Dat ik fan ben van mijn Pranamat ECO is geen nieuws. De acupressuurproducten helpen mij bij het ontspannen van mijn spieren en daarmee voorkom ik andere vervelende klachten. Inmiddels heb ik al een prachtige set thuis die vrijwel dagelijks wordt gebruikt en daar mag ik nu een nieuw product aan toevoegen: de PranaBelt. De acupressuurband die je waar en wanneer je maar wilt kunt dragen.

Eerder schreef ik al:

De PranaBelt: voor acupressuur thuis en onderweg

Het nieuwste product van Pranamat ECO is de PranaBelt, een band met 1325 acupressuurpunten die je om je heen kunt bevestigen als een riem. En dat is met recht superhandig want de PranaBelt past opgevouwen gewoon in je tas en je kunt ‘m dus overal mee naar toe nemen. Ideaal voor onderweg of op het werk maar ook voor thuis terwijl je bezig bent met de dagelijkse klusjes. Wat, terwijl ik dit schrijf heb ik de PranaBelt om mijn onderrug bevestigd en geniet ik, terwijl ik typ, van een heerlijke acupressuurmassage. Daarbij, de PranaBelt zorgt er op deze manier ook nog eens voor dat ik rechtop zit en niet met een ingezakte rug achter de laptop zit. Win-win!

Feitjes over de PranaBelt

  • De PranaBelt heeft 53 lotusbloemen met elk 25 ‘blaadjes’ oftewel stekels, wat een totaal van 1325 stekels maakt die jouw acupressuurpunten stimuleren.
  • Anatomisch design. Draag de band met het groene label naar beneden voor een perfecte pasvorm
  • 115 cm lang + nog eens 10-15 cm elastiek met klittenband – geschikt voor heel slank tot ‘een maatje meer’ zoals ik!
  • Je draagt de PranaBelt gerust ook onder je kleding
  • Perfect voor een rugmassage maar ook voor een verstevigende buikmassage (anti-cellulite en perfect voor de post-partum buik)
  • Draag de PranaBelt wanneer jij wilt: thuis, onderweg, op het werk of zelfs als je het huishouden doet of de hond uitlaat.
Close-up Pranamat Riem
PranaBelt acupressuur riem.
Makkelijk in gebruik en ook klein mee te nemen!

Mijn ervaring met de PranaBelt

Ik heb de PranaBelt nu zo’n twee weken in huis en vind vooral het design echt ideaal. Doordat ik van mezelf een wat holle onderrug heb, is het soms lastig om juist de onderrug helemaal lekker op de massagemat te krijgen. Of ik kan gewoon niet lekker liggen omdat mn billen dan ook op de mat liggen en ik geef eerlijk toe: mijn billen zijn nog niet echt vriendjes met de lotusbloemen. Maar, terug naar de onderrug. Mijn ervaring is, dat ik met de PranaBelt de lotusbloemen precies zo kan positioneren dat ze de pijnlijke spiertjes net boven de billen aanpakken zonder daarbij andere lichaamsdelen ‘pijn’ te doen.

Gebruik PranaBelt op de onderrug.
Een acupressuur massage precies waar ik het nodig heb!

Zoals ik hierboven al vertelde, kun je de PranaBelt gebruiken wanneer het jou uitkomt. Je draagt ‘m gewoon gemakkelijk onder je kleren en je kunt ondertussen iets anders gaan doen. Een wasje ophangen, een wandeling maken, werken, precies waar jij behoefte aan hebt. Ik vind het ook een pluspunt dat ik, als ik de PranaBelt om mijn onderrug draag en ga zitten, ik ook gelijk rechterop zit en dus een goede houding aanneem, want een algehele positieve uitwerking heeft op al mijn andere spieren. In elkaar gezakt achter een laptop zitten is nu eenmaal niet bevorderlijk voor je rug en schouders.

Tot slot vind ik het formaat heel prettig. Als je de PranaBelt opvouwt, kun je ‘m gewoon in je rugtas stoppen of in een wat grotere handtas. Ik vind het echt een pluspunt dat je op deze manier je massage gewoon met je mee kunt nemen!

Nog even op een rij waarom acupressuur goed is voor je lijf:

  • Acupressuur stimuleert de bloedsomloop en lymfestroom. Hiermee zorg je ervoor dat alle cellen in je lijf meer zuurstof krijgen. Dit heeft op de langere termijn ook een positieve invloed op ontstekingen en zelfgenezing.
  • Massage met acupressuur zorgt voor minder spierspanning (en kan dus helpen bij spanningshoofdpijn of migraine)
  • Bewust ontspannen! 15-20 minuten per dag is echt al genoeg!

Een Pranamat ECO massageset met korting aanschaffen?

Je kunt nu de PranaBelt aanschaffen in combinatie met een massageset. En koop je zo’n set via onderstaande link, krijg je altijd de allerbeste deal!

Ik wens jou heel veel ontspanning en heerlijke massages!

Ik heb de PranaBelt gekregen om te reviewen. De links in deze blog zijn affiliate links. Als jij iets koopt bij Pranamat ECO, krijg ik daar een vergoeding voor. Gewoon om even even heel open en eerlijk over te zijn. Deze vergoeding heeft geen enkele invloed op mijn ervaringen met of enthousiasme over het product.

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.