Afgelopen week kwam er weer een brief van de bank binnen over de spaarrente op onze rekeningen. Nu hebben wij het heus niet slecht qua financiën maar ik baal er toch wel een beetje van dat waar je 20 jaar geleden nog 4% rente kreeg op je spaarrekening dat percentage nu nog maar 0,01% is of dat je zelfs helemaal geen rente meer krijgt op jouw zuurverdiende centjes. Hoe jij wel rendement kan krijgen van jouw geld? In dit artikel zet ik de meest makkelijke manieren voor je op een rij! Hoe je dat dan doet? Met koopzegels!

Koopzegels

Nog steeds kun je in bijna elke supermarkt meedoen met een spaarprogramma. De welbekende koopzegels. En wellicht vind het je het idee van het sparen (en plakken) van zegeltjes een beetje achterhaald maar het is nog steeds een van de beste manieren om rente te krijgen op je spaargeld. Wist je dat je bij het gebruik van koopzegels een rendement van wel 50% kunt behalen? Ik zet hieronder even de meest lucratieve koopzegelplannen voor je op een rij!

Plus Supermarkt – PLUSpunten

Bij elke euro die je aan boodschappen besteedt, kun je voor 2 cent een PLUSpunt kopen. Bij 200 PLUSpunten heb je je spaarkaart vol. Je totale investering €4,00. Voor je volle spaarkaart krijg je 6,00 terug. Dus €2,00 verdiend. En het mooiste is nog, omdat je steeds kleine bedragen spaart, heb je eigenlijk ook niet door dat je extra geld uitgeeft. Snel verdiend dus!

AH – koopzegels

Iedereen kent denk ik wel de blauw-witte zegeltjes van de AH wel. Je koopt bij elke euro aan boodschappen voor €0,10 een zegeltje en bij 490 zegeltjes heb je je boekje vol. Totale investering €49,00. En je krijgt er bij inleveren €52,00 voor terug. Toch ruim 6% rente!

Hoogvliet – Klantenkaart

Hoogvliet heeft een digitaal spaarsysteem waarbij je voor elke €0,10 die je aan boodschappen uitgeeft, je voor €0,01 een punt kunt kopen. Het mooie aan het systeem van Hoogvliet is dat je niet een boekje vol hoeft te sparen. Voor élk puntenaantal dat je wil besteden om bijvoorbeeld je boodschappen mee te betalen óf contant uit te laten betalen, krijg je 6% premie.

Jumbo – Jumbo’s spaarpot

Ook bij Jumbo kun je spaarpunten kopen. Voor elke euro die je besteedt, kun je een zegeltje van €0,10 cent kopen. Een spaarkaart is vol bij 25 zegels (€2,50) en je krijgt er van €2,60 voor terug. Dat lijkt wellicht niet veel, maar bij een heel vol spaarkaartenboekje (10 kaarten) krijg je toch weer een euro cadeau. Toch een premie van 4%. Nog steeds een stuk beter dan op je spaarrekening.

Coop – Koopzegels

Ook bij Coop is er een spaarboekje. BIj elke besteding van €0,50 kun je voor €0,05 een zegeltje kopen. Voor een vol zegelboekje van 500 zegels (€25,-) krijg jij €26,- terug. Ook weer een rendement van 4%.

De rente van je koopzegels slim uitgeven

Nu is het natuurlijk niet zo dat je op deze manier bergen spaartegoed zult sparen. Of nou ja, dat ligt er natuurlijk een beetje aan hoe vaak je boodschappen doet. Want het kan natuurlijk best lekker oplopen. Maar wat doe je dan weer met dan het geld dat je verdient? Behalve dat je het natuurlijk lekker aan jezelf kunt uitgeven kun je het ook slim inzetten. Toen ik nog naast de Hoogvliet woonde deed ik bijvoorbeeld het hele jaar boodschappen met koopzegels en deed ik daar dan 1 of 2 keer per jaar de boodschappen van rond onze verjaardagen. Dan is die extra uitgave ook weer gedekt en is het geven van een feestje niet gelijk een enorme hap uit je budget.

Heb jij nog slimme tips om te sparen? Laat ze achter in een reactie!

liefs kirsten