Na een paar weken eigenlijk alleen maar luisterboeken te hebben gehoord, was het wel weer eens tijd om mijn tanden in iets met echte letters te zetten. Ik pakte er dus een volgend deel van de Will Trent serie van Karin Slaughter bij. In deze blog meer over de literaire thriller Stille Zonde.

Waarom dit boek?

Waarom, waarom? Na heel wat zoetsappigheid en humor (Curvy Girls, Het zonnetje in huis en Agaath gaat viraal) vond ik het wel weer eens tijd om een echt boek te lezen. Ik heb de luisterboeken echt helemaal uitgevonden en maak dan ook nog dankbaar gebruik van mijn Bookchoice abonnement, maar ondertussen ligt mijn Kobo Plus een beetje te versloffen. Gelukkig sluit het een het ander niet uit en begon ik op een rustige avond weer in een echte Karin Slaughter. Snel verder met de spannende serie over Will Trent.

Het verhaal in het kort

In Stille Zonde gaat het undercoverwerk van Will Trent verder. Voor een speciale opdracht kruipt hij wederom in zijn alter ego Bill Black (Buddy). Echter loopt zijn onderzoek geheel uit de hand als hij onderdeel wordt van een poging tot moord op niemand minder dan Lena Adams en haar man Jared, die we respectievelijk kennen als de ex-politiepartner van haar overleden man en de stiefzoon van Sara Linton. Tijdens Will’s undercover opdracht heeft hij heel wat uit te vechten en staat zijn leven meerdere keren op het spel. Omgaan met onderwereldfiguren is natuurlijk niet geheel zonder risico. Ook zijn relatie met Sara hangt aan een zijden draadje. Wie zit er achter de aanslag op Lena en Jared en hoe kan hij ervoor zorgen dat Sara niet bij alles betrokken wordt?

Volgorde Will Trent serie

Wil je de boeken uit de Will Trent serie ook op volgorde lezen? Volg dan onderstaand rijtje! De linkjes verwijzen naar de blogs die ik eerder over deze boeken heb geschreven!

 1. Triptiek 
 2. Versplinterd
 3. Genesis
 4. Verbroken
 5. Gevallen
 6. Kwijt
 7. Genadeloos
 8. Gepakt
 9. Stille zonde
 10. Verborgen
 11. Laatste weduwe
 12. Schoon goud
 13. Verzwegen
 14. Na die nacht

Mijn mening over Stille Zonde van Karin Slaughter

Echt weer een boek waar je lekker doorheen gaat. Ik moet zeggen dat ik de benaming ‘literaire thriller’ wel steeds minder op z’n plaats vind. Inmiddels zijn de boeken over Will Trent echt keiharde actie-verhalen waar het mij op sommige momenten toch net even wat te bloederig of gewelddadig wordt. Ik hoop toch dat de komende delen in de serie weer wat meer psychologisch worden, net zoals de eerdere boeken. Ik heb ook een beetje rond gekeken bij andere recensies, maar er zijn heel wat mensen die deze mening met me delen. Nog steeds een goed verhaal, maar de personages zijn een beetje uitgemolken. Tijd voor nieuwe dingen!

Meer boeken van Karin Slaughter

Inmiddels heb ik natuurlijk al een hele stapel boeken gelezen van Karin Slaughter die je terug kunt vinden in mijn eerdere blogs. Om even wat nieuwe input te geven heb ik hieronder drie stand-alone boeken van Karin Slaughter op een rij gezet. Pieces of her is nu ook te zien als miniserie op Netflix – aanrader!!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.