadden gelegd, hebben we met mijn moeder even lekker ouderwets Scrabble, Rummicub en Mens Erger Je Niet gespeeld. Dat was lang geleden!

We kregen via Louise van de plaatselijke spellenwinkel The Game-Inn ook nog een uitnodiging om mee te doen met een testavond voor een nieuw spel. Blijkt er dus gewoon een spellenontwikkelaar bij ons aan de overkant van de singel te wonen. Het was een hele leuke avond en ook dat spel, waar ik helaas nog niet veel over mag vertellen, was ontzettend leuk om te doen. Als het helemaal klaar is krijgen we een exemplaar thuisgestuurd en onze namen komen in het spelregelsboekje te staan. Toch leuk!

En zoals altijd verlieten we die avond de winkel niet met lege handen. Ik kocht nog twee nieuwe puzzels om te maken. Een gewone, van Pokémon, en de ander was een speciale escape-puzzel. Ik ben er nog niet aan begonnen, maar ik ben in ieder geval heel benieuwd. Sebas kwam aanlopen met Throw The Burrito en ik nam Kapai mee, een spelletje dat ik eerder al bij Louise voorbij had zien komen en wat je kunt vergelijken met Keer op Keer en Quixx. We kunnen dus weer even lekker vooruit.

Ik maakte deze maand ook weer twee puzzels. Ik begon de maand met een puzzel van King van een komisch jungletafereel en op de valreep van deze maand legde ik een Ravensberger Bob & Nancy in London. Londen heeft altijd al een speciaal plekje in mijn hart gehad en daarom kon ik deze niet laten liggen.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om mijn persoonlijke update van de maand mei te lezen. Heb je nog vragen? Je mag ze altijd stellen in een reactie of stuur me gewoon even een DM op Instagram!

Deze blog bevat affiliatie links.

liefs Kirsten